Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Martina8888 No to jsem snad psala já. Jsem na tom úplně stejně, letos po letech nošení nějaký exzem. A jako malé mi taky hnisaly ušní dirky… Já jsem teda teď těhu, tak si říkám, jestli to nemůže souviset s tím. Zatím jsem tedy sundala prstýnky a čekám na příští rok, až odrodím.
Tak mě se to dělá pod stříbrným prstýnkem, jiné nemám. Mě jako první napadlo, že je zespoda na prstenu nějaká bakterie, plíseň.. (Prsten má kamínky a dospoda se může zanést bordel)..a udělala jsem také to co tu už jedna z vás psala. Prstýnek jsem řádně vyčistila, vydesinfikovala a bylo po problému. Po půl roce se to opakovalo, já opět čistila, desinfikovala a je to zase OK. Ale vždy než jsem ho začala znovu nosti, jsem nechala prst pořádně vyléčit.
Ale nejsem testovaná na alerie, takže je možné, že to byla vždy náhoda, že mi to přestalo v době číštění (třeba že se prst vyléčil a trvalo půl roku, než se do prstu dostalo kritické množství kovu???
)..
Těhotná nejsem, ale udělalo se mi to tak nějak v době, kdy jsem přestala kojit, tak nevím zda je možná souvislost. zkusím vyčistit a vyléčit a uvidíme. Dík všem
Taky máme snubní kombinaci bílé a žluté zlato. Během těhotenství jsem ho raději sundala a pak při kojení znovu nasadila a taky se mi objevila vyrážka. Červený, puchyřky a svědění. Zkoušela jsem mazat a nepomohlo to, když jsem sundala, zmizelo to a po nasazení zase se objevilo. Jednou jsem našla zásnubní z bílého zlata s kamínkem a jen tak jsem si ho nasadila k tomu snubnimu jak se dávají někdy dva prstýnky na jeden prst a světe div se, vyrážka zmizela, přestalo svědění a už se nevratilo. Někdo mi říkal, že tu vyrazku mám kvůli tomu, že mám málo vápníku jak kojím a asi to kojení nebo těhotenství na to vliv mělo, ale už to neřeším, prostě nosím oba a nemám problém. Jako nevím, jestli by to pomohlo někomu jinému, zní to jako hloupost, ale mě fakt ano. Samozřejmě, že pokud má někdo alergii na kov, tak to nepomůže, já ji nemám.
Ahoj, jestli to není alergie, možná nechat prstýnky profi vyčistit, možná jsou nějak zanesené.. třeba by to pomohlo