Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, potřebovala bych poradit. Malému se kolem pusinky a na tvářičkách udělal ekzém. Myslíme si, že to má ze slin, které se muhromadí po dudlíkem a navíc si začal cumlat ruky. Takže ekzém ze z bradičky přesunul i na tváře. Poradíte co s tím, čím mazat? Díky
@danulkah nevím, co by se na to správně mělo, ale já bych zkusila sudocreme
Dcera měla to samé. Mazala jsem jí to bepanthenem a v pohodě to zabralo vždycky hned.
Na tohle je výborná bioderma.Je tam řada přími pro děti a jeden produkt je přímo na to slintání
…zeptej se v lékarně ![]()
Je toho spousta, kamarádka měla zinkovou mast.. Ekzém ze slin je poměrně normální věc
Moje mala to mela taky, odebrala jsem dudlik a po tydnu revu se ekzem zahojǐl. Doktorka mi poradila mast infadolan- volne prodejna, za cca 50 kc. Ja ji pouzivam i v zime, kdyz jsou mrazy:)
@wildcherry píše:
Na tohle je výborná bioderma.Je tam řada přími pro děti a jeden produkt je přímo na to slintání…zeptej se v lékarně
To je Bioderma Perioral..
@Majdula83 píše:
To je Bioderma Perioral..
tiez sme ju skusili, pekne zabera ![]()
Náš malej to měl taky, hlavně teda pod krkem, jak si slintal na bodýno, tak bylo pořád vlhký…vyřešil to až bryndák…
když jsem to mazala (sudokrem, bepanthen, kalciovka), tak to zmizlo na pár dní a zase se to objevilo, takže jde asi o to, aby se ta kůže držela v suchu, takže mě napadá dávat dudlajze jen na nejnutnější? nebo jen na noc?
jinak sem se na to ptala mudry a ta mi říkala, že je nejlepší nemazat ničim, jen právě se snažit to co nejvíc udržovat v suchu, že různým mazáním je to spíš horší než lepší ![]()
Bepanthenem mažeme a taky se mi vždy zdá, že to zabere jen na chvíli. Dudel míváme převážně jen na spaní v noci a to jen po dobu než usne, pak už ho plive:-)Takže si myslím, že dudlík má malý minimálně. Díky všem za rady, zkusíme asi Biodermu. A všem se omlouvám za chyby v dotaze, psala jsem v rychlosti, malý mi křičel za zády:-(:-( Se úplně stydím, tolik chyb ![]()