Vyrážka, průjem, bez teplot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
783
13.3.15 20:07

Vyrážka, průjem, bez teplot

Prosím zkušenější maminky o radu - dcera 21m má cca už téměř 2 týdny vyrážku. Nejdříve se projevila na lýtku, nevěnovala jsem pozornost a čekala, že odezní. Poté vyrážka na vnitřních stranách lýtek - měla jsem za to, že se oprudila a mazala Bepanthenem a čekala další 2-3 dny. Pak ale už začala mít sem tam vyrážku na rukou a nohou, pak na zádech pod krkem, břicho.. no 10.den už to měla po celém těle, každý den jakoby horší. Někde víc pupínků najednou, někde sem tam nějaký. Dnes mi došlo, že vlastně i zhruba stejně má horší stolici, vodnatější průjmy. Žádná teplota, není protivná, malátná, v noci spí spíš líp (proti tomu jak mě až 20× budila), prostě živé spokojené dítě, se kterým chodíme ven atd. Dnes je to 12.den a už začínám být nervozní, protože vyrážka neustupuje a vypadá, že dnes si to původní lýtko trochu už začala škrábat. Vůbec nechápeme, co by to mohlo být. Dala jsem dnes 2× 8kapek Fenistil kapek a sáček Tammex family (něco jako Smecta). Máme podezření na nějakou alergii, ale přijde mi divné, že by se jí to nevyrojilo najednou, ale takto postupně každý den něco.. nemáte prosím nějakou zkušenost nebo vás napadá, co by to mohlo být? Vyrážek je snad x-druhů a vůbec netuším, co by to asi tak mohlo být..
Nechci vyšilovat, v pondělí při neustoupení po Fenistilu určitě zajdeme za Mudr., jen jsme od včerejška mimo domov (a na pohotovost v cizím městě to podle mě není), tak mě napadlo se zkusit aspoň poradit, co by to tak asi mohlo být. Infekční to snad není - my žádnou vyrážku nemáme..
Předem díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
783
13.3.15 20:08

Mám tam chybu - po lýtku pak měla vyrážku na vnitřních stranách stehen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
13.3.15 21:18

Syn měl něco podobného nedávno..Začalo to vyrážkou na nožičkách, pak se přidal průjem (ne uplně průjem a tak 3×-5× denně nic extra) Pak se osypal celý..vyrážka mu vydržela asi týden, pak se začla ztrácet a poslední dva dny teplota 37.5 a po těch dvou dnech teplot jak když utne a bylo po všem..Pokud to nepřejde k dr. dojděte, ta naše nám dala jen mast na vyrážku a řekla že to bude nejspíš potravinová alergie (ale vím, že nic neměl)..Budeš alespoň klidnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
14.3.15 06:59

@Leniczka23 aha, diky moc. Takze celkove to vse zmizelo a odeznelo po do 2 tydnu? U nas to bude 14 dnu cca v pondeli. Je zvlastni, ze se neosype hned cela..takze by se mohlo potvrdit i co si myslim taky, alergie. Prisli jste na to z ceho by to mohlo byt? Napadl me praci prasek, paprika..tu jedinou ted jedla vic dnu po sobe, ale mela ji uz i driv..byli jste pak na alergologii? Me ta vyrazka nejde do hlavy, ze se postupne zhorsuje..ale taky me nenapada nic jineho, tak jsem zvedava co rekne Mudr. Je takovy flegmos..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
14.3.15 18:47

@kittysha Asi 10 dní..nejvíc byla vyrážka asi 4 den průjmu a pak už se jen ztrácela..My jsme na nic nepřišli, spíš si myslim že chytl nějakou vyrózu, protože CRP měl lehce zvýšené, ale nezvyšovalo se..Na alergologii jsme nebyli a ani bych nešla, takových vyrážek ještě bude..Pokud to není časté nevidím důvod běhat tam, imunita se ještě stále vyvíjí..Že se vyrážka zhoršuje divný je, tak uvidíš..dej pak vědět jak jste dopadly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.8.15 23:58

taky vyrazka, prujem bez teplot

Mohla bych se zeptat jak jste vyrezili problem s prujmem? Maly 22mesicu uz 10 dni prujem a vyrazka bez teplot a jinak se citi v pohode a ji i za dva… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí