Kapky proti horečce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4682
12.3.15 13:09

Kapky proti horečce

Ahoj holky. Existují nějaké kapky proti horečce? Na čípky už je syn velký (nechce si je nechat dát), ze sirupů zvrací :think:
Jako vždycky to nějak vybojujeme, ale za cenu křiku a slz. Kapky baští naprosto v pohodě.

budu ráda za jakýkoli tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
12.3.15 13:14

Horečka není nemoc, jen příznak a zároveň vlastní obranná funkce těla. ;)

Doporučuju přečíst tyto články… http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/

Mám děti tři a nesrážím už hodně let. Pokud horečka stoupá hodně nad 39,5, tak dávám vlažné obklady na lýtka a chladím hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
12.3.15 13:17

@Zizalka já vím. Nejdřív srážím jakkoli jinak, ale třeba uprostřed noci, kdy je dítě vyřízené, je pro mě i pro něj lepší použít nějakou „chemii“, co rychle zabere a on si odpočine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
12.3.15 13:17

@Ladie A co zkusit nadrtit odpovídající dávku obyč paralenu a zamíchat do lžičky výživy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
12.3.15 13:20

@Ladie No právě, mě syn dlouho nebyl schopný při horečce prakticky vůbec spát. Tak to mi pak přijde lepší srazit horečku, aby se tělo osvěžilo spánkem. Navíc třeba u zánětu středního ucha dávám i kvůli bolesti a zánětu nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
12.3.15 13:21
@Zizalka píše:
Horečka není nemoc, jen příznak a zároveň vlastní obranná funkce těla. ;)

Doporučuju přečíst tyto články… http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/

Mám děti tři a nesrážím už hodně let. Pokud horečka stoupá hodně nad 39,5, tak dávám vlažné obklady na lýtka a chladím hlavičku.

:roll: no tak mne stacila jen ta zminka, ze horecka je ohnem, co přetaví vlohy organismu.

Prosim Te co to je hodne nad 39,5? 8o s takovou bych se snad rozjela i do nemocnice

Zakladatelko, s vyzvrací i Nurofen? Toho se dava méně, nez Panadolu (jina ucinna latka).
Ja horecky srazim, nejak tak mi to prijde normalni, samotne je mi při teplote zle, takze rozhicovane dite horeckou netyram.

Na kapky bude nejlepší se zeptat v lekarne, ale o zadnych jsem tedy neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.3.15 13:24

@Ladie Kolik mu je? Nadrtila bych dětský paralen (pokud se to ještě prodává) na lžičku a podla a s něčím, co dítě jí. Jako se to dělalo za nás, když žádné extra dětské čípky nebo sirupy nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.3.15 13:26

Kapky jsem nenasla, ale nurofen dela pro deti rozpustne tablety do pusy, pry se ani nemusi zapijet, chystam se je koupit.
Jinak ale pri nestovicich a spatne srazitelnych ctyricitkach dostal cipek i ctyrletak a neptala jsem se ho na nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.3.15 13:28

Jinak nadrceny paralen jsem davala do normalniho sirupu, co se pije s vodou a nic moc, on je dost horky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
12.3.15 13:28
@ivašot. píše:
@Ladie A co zkusit nadrtit odpovídající dávku obyč paralenu a zamíchat do lžičky výživy :nevim:.

Taky mě to napadlo, ale doma mám jen obyč Paraleny/Panadoly = moc silné. Vyšlu manžela opět do lékárny pro Paralen 125, to bude radosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
12.3.15 13:30

@nakukovatelka jojo, právě, že sirup Panadol mám doma jen pro ty nejhorší případy, kdy má opravdu horečky a střídám ho s Nurofenem.
Jinak dávám jedině Nurofen a i přesto, že ho má spolknout jen 5 ml, tak letí :poblion: Popravdě, já se ani nedivím, on je dost dráždivý :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
12.3.15 13:31
@Ladie píše:
@Zizalka já vím. Nejdřív srážím jakkoli jinak, ale třeba uprostřed noci, kdy je dítě vyřízené, je pro mě i pro něj lepší použít nějakou „chemii“, co rychle zabere a on si odpočine.

Mám to taky tak… přes den ne, ale v noci…
A kolik malému je? Taky bych to viděla na klasický Paralen a prostě rozdrtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
12.3.15 13:32

@Svistice je fakt, že za nás žádné sirupy apod. nebyly a nějak do nás ty tabletky dostat museli :palec:
A třeba bych mohla vyzoušet, jestli tabletku nespolkne :think: Ale to asi ne. Jsou mu 3 a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.3.15 13:36
@Ladie píše:
@Svistice je fakt, že za nás žádné sirupy apod. nebyly a nějak do nás ty tabletky dostat museli :palec:
A třeba bych mohla vyzoušet, jestli tabletku nespolkne :think: Ale to asi ne. Jsou mu 3 a půl.

Nevím, jak se spolknutím (bych asi v tomhle věku asi neočekávala) ale prostě rozdrtit třeba spolu s piškotem nebo dětskou sušenkou, trochu navlhčit vodou a dát na lžičce. Nebo strčit nadrcené do lžičky jogurtu/pacholíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.3.15 13:37

@nakukovatelka

Dočetla jsi oba články do konce? Pokud ne, doporučuju.

Pokud leze nad 39,5 nebo bolí hlava, tak ji ochlazuju. Nad 39,8 dávám vlažné obklady na lýtka.
Mám zkušenost u všech třech dětí, že horečka většinou max. do druhého dne sama odezní a už se nevrací.
V noci taky nesrážím. Děti si nechávám u sebe, budí se sice častěji, ale dostanou napít a pak zase na chvíli usnou. Ráno bývají obvykle fit. ;)
Pokud se horečka nebo i teplota táhne déle, pak je to pro mě známkou, že to bude něco, s čím si tělo samo neporadilo. Což se skoro vůbec nestává.

Když bych zavzpomínala, kolik dostalo nejmladší šestileté dítě za svůj život antipyretik, tak to bude možná dvakrát (po operaci na bolest). Starší devítileté asi taky dvakrát. No a nejstarší (11), ten dostával párkrát jako kojenec, než jsem dostala „rozum“ :mrgreen:. Pak možná po jedné operaci na bolest a to je všechno.
Kdybych sečetla ATB u všech dětí, tak dohromady asi 3×, což mi připadá víc než dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí