Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bubla Bůčková Děkuji, mě zmátlo, že nám na to nefungoval skleničkový test, který vždy pro jistotu dělám
No pokud se vyrážka objevila „hned“ po poklesu horeček, tak to reakce na očkování nebude. Spíše zmiňovaná šestá nemoc.
Jinak dotaz na návštěvu pohotovosti beru jako vtip. Pak se někdo diví, že je sloužící lékař v ne úplně radostné náladě, když tam chodí případy, které zcela bezpečně vydrží do běžné ordinační doby PLDD / VPL, mnohdy takové, které se bez jakékoliv asistence lékaře obejdou úplně.
@Doctus Tak většinou kvůli každé „hlouposti“ opravdu nejezdím. Ale očkování MMR jsem se opravdu bála. Měli jsme na něj v rodině opravdu závažnou reakci. Takže ano, hlídám ho jako oko v hlavě a ještě 2 týdny budu. Ja vím, že to někomu přijde divné, ale nechci nic podcenit.
@Vladusxx děkuji, kolektivu jsme se vyhýbali a zatím ještě vyhýbáme, tak nevím, kde by ji nabral ![]()
@Nanny68 je to hodně nakažlivé…můj mrnous ji taky chytil aniž bysme chodili někam do kolektivu..nebylo mu tehdy ještě ani 9m.
@Vladusxx tak se mi povedlo se omylem odtajnit, tak snad na to nenarazí nikdo ze znamých, vyslechla jsem si dost kritiku, že očkuji
Tak to moc děkuji za užitečnou informaci, ještě v těch dětských nemocech nejsem zběhlá ![]()
@Anonymní píše: Více
Závažná postavakcinační reakce není dědičná. To je stejné, jako kdybyste měla strach, protože sousedku ranila mrtvice. Jakákoliv souvislost vyloučena. Trošku hlavu mezi ramena a přemýšlet.
@Doctus ale jinak souhlasím, že to přetížení je velké, máme dost zdravotníků v rodině a dělat bych to nechtěla, byla bych pro, aby se v případě, kdy jde o banalitu platil větší poplatek a naopak v případě oprávněné návštěvy, byť bez hospitalizace žádný. Zároveň bych byla ale pro, aby se rozšiřilo povědomí a kapacita linky "záchranky ", kde poradí.
@Doctus tak to samozřejmě vím, ale myslím si, že většina milujících maminek, pokud zná někoho, kdo to zažil má o to větší strach.
Plašit kvůli vyrážce. Taky nesnáším MMR, odklaladala jsem. Tohle dle mě nemá s očkováním nic společného. Jako, že já se taky bojím, ale tohle mi teda přijde jako extrém. Má jen vyrážku, pokud je jinak ok, píšeš, že teploty nemá. Nevím, co by si dělala, kdyby měl 3 dny 40, tak, jako u nás.
@Anik6 on ale během těch 4 dní, kdy měl teploty, měl téměř 40 taky
to je poměrně běžné řekla bych. A při nemoci jsme si je už zažili taky. Vyrážka je také poměrně rozšířená,
ale jelikož nevím, jak Vyrážka v případě, že je vedlejším účinkem MMR vypadá a nejsem si jistá, ani medicínsky vzdělaná, tak jsem se raději zeptala zde, na zkušenosti maminek. Protože se objevila večer,
přes den bych se spojila s lékařkou přes Whatsapp. Druhů Vyrážek je spoustu, může to být i některá z dětských nemocí, že. Jinak odpůrce očkování nejsem, máme i některá nepovinná. Z jediné MMR jsem měla takovou obavu. Už jsem zmínila, ne opravdu jinak kvůli každé věci neplaším. Přišla jsem si pro rady, nikoliv pohrdání. Vůbec mě neznáte a neznáte ani opodstatnění mých obav.
Děkuji.
A co by si chtěla nyní s dr. řešit. Co ti poradí? má vyrážku a dál co? svědí, pálí? nic. Co ti asi tak řekne. ![]()
Dobrý den, jdu si pro radu.
Syn byl před necelými 2 týdny na MMR očkování. Bylo nám řečeno, že může přijít vyrážka. Tak se po 4 denních teplotách i stalo. Teď je bez teplot, ale osypal se hlavně trup, ruce a nohy, ale ta vyrážka mi přijde prostě divná, tak nevím zda plašit a jet na pohotovost. Máte někdo prosím zkušenost? Diskuze jsem prošla, ale nepřišla mi žádná z vyrážek stejná jako má syn.
Děkuji