Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeďte na pohotovost…já jsem plašan a má to opravdu hodně…ráno až se vzbudi tak bych jela…fenistil nebo dithiaden jste zkoušeli?
Taky bych jela na pohotovost. S ohledem na fakt, jak rychle se to vysévá, raději ať to vidí lékař.
Jela bych taky na pohotovost. Podobně to měl syn a byla to atopická dernitida. Takže mu Dr. nastavila dietu (žádné citrusy, dráždivé ovoce a jídlo asi měsíc). Měl tehdy i recept na míchanou mast.
Zjistili jsme, že mu to dělá na gumových bonbonech, když jsou obalené v tom sladkokyselém cukru. Takže takové žížaly nesmí.
Normálně bych ti řekla at zkusíte fenistil, ale pokud měla covid jeďte radši na pohotovost PIMS není dobré podcenovat
2 tablety Zyrtecu a počkat. PIMS bez horeček není. Zase neblázněte.
Nejvíc mě dojme, když na pohotovost dokempuje někdo s kopřivkou, ale antihistaminikum si nevzal. Chce to vzít rozum do hrsti a přemýšlet. Nejedná se o krvácivou vyrážku, tam je to zase o něčem jiném.
Vzhledem k rozsahu je možné, že bude nutné nasadit na pár dnů kortikoidy.
Já bych též zkusila nejdřív dithiaden nebo fenistil, zvlášť pokud ji nic jiného není.
@Fonty Nejeli jsme, už spala a nechtěla jsem ji budit. Neměla žádné jiné příznaky, kdyby měla horecku, nebo ji bolelo v krku nebo něco, už bych jela. Dnes ráno jsme se vzbudili a nemá vůbec nic, to nechápu. Proste to úplně zmizelo, fakt ani náznak. Jen pár malinkych pupínků na nohách. Přemýšlela jsem, co všechno včera měla. A napadla mě, ona včera snědla asi čtvrt klobásy, čabajky. Tak že by? nikdy ji nevadila, ale teď asi mohla být nějak víc kořeněná. Uvidím co dnes večer, jestli se znovu osype, když ne tak to asi opravdu byla nějaká aler. reakce. kdyz ano, bude to něco jiného a asi na tu pohotovost zajedeme.
Doma má jen zodak, ten jsem ji dala. Dnes jsou lékárny zavřené.
@Anonymní píše:
Doma má jen zodak, ten jsem ji dala. Dnes jsou lékárny zavřené.
Tak ty v nakupnich centrech a u hypermarketu jsou otevrene. Ale pokud ji uz nic neni, neresila bych
@Anonymní píše:
Nejeli jsme, už spala a nechtěla jsem ji budit. Neměla žádné jiné příznaky, kdyby měla horecku, nebo ji bolelo v krku nebo něco, už bych jela. Dnes ráno jsme se vzbudili a nemá vůbec nic, to nechápu. Proste to úplně zmizelo, fakt ani náznak. Jen pár malinkych pupínků na nohách. Přemýšlela jsem, co všechno včera měla. A napadla mě, ona včera snědla asi čtvrt klobásy, čabajky. Tak že by? nikdy ji nevadila, ale teď asi mohla být nějak víc kořeněná. Uvidím co dnes večer, jestli se znovu osype, když ne tak to asi opravdu byla nějaká aler. reakce. kdyz ano, bude to něco jiného a asi na tu pohotovost zajedeme.
Je velice pravděpodobné, že se osype znovu. U kožních alergických potravinových reakcí je častý vlnovitý průběh, jak alergen postupuje trávicím traktem, mohou se v průběhu 7 dnů objevit další vlny výsevu. Proto Zodac tbl. na týden, prvních pár dnů i 2 tbl. denně.
Máme něco podobného, syn 6let, je od út na augmentin, ve str večer měl vyrazku na kolenou, do rána zmizela, byli sme u dr. s bolestmi bříška(prujem, zanet moc cest), zmiňovala jsem vyrazku, ale prý pokud zmizela tak to na atb nebude, dorazili sme domů a pred polednem se vyrazka objevila znovu na kolenou, dr už sem se nedovolala večer sme jeli na pohotovost, dostali sme dithiaden a změna atb už to měl i na nohou, rukou na puse, večer sme tedy dali získat, ráno vše zmizelo, během dopoledne už ji má zas tentokrát už i na zádech, nohou zadku, tak už nevím, prášek máme stejný, kyselé nemá, nic nového nesnedl ![]()
@mer
Tak záleží, co jste dostali za ATB, některá mají totiž zkříženou reakci s Amoksiklavem.
Ahoj, poraďte prosím. Dcera dnes večer prisla s tím, že má pár pupínků, které se následně spojili a vypadá to jakoby jste ji popálili kopřivou. Začalo ji to v obou podpaží vedlo to až dolů k boku, na obou strachach. Ted jsem se na ni šla kouknout a uz to ma po celých zádech i brichu, podpaží, boky.
Už měla jednou něco podobného, asi před 5 měsíci, byli jsme na kožním, tam nám řekli že je to Rosea, kterou už nikdy chytit nemuze. Je pravda, že toho neměla tolik ale řekla bych, že to vypadalo fakt dost podobně. Nic co by neznala nejedla, prasek, aviváž pořád stejná
Zítra má doktorka zavřeno a ja nevim co s tím. Suché to zatím není. Ale je fakt obalená. Před cca měsícem jsme prodělali covid a mam strach, aby neměla nějaký ten postcovidový syndrom a abych něco nezanedbala. Přikládám fotky, i když né moc kvalitní.