Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, potřebuji poradit, mam tříměsíční miminko, které se mi z ničeho nic osypalo… Začalo to na brisku, ted to ma všude, vypada to jako klasická alergicka reakce, dr nám na to predepsal fenistil kapky. Nejspíše dcerka zareagovala na jahodovy dortik, měla jsem ale jen kousek. Objevilo se to včera vecer a zajímá me kdy to zhruba zmizí, zatím to porad ma a nevidím zlepšení, je plne kojeni, je možné ze ji jeste neco vadi v mlicku? Mate někdo zkušenost? Děkuji.
@Donata a nezpotila se spíš někde? Neoblékla jsi jí moc? Já vždycky jedla vše, takže mi příjde divný, že by byla až taková reakce z kousku dortíku ![]()
No měla jsem jeden zakusek plnej jahod a pak zakusek čokoládový s jahodou a koukám kiwi, nikdy se mi neosypala, takze jsem to jidlo nedomyslela, to bylo vecer predevcirem a osypala se komplet druhy den vecer, jela jsem s ni k dr a ten řekl ze jasna reakce na jidlo. Takze to ma dneska jeden den. Urcite se nezpotila, tohle nejsou potnicky.
Z těch jahod to určitě být může, stejně se může osypat třeba po rajčatech, každý dítě je na to jinak citlivý. kdy to ale zmizí, to nevím.. ![]()
Muze to byt z obojeho- jak jahody, tak kiwi… U nas to byla pizza s rajcatama a Nivou ( jj, byla jsem chytrak
, taky jenom 2 kousnuti
). Zmizelo to do 3 dnu, tak moc drzim pesti, at to mate pryc co nejdriv!
Nam pomohla masticka Fucidin. Malý bbl i v obličeji a začalo mu to i hnisat
Je sice na předpis.
Ahoj. prosím o rady. Mám měsíční miminko a udělala se jí nějaká vyrážka. byla jsem u Dr. ta mi napsala nějakou mast, která je dělaná v lékarně.
nejdřív to byli takové beďárky s bílou hlavičkou a ted mi přijde, že se to slívá ve fleky. začalo to na čele a šíří se to pomalu dál. jde jí to i na hrudník. nejvíc to má na takhle po stranách. fakt nevím co s tím. přikládám foto, děkuji za rady
To sme mely taky..do 3 mesicu to bylo pryc. Pry to mimca mivaji ![]()
To sme mely taky..do 3 mesicu to bylo pryc. Pry to mimca mivaji ![]()
Zakladatelko, nepíšeš zda je mimčo kojené či ne. Pokud ano, nezařadila jsi do stravy nějakou potravinu, kterou pravidelně nejíš?
@kokomo píše:
Ahoj, podle mě je to novorozenecké akné
To moje děti měli také, ale nebyly to velké červené fleky.
@elen-ka píše:
To moje děti měli také, ale nebyly to velké červené fleky.
může to tak být: https://www.google.com/search?…