Vyrážka u kojence - alergie?

123
12.10.13 19:28

Vyrazka u kojence - alergie?

Zdravím maminky, potřebuji poradit, mam tříměsíční miminko, které se mi z ničeho nic osypalo… Začalo to na brisku, ted to ma všude, vypada to jako klasická alergicka reakce, dr nám na to predepsal fenistil kapky. Nejspíše dcerka zareagovala na jahodovy dortik, měla jsem ale jen kousek. Objevilo se to včera vecer a zajímá me kdy to zhruba zmizí, zatím to porad ma a nevidím zlepšení, je plne kojeni, je možné ze ji jeste neco vadi v mlicku? Mate někdo zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
12.10.13 19:32

Jahody jsou svině, stačí troška :cert: jak dlouho to má?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
12.10.13 19:32

@Donata a nezpotila se spíš někde? Neoblékla jsi jí moc? Já vždycky jedla vše, takže mi příjde divný, že by byla až taková reakce z kousku dortíku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.10.13 19:36

No měla jsem jeden zakusek plnej jahod a pak zakusek čokoládový s jahodou a koukám kiwi, nikdy se mi neosypala, takze jsem to jidlo nedomyslela, to bylo vecer predevcirem a osypala se komplet druhy den vecer, jela jsem s ni k dr a ten řekl ze jasna reakce na jidlo. Takze to ma dneska jeden den. Urcite se nezpotila, tohle nejsou potnicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.10.13 19:36

Misto koukam - kouskem kiwi, pardon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
12.10.13 19:37

Z těch jahod to určitě být může, stejně se může osypat třeba po rajčatech, každý dítě je na to jinak citlivý. kdy to ale zmizí, to nevím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2132
12.10.13 20:15

Muze to byt z obojeho- jak jahody, tak kiwi… U nas to byla pizza s rajcatama a Nivou ( jj, byla jsem chytrak :), taky jenom 2 kousnuti :) ). Zmizelo to do 3 dnu, tak moc drzim pesti, at to mate pryc co nejdriv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
12.10.13 20:29

Nam pomohla masticka Fucidin. Malý bbl i v obličeji a začalo mu to i hnisat
Je sice na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.15 09:04

Ahoj. prosím o rady. Mám měsíční miminko a udělala se jí nějaká vyrážka. byla jsem u Dr. ta mi napsala nějakou mast, která je dělaná v lékarně.
nejdřív to byli takové beďárky s bílou hlavičkou a ted mi přijde, že se to slívá ve fleky. začalo to na čele a šíří se to pomalu dál. jde jí to i na hrudník. nejvíc to má na takhle po stranách. fakt nevím co s tím. přikládám foto, děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
170
19.2.15 09:11

To sme mely taky..do 3 mesicu to bylo pryc. Pry to mimca mivaji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.2.15 09:11

To sme mely taky..do 3 mesicu to bylo pryc. Pry to mimca mivaji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
19.2.15 09:18

Ahoj, podle mě je to novorozenecké akné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24158
19.2.15 09:19

Zakladatelko, nepíšeš zda je mimčo kojené či ne. Pokud ano, nezařadila jsi do stravy nějakou potravinu, kterou pravidelně nejíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24158
19.2.15 09:20
@kokomo píše:
Ahoj, podle mě je to novorozenecké akné :nevim:

To moje děti měli také, ale nebyly to velké červené fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
19.2.15 09:21
@elen-ka píše:
To moje děti měli také, ale nebyly to velké červené fleky.

může to tak být: https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek