Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muze to byt projev alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Syn ji mel hodne, ted uz je na tom lip, ale po jogurtuma pak nadymani, prdi a v noci nespi, jak se krouti. Mozna bych vynechala to UM a pro jistotu k dr.
Je to mozny. Treba to neni primo alergie, ale intolerance laktozy. Radsi bych se na to dr aspon zeptala.
Ahoj holky. může se alergie na psa projevit třeba až po měsíci? nebo by se projevila hned po prvním styku se psem?
@sandra001 může i časem, já mám třeba alergii na peří, ale když sem někde kde je papoušek, nebo maj jenom perovy peřiny tak mi to hned nic nedělá, ale třeba po pár dnech to začnu cítit, ucpava se mi nos, pálí oči…
@Kriss Tina píše:
@sandra001 může i časem, já mám třeba alergii na peří, ale když sem někde kde je papoušek, nebo maj jenom perovy peřiny tak mi to hned nic nedělá, ale třeba po pár dnech to začnu cítit, ucpava se mi nos, pálí oči…
a můžou se u teto alergie vyskytnout i otoky, nebo máte „jenom“ to pálení očí, svědění, ucpávání nosu..? děkuji
@sandra001 píše:
a můžou se u teto alergie vyskytnout i otoky, nebo máte „jenom“ to pálení očí, svědění, ucpávání nosu..? děkuji
i u stejné alergie můžou mít lidé různé příznaky. Takže nejlíp jít na alergologii
Mám dceru 5let, od narození je se psem v jedné domácnosti. Na alergoligii chodíme už asi 3 roky.Pes jí nevadil, hrála si s nim, mazlila se s ním a bez problémů, testy na alergoligii na psa negativní. Najednou ze dne na den při kontaktu se psem svědění očí, kýchání, rýma a před létem alergie potvrzena. Takže ano, alergie se může projevit i časem.
Trochu nastíním situaci. mám 11m holčičku, jsem s ní sama a našla jsem si přítele co má psa, jezdí k nám už asi měsíc a půl a nikdy nebyl problem az včera, malá měla teplotu 38.7 tak jsem jí dala nurofen (měla ho poprvé) a asi za hodinu jí začaly slzet oči a měla je zarudlé, otekly nohy, prsty na rukou, plus jí vyskákala vyrážka, jeli jsme na pohotovost kde teda potvrzena alergická reakce, myslela jsem si že na ten nurofen když ho měla poprvé. nic nového nejedla.. doktorka řekla že můze být, ale že se jí to úplně nezdá, že by to bylo z nurofenu, ale ať už ho radši nedáváme, tak mi teď vrtá hlavou jestli to nebylo psem.. zítra jdeme k obvodnímu domluvit si alergologii, ale pořád mi to vrtá hlavou..
Jděte na alergologii, alergie má u různých lidí různý průběh a může se časem i vypěstovat.
Malé je už 5 měsíců a stále jí trápí prdiky, přes den to jde, spíš fňukne sem tam a prdne si. V noci jí to budí a pak vůbec nespíme.
Začali jsme přikrmovat obědy a večer dávat UM proti nadýmání. Jinak kojim.
Kaká ukázkovĕ, vyrážku nemá.
Moje strava je samozřejmě antinadýmavá.
Mám přestat kojit? Nebo dávat HA mléko? Může to být projev alergie?
Už se to fakt nedá…