Červené fleky na těle i obličeji - alergie

42
4.10.13 18:48

Červené fleky na těle i obličeji - alergie

Ahoj holky,
omlouvám se za založení nového tématu, ale nenašla jsem žádné odpovídající problému mého syna. Před 2 dny se mu po obědě po celém těle začaly dělat červené fleky i v obličeji. Některé fleky splynuly v jeden velký. Některé vypadaly jako štípance. Během dvou hodin byl osypaný celý. V nemocnici dostal injekci hydrocortisonu a 3× denně Fenistil. Už je to třetí den a nelepší se to, pořád mu to putuje po těle. Chvíli je to lepší, chvíli horší. Nikdo v rodině nejsme alergici. Na oběd dostal polévku, kterou měl již několikrát předtím. Ale byla ze skleničky, z čehož mám výčitky. Ve složení jsem nic, co by ho mohlo potenciálně alergizovat nenašla a ráno měl pouze přesnídávku jablko banán, to se mi nezdá. Měly jste někdo podobný problém? Za jak dlouho vyrážka zmizela? Mám teď strach mu cokoliv dát, když neznám příčinu. Je mu skoro deset měsíců, kojen, na příkrmech od šestého měsíce klasika. Vyrážka ho nesvědí, je živý a veselý. Vypadá jako by o tom vůbec nevěděl. Ráno napuchlý, pak to splaskne. Díky za Váš čas i odpovědi. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
4.10.13 18:50

Zavolala bych do nemocnice, že potíže přetrvávají. To mi na tom nehraje. Být to alergie, léky by měly dávno příznaky odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
4.10.13 18:58

Šestá nemoc? Nepostupují ty fleky jakoby od středu směrem ven?

• Citovat
  • Upravit
42
4.10.13 19:12

No dnes ráno jsme byli na kontrole a chtěli mu dát další injekci, ale nakonec jsme se po zralé úvaze rozhodli mu ji nedat - prý není nutná. Od středu směrem ven nepostupují. Prostě se jen tak stěhují. V teple to má víc než v zimě, když jsme venku.:(
Do nemocnice jsem volala včera a řekli mi ať dám Fenistil a dokud nebude dušný, že nemám otravovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
4.10.13 19:13

@daniswat
A byla jsi i u dětské doktorky? Nevypadá to prostě nějak takhle: http://static0.asmira.com/…3646_320.jpg ?

• Citovat
  • Upravit
42
4.10.13 19:14

Ještě jsem zapomněla říct, že jiné příznaky nemá, je bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.10.13 19:17

Je to takové jako na fotce podobné, má to i v obličeji, prostě po celém těle. Byla jsem u praktické, ta nás poslala na infekční - tam mi řekli, že infekce to není, páč je jinak v pohodě. Prostě alergie, příčina neznámá…achjo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.10.13 19:19

U té šesté nemoci se dívám, že tam jsou teploty atd…tady nic podobného, jen ty fleky a po ránu opuchlý. V minulosti žádný problém s kůží. Žádný exém nebo nic podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
4.10.13 19:21

@daniswat
Malej když měl šestou nemoc, taky neměl teploty. Měl prostě jen fleky, přesně jak píšeš bez svědění, bez čehokoliv. Může to být kde co..teď mě ještě napadá alergie, kopřivka, potničky,.. (u té alergie nevím, tam to většinou odezní dost brzy)..

• Citovat
  • Upravit
42
4.10.13 19:23

Jak se to léčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
4.10.13 19:28

@daniswat

hele vím, že jsme měli koupit fenistil a to bylo vše :lol: dost se to zamněňuje za spalničky, zarděnky ono je tady těch,,kožních" nemocí hrozně moc. Kdyby to do pondělí nezmizelo, nebo nezačalo mizet skočila bych si někam na kožní.

• Citovat
  • Upravit
42
4.10.13 19:32

JJ, díky…budu číhat:) za jak dlouho Vám to zmizelo? Máme jít v pondělí na kontrolu do dětské nemocnice. Jinak tu injekci kortikoidů jsem odmítla proto, že mu to včera pomohlo jen na chvilku. Jak to po nějaké době přestalo působit, večer znovu šílený výsev.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.10.13 14:00

Dobrý den, tyto problémy mám s 3 synem. Jedná se o kopřivku máme už jí 2 a půl měsíce a sem taky zoufala zirtek ani fenistil nepomáhá jednou to má mín pak zase hodně. Ted jsme objednaný na kožní a alergologii tak jsem zvědavá jak dopadneme. Ještě je prý jedna možnost říkala doktorka a to pomocí kortikoidů ale to se mi moc nechce do toho jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.10.13 18:27

Nám už to slezlo, ale co to bylo jsme se nedozvěděli. Tak snad už ta mrcha bude navždy pryč. :( kortikoidy bych dala jako poslední alternativu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.10.13 08:37

Tak to vám závidím tak Vám přeju at už se to neobjeví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek