Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, to bych tipla na ty jahody. Dala bych pár kapek fenistilu, jestli ho máte doma, jinak pokud se nedrbe, tak bych to nechala být, mělo by to celkem rychle přejít…
Má to pod kůží, nebo na povrchu? Vypadá to jako vyrážka k 6.nemoci… Jinak na alergii ten fenistil, ono se toho moc dělat nedá.
@JayLee to byla ta 6.nemoc. Jsme týden po ní. 3 dny horečky přes 40 a pak vyrážka.
@bberanka my tenkrát k tomu měli ještě průjem. Doktorka šestou nepotvrdila, prej k tomu ten průjem nepatří. Ale 4. den bez horeček a osypaný. Podle mě ji měl.
Má to na povrchu, horečky neměl, chová se úplně normálně. Fenistil mám jen gel, můžu mu to máznout tím? Jinak jahodovou přesnídávku předtím normálně baštil a nic, s tím teda, že každý den měl jinou, teď měl jahodovou tři dny po sobě
Ta šestá nemoc je co? Jaké má další příznaky?
@omites píše:
@bberanka my tenkrát k tomu měli ještě průjem. Doktorka šestou nepotvrdila, prej k tomu ten průjem nepatří. Ale 4. den bez horeček a osypaný. Podle mě ji měl.
@Anonymní píše:
Má to na povrchu, horečky neměl, chová se úplně normálně. Fenistil mám jen gel, můžu mu to máznout tím? Jinak jahodovou přesnídávku předtím normálně baštil a nic, s tím teda, že každý den měl jinou, teď měl jahodovou tři dny po soběTa šestá nemoc je co? Jaké má další příznaky?
Tak to bude alergie. Co prací prášek? Aviváž? Kromě jahod něco nového?
6.nemoc jsou náhlé horečky, po odeznění vyrážka a poté by měli mít už doživotní imunitu. Je to viroza.
Šestá začíná horečkama. Čtvrtý den přejdou a dítko se takhle nějak osype. Je to virové.
Ale pokud neměl horečky, tak spíše ty jahody.
Prací prášek používám už tři měsíce stále stejný, aviváž taky. A nového nic, ani ty jahody nejsou nové, jen je teď měl dva-tři dny po sobě.
@Anonymní píše:
Prosím o radu malému vyskočila jakási vyrážka, má jí hlavně na bříšku a trochu na zádíčkách. Jinak nikde jinde. Může to být z jahodové přesnídávky případně z v ní přidaného vit. C? Čím vyrážku ošetřit?
Přikládám foto.
Alergie se muze objevit kdykoli, i na potraviny, ktere driv snasel. Navic, kdo vi, jake bylo presne slozeni. Fenistil bych pouzila, pokud ho to svedi. Jinak bych radila, at to hlavne nemastis, to ho bude svedit a palit, ale spise vysusovat - zinkovou masti, odvarem z repiku, pote az se to oloupe, hydratovat, nemastit. Taky zadne oleje do koupele a nic podobneho, jen cista voda.
Mě to přijde jako kopřivka tak asi ty jahody-nebo prací prášek jak již bylo psáno.
@Anonymní píše:
Prací prášek používám už tři měsíce stále stejný, aviváž taky. A nového nic, ani ty jahody nejsou nové, jen je teď měl dva-tři dny po sobě.
Jahody myslim uvolnuji nebo obsahuji histamin, zodpovedny za alergicke reakce, proto jsou „nebezpecne“.
@blumen píše:
Jahody myslim uvolnuji nebo obsahuji histamin, zodpovedny za alergicke reakce, proto jsou „nebezpecne“.
Prosím o radu malému vyskočila jakási vyrážka, má jí hlavně na bříšku a trochu na zádíčkách. Jinak nikde jinde. Může to být z jahodové přesnídávky případně z v ní přidaného vit. C? Čím vyrážku ošetřit?
Přikládám foto.