Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takovou vyrazku mela dcera pri 6. nemoci, i ta horecka tomu odpovida. Covid mohl byt jen nahodou zaroven se 6. nemoci. Dcera taky tehdy mela 6. nemoc zaroven s kaslaci virozou.
Taky ji tehdy bylo 7 mesicu. Nejdriv mela od utery horecku pres 39, do toho trochu rymu a vlhky kasel. Rostly ji jednicky. Normalne si hrala, mela chut k jidlu. Ve ctvrtek horecka 40,3. V patek bez teploty a vyskocila vyrazka presne jako na tvych fotkach.
@Janča6 Moc děkuji za reakci. Za jak dlouho vyrážka zmizela? A léčba jen symptomy, že? Taky mě šestá nemoc napadla, ale podle popisu vyrážka není na hlavě a u nás to právě hlavou začalo, resp. fleky ve vlasech, není to tam ale tak výrazně jako na hrudníku a krku ![]()
Ja si tehdy vyrazky na hlave nevsimla, ale netusim, jestli ji tam mela. A trvala myslim 3 dny. Nijak jsem ji nelecila. Takze ano, pouze symptomaticky, pokud by mimco treba svedila.
Ted jsem koukala na fotky. Vyrazku mela hlavne na trupu (hrudnik, bricho, zada), ale nejake pupinky mela i na krku, obliceji, rukou a nohou.
@Janča6 děkuju za zkušenost, přičetla jsem i další zkušenosti a vypadá to, že by to opravdu mohlo být ono ![]()
Četla jsem teda ale, že i u kovidu můžou mít děti vyrážku. Ale nevíděla jsem fotky
Zdravím a prosím o radu zkušenější maminky. V pondělí plánuju kontaktovat lékaře, ale když se vyrážka objevila už neordinoval plus se mu do kontroly dítěte nebude moc chtít, takže to asi bude celkem boj.
Sedmiměsíční miminko, v pondělí pozitivní antigenní test na covid, horečky od minulého pátku necelý týden, jinak lehce suchý kašel. Uprostřed týdne se prořezal další zub. Hůře jí a je plačtivé, jiné problémy nepozorujeme. Poslední tři dny úplně bez teplot.
Včera se objevila krupička nejdřív ve vlasech a kolem pusy, velmi rychle se rozšířila přes krk na podpaží a hrudník (foto s modrým body). Po fenistil kapkách vyrážka vybledla, krk zepředu a hlava se zlepšili, došlo ale k rozšíření na hrudníku, bříšku a zádech, místy je to dost červené (dnešní fotka zad a bříška). Na dotek je cítit hrbolatá kůže jen na těch nejhorších místech, jinak nic. Nemáte prosím představu, co by to mohlo být? Už jsem za poslední týden zničená (covid máme všichni) a i dítě toho má už dost, ráda bych pomohla a zároveň se obávám další hrůzy. Změna kosmetiky nebo pracího gelu neproběhla, z jídla jediná zvláštnost včera a dva dny předtím větší množství banánu (necelý kus denně). Děkuji