Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit, u syna 3.5 let jsem dneska objevila vyrážku, má ji hlavně na zádech malé červené pupínky, jeden vedla druhého, trochu na bříšku a na nožičkách má větší pupínky. Užíval antibiotika, tak mě napadlo jestli to nemůže být zpětná reakce, 2 dny už je nebere. Je bez teplot, neškrábe se. Máte někdo podobnou zkušenost. Děkuji za odpovědi.
Mám, dcera měla reakci na atb Klacid, měla osypaná záda. Byla to taková nečervenalá krupička, jen na těch zádech. Zmizelo to samo.
Přesně tohle měl malej po antibiotikách, taky asi dva nebo tři dny po dobrání, měl Ospen.
Ještě se chci zeptat jestli může jít do školky? nebo raději zajít k doktorce.
Syn 2,5 má něco podobného: vyrážka začala nad pasem na zádech, pak se rozšířila na břicho a nohy (má to asi 5 dní), nesvědí, on o ni prakticky neví. Antibiotika žádné nebral. Dnes jsme byli u Dr. a ona říkala, že je to asi virové, že jí s tím teď chodí hodně dětí a divila se, kde se toho tolik vzalo. Nevím, jestli jsem správně pochytila název - něco jako „melisko“, nemůžu to totiž nikde vygooglit. Doktorka říkala, že do školky chodit nemá ani jikam, kde by se svlékal a ať používá jen svůj ručník. Venku na hřišti by to nemělo vadit.
Doporučuji zajít k doktorce. Oni doktoři vědí, co teď lítá a na internetu to ještě nemusí být k dočtení. ![]()
… ještě mi doktorka říkala, že se tyto pupínky odškrabávají nožem nebo ostrou lžičkou, ale že v tomhle množství se to nikomu dělat nechce, tak ať si koupím Fenistil a mažu to tím.
Už jsem to našla a vzpomněla si, jsou to prý Molusky, o tom je na netu už hodně. ![]()