Vyrážka u syna

51
20.10.13 10:24

Vyrážka u syna

Potřebovala bych poradit, u syna 3.5 let jsem dneska objevila vyrážku, má ji hlavně na zádech malé červené pupínky, jeden vedla druhého, trochu na bříšku a na nožičkách má větší pupínky. Užíval antibiotika, tak mě napadlo jestli to nemůže být zpětná reakce, 2 dny už je nebere. Je bez teplot, neškrábe se. Máte někdo podobnou zkušenost. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
20.10.13 10:31

Mám, dcera měla reakci na atb Klacid, měla osypaná záda. Byla to taková nečervenalá krupička, jen na těch zádech. Zmizelo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
20.10.13 11:56

Přesně tohle měl malej po antibiotikách, taky asi dva nebo tři dny po dobrání, měl Ospen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
20.10.13 18:34

Ještě se chci zeptat jestli může jít do školky? nebo raději zajít k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Děti moje
21.10.13 14:29

Vyrážka u syna

Syn 2,5 má něco podobného: vyrážka začala nad pasem na zádech, pak se rozšířila na břicho a nohy (má to asi 5 dní), nesvědí, on o ni prakticky neví. Antibiotika žádné nebral. Dnes jsme byli u Dr. a ona říkala, že je to asi virové, že jí s tím teď chodí hodně dětí a divila se, kde se toho tolik vzalo. Nevím, jestli jsem správně pochytila název - něco jako „melisko“, nemůžu to totiž nikde vygooglit. Doktorka říkala, že do školky chodit nemá ani jikam, kde by se svlékal a ať používá jen svůj ručník. Venku na hřišti by to nemělo vadit.
Doporučuji zajít k doktorce. Oni doktoři vědí, co teď lítá a na internetu to ještě nemusí být k dočtení. :-)

• Citovat
  • Upravit
Děti moje
21.10.13 14:41

… ještě mi doktorka říkala, že se tyto pupínky odškrabávají nožem nebo ostrou lžičkou, ale že v tomhle množství se to nikomu dělat nechce, tak ať si koupím Fenistil a mažu to tím.

• Citovat
  • Upravit
Děti moje
21.10.13 15:31

Už jsem to našla a vzpomněla si, jsou to prý Molusky, o tom je na netu už hodně. :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek