Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak me napadlo se zeptat jestli nema nekdo zkusenost co pomaha a z ceho by to mohlo byt…v lete se nasi male zacala delat vyrazka ve vlasech…myslela jsem ze proste ze zapoceni..mela to cele leto..dulezite info je ze ji to fakt hodne svedi. pak klid..a ted minuly tyden jsme byly v bazenu a nanovo…tak me napadlo ze by ji vadil chlor..pac v lete se chodilo na koupaliste..ale do bazenu chodime pravidelne uz temer tri roky a nikdy nic..a hlavne ma to fakt jen ve vlasech, nikde jinde nic. vsi to asi nebudou..kazdej rika ze to bych poznala hned a ze uz by jsme je meli vsichni..a ve vlasech nic nema..jen na kuzi..droubounky pupinky ktery zaschnou postupne a pak se to loupe. koupila jsem ji na vlasy kosmetiku od weledy..cepice nenosi ze by prasek nebo neco…tak nevim ![]()
@mikitaa Weleda je jedna z nejvíc alergizujících kosmetik pro děti kvůli obsahu éterických olejů, tu bych vyřadila jako první. No a hlavně si došla na kožní, kvůli diagnostice, tu Ti nikdo po internetu neudělá ![]()
Jinak výborné zkušenosti s šampony i pro atopiky s ekzémem ve vlasech jsou se značkou Cutis Help (šampon lupy - ekzém). Nebo značky Bioderma, A-Derma, zkrátka něco pokud možno bez parfemace a určené přímo pro problematickou kůži.
@luthienka no prosim..me v lekarne vnutili weledu na to ze je to to nej co muze byt…kozni porad odkladam ze to neni tak strasny…ja doktory nemam rada…radej zkousim bylinky a vsechno mozny a az nakonec doktory..pokud nejde o zivot. takze zkusim jeste sehnat cutis help…treba zabere lip. diiiky
@mikitaa ono nemusíš si od něho nechat hned něco napsat, jde o to, aby na to mrknul a řekl, co si myslí, že to je, to je totiž základ, znát diagnózu a pak se to dá řešit i přírodně, pokud si rodič přeje ![]()
Uz jsem objednala tu konopnou..tak jeste posledni pokus bez diagnozy..kdyz nic tak mame i znamou kozni tak malou objednam.
mmch: ja puvodne manzela do lekarny poslala pro konopny sampon..ale neprodali mu ho ze je blazen ze to diteti chce dat…nevim co mely ty zensky za problem..na konopi nic nevhodnyho pro deti nedivim…ale dosel prave s weledou.
Uvidíš
Ono léčit si doma kožní potíže, o kterých člověk neví, čím jsou způsobeny atd., může mít někdy celkem neblahé následky, vyrážky mohou být třeba i infekčního původu.