Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky nemáte někdo vyřezané znamínko? Já bych měla jít v na vytahování stehů příští týden, a nějak mě to svědí a mám tu jizvu červenou. Je to normální?
že to svědí nebadí -to se hojí ,jnak to máš mít zalepený nebo aspo zasypaný atb.pudrem a nenamáčet ,nenamáhat ,nesahat.
mně to tenkrát svědilo a měla jsem to zarudlý ale já jsem si blb náplast přelepila jinou,neprodyšnou a ono se to zapařilo tak proto jsem to měla zarudlé a svědivé
no už po 3 dench říkal dr, že to mám odlepit a normálně se sprchovat. Hodně to zašil, mám tam dlouhé špagátky ![]()
me to taky svedilo, mela jsem to na blbym miste na zadech tam kde mam podprdu, asi po 4dnech jsem sundala naplast a kdyz jsem byla na vytahovani stehu tak mi rikali ze mi to trosku hnisa.. napatlali na to nejakou srajdu a uz je to ok
to je dobře, že to nemáš zalepené, já byla loni, jedno za uchem a druhé v místech kostice od podprdy, jen to nechej na vzduchu a ničím to nedus, zarudlé to může být i jako reakce na ty stehy, taky záleží, kde to máš a pokus jsou ty stehy delší, tak můžou být drážděny oblečením
holky byla jsem právě dnes.. mám to na tváři před uchem.. tak čtu co s tím.. zatím to je zalepené má to zalepené zůstat do zítra.. a pak odlepit a v úterý stehy… šil jak divej.. tak jsem sama zvědavá co tam najdu!
spíš by mě zajímalo čím jste pak mazali či nemazali.. aby tam nebyla velká jizva… nebo se to zhojí pěkně??? díky.. ![]()
Macík74 píše:
holky byla jsem právě dnes.. mám to na tváři před uchem.. tak čtu co s tím.. zatím to je zalepené má to zalepené zůstat do zítra.. a pak odlepit a v úterý stehy… šil jak divej.. tak jsem sama zvědavá co tam najdu!
spíš by mě zajímalo čím jste pak mazali či nemazali.. aby tam nebyla velká jizva… nebo se to zhojí pěkně??? díky..
no každýmu se to hojí jinak ,ale na obličeji záleží hodně na místě jestli je tam místo namáhané nebo ne (mimika) každopádně mě doporučil mazat až po úplném sloupání stroupků .
Holky, chci se zeptat, lze užívat prášky, nebo prostě existuje prevence, aby se přestala tvořit znamínka? Už toho mám dost, třikrát jsem byla na odstranění a asi půjdu znovu. Ještě k tomu se mě tvořejí na krku a na těch nejblbějších místech.
@chipsa Jediná prevence je nelézt na slunce a mazat se hodně vysokým faktorem. Víc asi neuděláš ![]()
Mam vyrezane znaminko, vcera vytahli stehy, vypadalo to Ok.
dneska jsem sundala naplast (doktor rekl) a byl tam stroupek az do naplasti, ten se samozrejme strhnul, lehce to tece
vypada ze se to trochu rozjelo, asi i vim kdy dneska (vzala jsem malou na tu stranu).
mate nejakou radu, co s tim muzu delat? nebyt patek, tak jedu rano do te ambulance. takhle moc nevim co s tim do pondelka ![]()