Výroba vlastních mýdel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
941
31.3.14 10:24

Výroba vlastních mýdel

Zdravím, moc mě nadchlo výroba vlastního mýdla, děláte to někdo? co všechno je k tomu potřeba? a hlavně jsem četla že je potřeba do toho hydroxid sodný, kde ho seženu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27594
31.3.14 10:33
@AdaNaty píše:
Zdravím, moc mě nadchlo výroba vlastního mýdla, děláte to někdo? co všechno je k tomu potřeba? a hlavně jsem četla že je potřeba do toho hydroxid sodný, kde ho seženu?

hydroxid sodný je louh koupíš ho v každé drogerii ale zdá se mi divné že by se dával do mýdel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
31.3.14 10:36

@ka2ka a ty děláš mýdla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
31.3.14 10:38

Ne jen mě zarazil ten louh ten se normálně prodává pokud chceš vyčistit odpady takže je to v podstatě žíravina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
31.3.14 10:44

Ahoj, vyrábím, ale už z koupené mýdlové hmoty, sepsala jsem a nafotila k tomu článek
 http://www.zsnh.cz/?…

hmota je běžně k dostání na internetu, nebo v hobby obchodech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
31.3.14 10:45

@ka2ka no najelA jsem na netu výroba mýdel a tam je všude ten hydroxid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
31.3.14 10:46
@AdaNaty píše:
@ka2ka no najelA jsem na netu výroba mýdel a tam je všude ten hydroxid

a není to průmyslová výroba?? Hydroxid sodný neboli louh je žíravina a fakt nevím neumím si to představit protože jsou to kuličky a šíleně to smrdí a když to zaliješ vodou nebo čímkoliv vypařuje se to a je to i na oči nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
31.3.14 10:49

Hydroxid se dává, je potřeba k dané chemické reakci. Je potřeba vychytat koncentraci aby mýdlo nebylo zásadité, čili kup si ješte něco na meření pH, ideálně pH METR. Louh se sype vždy do vody né opačně! Pracovat pod digestoří, v rukavicích, klidně i roušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
31.3.14 11:00

@ka2ka to vím, všechno jsem to četla, je to divný že se to tam dává, ale ted jsem našla už udělanou mýdlovou hmotu a z toho se to dělá a tak zkusím asi radši tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
31.3.14 11:05
@AdaNaty píše:
@ka2ka to vím, všechno jsem to četla, je to divný že se to tam dává, ale ted jsem našla už udělanou mýdlovou hmotu a z toho se to dělá a tak zkusím asi radši tohle

s tím se pracuje dobře, dělala jsem se 30 dětmi ve třídě a paráda. Moc se mi to zalíbilo. Vyrábíme i doma. Do různých formiček ( nejlepší tvarově jsou ty od gervais, či jiné mělké ploché od sýrů, nebo se dají koupit krásné silikonové formy. Teď na jaře se dají přidávat různé kvítky (sedmikrásky, fialky, vonné oleje - mohou být i od saloosu, ty do aromalampy. Používáme jako originální dárečky, nebo na provonění prádla. Pokud přidáš bambucké máslo, nebo olivový olej jsou bezva i na sprchování, akorát moc nepění.

Hodně úspěchů při tvoření :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.3.14 11:05

Krásný návod jak udělat ale myslím zrovna že to byl šampon nebo taky mýdlo? Nejsem si jistá byl v pořadu malá farma na jedničce. Bylo to tam krasně vidět a byl to právě návd s hydroxidem, tak na to jukni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
31.3.14 11:16

Super jsou tvoritka na led z ikey a nebo klasicke male formicky na pisek detske… myslim, ze mydlo pak vypada lip :-) jinak ja taky vzdy delala mydla uz z hotove hmoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.3.14 11:17

http://www.ceskatelevize.cz/…10006/video/
Okolo 9.minuty začínají. Je o mýdlo z kozího mléka, ale pochopitelně jako základ můžeš použít i něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
31.3.14 11:30

@Honska a z té hotové hmoty, dá se s tím mýt? třeba i děti? nebo je to jen na ovonění třeba do skříně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
31.3.14 11:38

@AdaNaty ten základ je čisté glycerinové mýdlo. Mělo by být naprosto nezávadné. Mě se zdá, že vysušuje, proto přidávám olivový olej, nebo to bambucké máslo. S dětmi zkušenost nemám. Určitě je ale dobré si dát do odpadu sítko :DD Já tam nacpu všechno možný a pak manžel nadává, že nám sedmikrásky ucpávají odpad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat