Vyrostu ještě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
5.10.23 01:40

Vyrostu ještě?

Dobrý den,
Je mi 14 let (dívka), měřím 144cm a vážím cca. 45kg. Moje mamka má 157cm a táta má kolem 180cm. Vyrostu ještě vůbec? Už totiž od mala mám problémy s růstem. Chodily jsme k doktorovi s tím který mi ten růst kontroloval. Nepamatuji si to úplně přesně ale myslím že říkal že sice rostu ale dost pomalu. Teď už tam tak 3 roky nechodíme a mě to teď strašně začalo trápit jestli náhodou nemám třeba poruchu růstu a jestli nemám brát ty růstové hormony nějaký..? Hodně lidí teda hlavně ve škole furt říkají že jsem moc malá na můj věk. Jsem i ta nejmenší ze třídy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
5.10.23 01:43

Ahoj, je ti teprve 14 let, vyrůst ještě můžeš. Jinak z výšky si nic nedělej, budeš taková, jaká budeš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.10.23 06:39

Jaktoze v tuto noční hodinu nespis?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9636
5.10.23 06:52

Pediatr na 13leté prohlídce to neřešil? :think: To mi přijde divné, protože času na nějakou léčbu už moc není.
Menstruaci máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7252
5.10.23 07:09
@Riaa09 píše:
Dobrý den,
Je mi 14 let (dívka), měřím 144cm a vážím cca. 45kg. Moje mamka má 157cm a táta má kolem 180cm. Vyrostu ještě vůbec? Už totiž od mala mám problémy s růstem. Chodily jsme k doktorovi s tím který mi ten růst kontroloval. Nepamatuji si to úplně přesně ale myslím že říkal že sice rostu ale dost pomalu. Teď už tam tak 3 roky nechodíme a mě to teď strašně začalo trápit jestli náhodou nemám třeba poruchu růstu a jestli nemám brát ty růstové hormony nějaký..? Hodně lidí teda hlavně ve škole furt říkají že jsem moc malá na můj věk. Jsem i ta nejmenší ze třídy..

Máš už menstruaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
5.10.23 07:10

Jestli máš už menstruaci, tak už moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.23 08:10
@Riaa09 píše:
Dobrý den,

No ja vyrostla mezi 12 a 13.to snad o 10 cisel a taky jsem zmenila postavu. Byla jsem tenkrat v laznich kvuli zadum pul roku. Odjela jsem tam jako mala holcicka a vratila se jako urostla holka s 3kama prsama. Rodice me malem nepoznali. No zada se daji srovnat do 18.tak mozna i ten rust se nejak resi.

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
5.10.23 08:16

Jestli jsi jinak zdravá, tak se tim netrap. Je spoustu nízkých žen. Za to, jestli někdo roste nebo ne, nikdo nemůže. Ať si spolužáci říkají co chtějí. Co je malé, to je hezké, říká se ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.23 08:46

S touto výškou ve 14 letech jsi pod 3. percentilem, tedy porucha růstu téměř jistá. Řeším teď se synem, ale ten má šest let a má nedostatek růstového hormonu, nyní diagnostikováno po mnoha předchozích různých vyšetřeních. Jak píšou holky, podstatné je, zda máš menstruaci. I tak bych zašla na Tvém místě za endokrinologem a udělala maximum. Štěstí, že jsi dívka, tam malý vzrůst nevadí, ale za poruchou vzrůstu u dětí pod 3. percentilem se velmi často skrývá nemoc a malý vzrůst je příznakem (celiakie, jiná malabsorpce, IBD, problém s ledvinami, hypofýzou… je toho hodně). Držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
5891
5.10.23 08:50

Já jsem taky malá. Mám ve 29 letech 152cm. V pubertě mě to štvalo, ale s věkem si na to zvykneš a zjistíš, že to má občas i výhody :lol:
Pediatr měl zahájit léčbu.
Mám sestřenici podobně vysokou a té pediatr ve 12 nabízel růstový hormon.
Ten hormon se ale dává před první menstruací, což už nestihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4323
5.10.23 09:14

Mno, me se to taky moc nelibi, ja v tvem veku mela cca 150cm (menses jsem dostala v 15 156cm, 36kg) a taky beznadejne nejmensi, chodila jsem na endokrinologii do 18 (dorostla jsem 162cm bez hormonu)
supajdila bych tam dokud to jeste jde, casu uz moc nemas…
ale jinak s malou vyskou se casem smiris, ona popravde zas tak moc nicemu nevadi, krom toho ze si budes muset dat policky v kuchyni niz a zabirat kalhoty na delku a sedadlo v aute maximalne nahoru… celkove proporce jsou vic limitujici (napr abys mela konfekcni velikost boty ci obleceni, dost sirokou panev na porod,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:20
@karkarka
@Jahru píše:
Pediatr na 13leté prohlídce to neřešil? :think: To mi přijde divné, protože času na nějakou léčbu už moc není.
Menstruaci máš?

Menstruaci už mám od mých 12 let. Vůbec jsem nějak nevyrostla před MS a ani po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:22
@Anonymní píše:
S touto výškou ve 14 letech jsi pod 3. percentilem, tedy porucha růstu téměř jistá. Řeším teď se synem, ale ten má šest let a má nedostatek růstového hormonu, nyní diagnostikováno po mnoha předchozích různých vyšetřeních. Jak píšou holky, podstatné je, zda máš menstruaci. I tak bych zašla na Tvém místě za endokrinologem a udělala maximum. Štěstí, že jsi dívka, tam malý vzrůst nevadí, ale za poruchou vzrůstu u dětí pod 3. percentilem se velmi často skrývá nemoc a malý vzrůst je příznakem (celiakie, jiná malabsorpce, IBD, problém s ledvinami, hypofýzou… je toho hodně). Držím pěsti!

Zatím nic nemám ale moje mamka a ségra mají celiakii.. trochu se bojím že to taky někdy dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:24
@freeport píše:
Jaktoze v tuto noční hodinu nespis?!

Bydlím v Německu a jsou tu prázdniny:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.23 10:24
@karkarka píše:
Jestli máš už menstruaci, tak už moc ne.

Mám bohužel.. už dva roky a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+