Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky moje mala byla doted do asi 21h uplne v pohode (4 roky). Sla spat a za 5 min zacla brecet a trepat se jakoby kdyby ji byla zima. Rikala mi ze chce mikinu ze ji je zima a porad chtela pit. Vypila za 10 min 0,5 lahev piti.. trepala se, prosim pitiii a brecela a furt tak dokola, ted usla a zatim v pohode.. co to muze byt?? mam strach co prijde :/ kdyby se jen trepala tak si reknu asi na ni neco leze ale proc by brecela a chtela porad pit?? chodila i po pokoji cela nevrla..
Měřila jsi teplotu? Ptala ses, jestli jí něco bolí?
@Tosidelassrandu 35,6.. rikala ze neboli ale nic vic jsem z ni nedostala
@Deňa1995 píše:
@Tosidelassrandu 35,6.. rikala ze neboli ale nic vic jsem z ni nedostala
To je přeci málo. A jak nedostala? Jakože nic víc jí není? Nebo nechtěla mluvit? Moc nerozumim. Ve 4 letech už ti dokáže dobře popsat, co se jí děje ne?
@pikola neni, podchlazeni je pod 35 pokud vim a ctu ted na internetu
@Deňa1995 píše:
@pikola merila, 35,6
ale to tak bývá, při zimnici je nízká teplota, až ji přejde zimnice, možná vyletí horečka - píšu možná, proč má k tomu žízeň nevím,
budeš ji muset sledovat, jak se to vyvrbí
Mohla jit spat zizniva, proto zizen a ted na ni neco leze.
Jestli meris bezdotykacem, tak ten proste meri uplne mimo.
Já, když mi je hodně blbě, mám ledové ruce a nohy a teplotu pod 36. Naopak horečku jsem měla párkrát v životě a vysloveně si ji užívala. Mám ráda teplo. Ovšem jen do té doby, než mi někdo řekl, prosimtě, ty snad máš horečku, a sáhl na mě. Třeba tvoje dítě bude taky založením studenokrevný tvor…
@Deňa1995 protože příznakem je velká žízeň ale to je spíš druhotny projev který souvisí se zvýšeným močením kdy tělo se snaží přebytečného cukru zbavit moci a cukr sebou strhává vodu…proto pak ta žízeň…
Tady bych spíš řekla že na dceru něco leze…
Syn byl nedávno nemocný…bylo mu v té chvíli 8m takže mi neřekl co mu je ale hodně plakal a taky chtěl pít (vypil mi 300ml na ex) a třásl se…měl zimnici…když se napil usnul… Po pár hodinách se vzbudil a měl horečku nad 40…
Holky moje mala byla doted do asi 21h uplne v pohode (4 roky). Sla spat a za 5 min zacla brecet a trepat se jakoby kdyby ji byla zima. Rikala mi ze chce mikinu ze ji je zima a porad chtela pit. Vypila za 10 min 0,5 lahev piti.. trepala se, prosim pitiii a brecela a furt tak dokola, ted usla a zatim v pohode.. co to muze byt?? mam strach co prijde :/ kdyby se jen trepala tak si reknu asi na ni neco leze ale proc by brecela a chtela porad pit?? chodila i po pokoji cela nevrla..