Výrůstek na dásní 7m dítě

Anonymní
4.11.22 12:10

Výrůstek na dásní 7m dítě

Ahoj,

nemáte prosím někdo zkušenost?
Synovi (7m) se udělal na horní dásní výrůstek. Od včerejška se o něco zvětšil - viz foto. Myslela jsem si, že je to to tím, že se sem tam omylem udeří do pusinky, jak se učí lézt, ale modřina to není.
S Dr. samozřejmě budu řešit, ale je až do pondělí pryč a já jsem klasicky vystrašená, o co by se mohlo jednat. Zoubky ještě nemá a nezdá se, že by ho to bolelo.
Předem díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
725
5.11.22 08:22

Syn měl úplně stejný. A za chvíli se tam objevil zub. Byli jsme s ním i u zubaře, aby na to juknul. Kéž bych někde našla fotku. Zkusím pohledat. Ale vzhledem k tomu, že nemá zatím jiné zoubky, je to umístění zvláštní

Příspěvek upraven 05.11.22 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
5.11.22 08:23
@kubmaja02 píše:
Syn měl úplně stejný. A za chvíli se tam objevil zub. Byli jsme s ním i u zubaře, aby na to juknul. Kéž bych někde našla fotku. Zkusím pohledat.

A není divne, že by mu prvně rostl Špičák? :D dnes už to má teda lepsi, ale zda se mi, ze je dáseň natekla a fakt se možná klube zub. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
5.11.22 08:25

U nás to vypadalo opravdu stejně. A zvláštní to je, jestli zatím nemá jine zoubky. Zubařka nám vysvětlovala, že ten rostoucí zub jakoby vytlačí kus té dásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
5.11.22 08:28

Tak jsem našla 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
5.11.22 09:31
@kubmaja02 píše:
Tak jsem našla 😁

Ahaa, to vypadá fakt hodně podobně. No, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
5.11.22 10:19

@michavw nejspíš ten zub 😁 pak dej vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
5.11.22 23:55

Jen podotknu ze my jsme mely zoubky dve jedničky dole jako prvni a dvojky nahoře jako druha faze, pak nam šli špičaky(3) a az po nich jedničky nahoře. Upírek. :lol: Doktorka řekla že je to zvlastni ale ne ze neobvykly.
Tak je dost mozny ze se vam tam tlaci zub :)
Jeste pridam ze spicaky takhle se klubou.Byva to velka bakule nekdy i s krvi.Mam pomohla kurka chleba na odirani, prokousl a bylo prorezano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
6.11.22 06:59
@Andrise píše:
Jen podotknu ze my jsme mely zoubky dve jedničky dole jako prvni a dvojky nahoře jako druha faze, pak nam šli špičaky(3) a az po nich jedničky nahoře. Upírek. :lol: Doktorka řekla že je to zvlastni ale ne ze neobvykly.
Tak je dost mozny ze se vam tam tlaci zub :)
Jeste pridam ze spicaky takhle se klubou.Byva to velka bakule nekdy i s krvi.Mam pomohla kurka chleba na odirani, prokousl a bylo prorezano.

Hahaha to je roztomilé. No zatím to fakt vypadá na zub. Ta přebývající část tkáňe se odloupla, ale pořad je tam boule.
Jsem zvědavá, jestli ten zub fakt vykoukne. Prořezávají se mu už třetí týden spodní zoubky, tak to možná půjde zároveň. Uvidíme. Je to me první dítě, takže nevím, jak přesně růst zubu probíhá a vypadá. :nevim: Dam vědět, zda máme upirka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
15.11.22 13:33
@kubmaja02 píše:
@michavw nejspíš ten zub 😁 pak dej vědět

Tak fakt to byl zub 😀 Už vykoukl.
Máme doma upirka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit