Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl úplně stejný. A za chvíli se tam objevil zub. Byli jsme s ním i u zubaře, aby na to juknul. Kéž bych někde našla fotku. Zkusím pohledat. Ale vzhledem k tomu, že nemá zatím jiné zoubky, je to umístění zvláštní
Příspěvek upraven 05.11.22 v 08:24
@kubmaja02 píše:
Syn měl úplně stejný. A za chvíli se tam objevil zub. Byli jsme s ním i u zubaře, aby na to juknul. Kéž bych někde našla fotku. Zkusím pohledat.
A není divne, že by mu prvně rostl Špičák?
dnes už to má teda lepsi, ale zda se mi, ze je dáseň natekla a fakt se možná klube zub. ![]()
U nás to vypadalo opravdu stejně. A zvláštní to je, jestli zatím nemá jine zoubky. Zubařka nám vysvětlovala, že ten rostoucí zub jakoby vytlačí kus té dásně
@kubmaja02 píše:
Tak jsem našla 😁
Ahaa, to vypadá fakt hodně podobně. No, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube. ![]()
Jen podotknu ze my jsme mely zoubky dve jedničky dole jako prvni a dvojky nahoře jako druha faze, pak nam šli špičaky(3) a az po nich jedničky nahoře. Upírek.
Doktorka řekla že je to zvlastni ale ne ze neobvykly.
Tak je dost mozny ze se vam tam tlaci zub ![]()
Jeste pridam ze spicaky takhle se klubou.Byva to velka bakule nekdy i s krvi.Mam pomohla kurka chleba na odirani, prokousl a bylo prorezano.
@Andrise píše:
Jen podotknu ze my jsme mely zoubky dve jedničky dole jako prvni a dvojky nahoře jako druha faze, pak nam šli špičaky(3) a az po nich jedničky nahoře. Upírek.Doktorka řekla že je to zvlastni ale ne ze neobvykly.
Tak je dost mozny ze se vam tam tlaci zub
Jeste pridam ze spicaky takhle se klubou.Byva to velka bakule nekdy i s krvi.Mam pomohla kurka chleba na odirani, prokousl a bylo prorezano.
Hahaha to je roztomilé. No zatím to fakt vypadá na zub. Ta přebývající část tkáňe se odloupla, ale pořad je tam boule.
Jsem zvědavá, jestli ten zub fakt vykoukne. Prořezávají se mu už třetí týden spodní zoubky, tak to možná půjde zároveň. Uvidíme. Je to me první dítě, takže nevím, jak přesně růst zubu probíhá a vypadá.
Dam vědět, zda máme upirka. ![]()
@kubmaja02 píše:
@michavw nejspíš ten zub 😁 pak dej vědět
Tak fakt to byl zub 😀 Už vykoukl.
Máme doma upirka. ![]()
Ahoj,
nemáte prosím někdo zkušenost?
Synovi (7m) se udělal na horní dásní výrůstek. Od včerejška se o něco zvětšil - viz foto. Myslela jsem si, že je to to tím, že se sem tam omylem udeří do pusinky, jak se učí lézt, ale modřina to není.
S Dr. samozřejmě budu řešit, ale je až do pondělí pryč a já jsem klasicky vystrašená, o co by se mohlo jednat. Zoubky ještě nemá a nezdá se, že by ho to bolelo.
Předem díky.