Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chci se zeptat na výrůstky kolem očí a jejich odstranění. Mám již dlouhou dobu výrůstky na kůži kolem očí, byly světlé ne moc viditelné, mám je ale velmi blízko oka, pod spodní linkou řas. Teď mi začal, ale jeden tmavnou. Chtěla bych je odstranit, ale nevím kam se s tím obrátit. Dermatologie? Kožní? Chirurgie? Máte někdo zkušenost, případně jak odstranění probíhá a je vůbec reálné takhle hodně blízko očí?
@Serpentini píše: Více
Děkuji za reakci nejedná se milie, spíše to jsou fibromy či papilomy, nejsem si jistá co z toho.
Mám to dědičné můj otec měl to samé a také kolem očí.
@tynka1234 píše: Více
obrať se na oční, mamka měla výrůstek mezi nosem a okem, a odstraňovali jí to na očním v nemocnici na ambulanci
@tynka1234 mám taky jeden na horním víčku, ale úplně u oka a jde přes řasy. Mám doporučení od oční na odstranění. Odhodlávám se tam zavolat a objednat se.
@Magda124 píše: Více
oni to znecitliví, nic nebudeš cítit, neboj se
Já mám taky, v linii spodních řas. Na kožním mě poslala na oční a na očním mi řekla, že leda vyříznout, ale vezme s tím i kus řas.
To samozřejmě nechci, takže nic. ![]()
@stinga no já mám problém, když mi chce někdo šahat kolem očí nebo vyšetřovat oči. Prostě nejsem schopná nemrkat a nezavírat oko.
oni mají na to takové udělátko, které ti oko udrží otevřené, a když to řekneš dopředu, možná by ti mohli dát lék na uklidnění,
ale to spíš jít cestou obvodní, aby ti předepsala Lexaurin, před zákrokem na očích
@stinga děkuji za radu. Objednám se a řeknu jim, že s tím budu mít trochu problém, tak ať jsou na to připraveni.
ano, to řekni, je to lepší říct dopředu, přeju klidný průběh ![]()