Vysadil jsem antidepresiva

4
25.3.23 11:51

Vysadil jsem antidepresiva

Ahoj, mám takový problém. Nevím co s tím. Do 30 let jsem byl úplně v pohodě. Nicméně půl roku zpět jsem měl epileptický záchvat (první) z důvodu větší dávky tramadolu. Beru ho na bolesti, mám silné artrózy 3-4 stupeň takže léky jsem bral pořád. Jednou jsem si vzal víc tramadolu a z toho jsem dostal ten záchvat. Pak jsem teda tramadol vysadil a před měsícem jsem si opět musel na bolest vzít. Opět jsem dostal záchvat. Takže teď už užívám jiné léky na bolesti.
Nicméně problém je, že jsem si nechal napsat opakovaně za poslední půl rok neurol nebo diazepam. Měl jsme strach že dostanu znovu záchvat, tak jsem to řešil anti… Jenže jsem to vysadil protože jsem zjistil že si poslední půl rok života nepamatuju. Dělal jsem věci o kterých ani nevím, poslední diazepam jsem měl asi 12 dnů zpět a cejtim se hrozně. Je to normální? Měl jsem i stav kdy se mi rozbusilo srdce a myslel jsme že dostanu infarkt nebo ep záchvat. Ale byl to jen psychický stav. Teď se každý den cítím zle, mám problém i vyjít ven z domu nakoupit. Je to normální? Jak dlouho to může trvat? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
25.3.23 11:59

Což takhle zajít za doktorem?

• Citovat
  • Upravit
4
25.3.23 12:03

U doktora jsem pořád. Ten mi jen napíše léky a konec. Spíš mě zajímá zkušenost lidí zde. Zda je normální že mám poruchy paměti i po vysazení atd. A že i 10 dnů po vysazeni se cítím hrozně slabě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.3.23 12:20
@RetroCrew píše:
Ahoj, mám takový problém. Nevím co s tím. Do 30 let jsem byl úplně v pohodě. Nicméně půl roku zpět jsem měl epileptický záchvat (první) z důvodu větší dávky tramadolu. Beru ho na bolesti, mám silné artrózy 3-4 stupeň takže léky jsem bral pořád. Jednou jsem si vzal víc tramadolu a z toho jsem dostal ten záchvat. Pak jsem teda tramadol vysadil a před měsícem jsem si opět musel na bolest vzít. Opět jsem dostal záchvat. Takže teď už užívám jiné léky na bolesti.
Nicméně problém je, že jsem si nechal napsat opakovaně za poslední půl rok neurol nebo diazepam. Měl jsme strach že dostanu znovu záchvat, tak jsem to řešil anti… Jenže jsem to vysadil protože jsem zjistil že si poslední půl rok života nepamatuju. Dělal jsem věci o kterých ani nevím, poslední diazepam jsem měl asi 12 dnů zpět a cejtim se hrozně. Je to normální? Měl jsem i stav kdy se mi rozbusilo srdce a myslel jsme že dostanu infarkt nebo ep záchvat. Ale byl to jen psychický stav. Teď se každý den cítím zle, mám problém i vyjít ven z domu nakoupit. Je to normální? Jak dlouho to může trvat? Děkuji moc.

Diazepam a Neurol NEJSOU antidepresiva. A právě proto se na nich vytváří velmi rychle závislost. Předpokládám, že ti je píše praktik, což je prostě špatně. Dojdi si na psychiatrii. A nemusíš mít pocit, „že jsi blázen“. To jsou jen předsudky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
25.3.23 13:12
@RetroCrew píše:
U doktora jsem pořád. Ten mi jen napíše léky a konec. Spíš mě zajímá zkušenost lidí zde. Zda je normální že mám poruchy paměti i po vysazení atd. A že i 10 dnů po vysazeni se cítím hrozně slabě.

U psychiatra? Potřebujete léky, co léčí, a ne oblbováky typu Neurol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13219
25.3.23 13:16

Tak na tramalu vzniká závislost, fyzická i psychická. A nevím, jak velké dávky neurolu a diazepamu jsi bral, ale tenhle typ léků by se asi měl vysazovat postupně. A u psychiatra jsi byl? Protože ten by ti asi řekl nejlíp, co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.3.23 15:24

U psychiatra jsem nebyl. A máte někdo zkušenosti s tím když to ze dne na den vysadim, jaké jsou abstinenční příznaky? Už jsem neměl tak cca 10-12 dnů. Ale pořád mam problémy s pamětí. Nepamatuju si co jsem dělal poslední dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
25.3.23 17:35

Nehraj si na doktora a poraď se s s ním. Zajdi za psychiatrem, psychologem. Já beru léky na stabilizaci nálad, a také jsem je jednou vysadila. Prostě já naivní jsem si říkala že se nic nestane. Prdlajs. Žádný takový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
25.3.23 19:50
@RetroCrew píše:
U psychiatra jsem nebyl. A máte někdo zkušenosti s tím když to ze dne na den vysadim, jaké jsou abstinenční příznaky? Už jsem neměl tak cca 10-12 dnů. Ale pořád mam problémy s pamětí. Nepamatuju si co jsem dělal poslední dny.

Tak si nějakého najděte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.23 23:11

Neurol i diazepam jsou návykové. Jsou to léky, kterými si často lékaři usnadňují práci. Člověku se rychle uleví a pak už se jen píší recepty a od pacienta je klid. Jinak by se s ním totiž muselo mluvit a hledat podstatu problému, že. Mnoho psychiatrů si na pacienta udělá tak deset minut času. To je na pozdrav a napsání toho receptu… Pokud chce člověk své problémy opravdu řešit, tak potřebuje psychlologa a případně skutečná antidepresiva. Určitě se vyhnout neurolům, xanaxům, diazepamům, lexaurinům a podobným svinstvům. Znám pár lidí, co po traumatické události nafasovali některý z těchto léků a berou je dodnes. Třeba i dvacet let!!! Nemůžou se toho zbavit. Opravdu na to pozor!
Být tebou, našla bych si toho psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
26.3.23 09:48
@Nostinka píše:
Neurol i diazepam jsou návykové. Jsou to léky, kterými si často lékaři usnadňují práci. Člověku se rychle uleví a pak už se jen píší recepty a od pacienta je klid. Jinak by se s ním totiž muselo mluvit a hledat podstatu problému, že. Mnoho psychiatrů si na pacienta udělá tak deset minut času. To je na pozdrav a napsání toho receptu… Pokud chce člověk své problémy opravdu řešit, tak potřebuje psychlologa a případně skutečná antidepresiva. Určitě se vyhnout neurolům, xanaxům, diazepamům, lexaurinům a podobným svinstvům. Znám pár lidí, co po traumatické události nafasovali některý z těchto léků a berou je dodnes. Třeba i dvacet let!!! Nemůžou se toho zbavit. Opravdu na to pozor!
Být tebou, našla bych si toho psychologa.

Až tak to nepřekrucuj.
Neuroly a pod. píše většinou praktik. Psychiatr napíše AD a Neurol na dobu než zaberou. Psycholog určitě, aby na sobě člověk pracoval. Ale ten léky většinou psát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.3.23 10:33

@Proto02 Ano, tyto léky „na uklidnění“ píše většinou praktik nebo psychiatr. Praktik duševní stránku neřeší většinou vůbec a ani to není jeho úkol (taky proto by Xanax atp. měl předepisovat opravdu výjimečně). Psychiatři by tyto problémy řešit měli, ale jelikož je jich málo a těch dobrých ještě méně (tzn. mnoho pacientů na jednoho lékaře = málo času na pacienta), tak se často děje to, co jsem popsala.
Neříkám, že je každý psychiatr takový, ale chodí to tak často. Když jsem se ptala jedné známe, která si stěžovala, že k psychiatrovi dochází už celá léta a stále jí není líp, o čem s panem doktorem mluví, tak mi řeka, že vlastně o ničem. Zeptá se, jak se jí daří a ona řekne, že špatně. A on napíše xanax. A píše jí ho už dvacet let…
Ideální je spolupráce psycholog a psychiatr. Nebo když je psychiatr zaroveň i psychologem. I takoví lékaři existují a přijde mi to pro pacienty jako skvělá výhoda. Když během terapie zjistí, že „jenom“ mluvení a odstraňování příčin nestačí, může napsat antidepresiva.

Zároveň je „problém“, že léky „na uklidnění“ zabírají v horizontu hodin, ale antidepresiva v horizontu týdnů. Je asi jasné, že lidé se chtějí cítit lépe co nejdřív. Proto není těžké inklinovat právě k lékům na uklidnění. My lidé máme rádi snadná a rychlá řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.3.23 15:29

Děkuji všem za rady.
Jen mám teď problém že několik dni po vysazeni se cejtim hrozne. Jen teď lezim několik dnů doma a nic nedělám. Jen koukám na TV. Jako bych přišel o duši. Nepamatuji si co jsem dělal posledních několik týdnů zpět. Spis jsem se chtěl někomu vypsat sem tak proto tady otravuju. Cejtim se jak bez duše. Ne špatná nálada, ale opravdu jak deprese. Nedokážu dělat nic. Ani výhra v loterii by mě nepotěšila. K psychologovi apod. jít nechci, nechci brát nic. Nikdy jsem nic brát nepotřeboval. Bylo to jen tohle přechodné období a spis potrebuju vědět jestli je to normální nebo ne. Upřímně už chápu sebevraždy když někdo trpí na deprese. Na to nepomůže nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
26.3.23 17:25
@Nostinka píše:
@Proto02 Ano, tyto léky „na uklidnění“ píše většinou praktik nebo psychiatr. Praktik duševní stránku neřeší většinou vůbec a ani to není jeho úkol (taky proto by Xanax atp. měl předepisovat opravdu výjimečně). Psychiatři by tyto problémy řešit měli, ale jelikož je jich málo a těch dobrých ještě méně (tzn. mnoho pacientů na jednoho lékaře = málo času na pacienta), tak se často děje to, co jsem popsala.
Neříkám, že je každý psychiatr takový, ale chodí to tak často. Když jsem se ptala jedné známe, která si stěžovala, že k psychiatrovi dochází už celá léta a stále jí není líp, o čem s panem doktorem mluví, tak mi řeka, že vlastně o ničem. Zeptá se, jak se jí daří a ona řekne, že špatně. A on napíše xanax. A píše jí ho už dvacet let…
Ideální je spolupráce psycholog a psychiatr. Nebo když je psychiatr zaroveň i psychologem. I takoví lékaři existují a přijde mi to pro pacienty jako skvělá výhoda. Když během terapie zjistí, že „jenom“ mluvení a odstraňování příčin nestačí, může napsat antidepresiva.Zároveň je „problém“, že léky „na uklidnění“ zabírají v horizontu hodin, ale antidepresiva v horizontu týdnů. Je asi jasné, že lidé se chtějí cítit lépe co nejdřív. Proto není těžké inklinovat právě k lékům na uklidnění. My lidé máme rádi snadná a rychlá řešení.

Ano, proto se benzodiazepiny (Neurol atd.) dávají k dlouhodobým AD na tu přechodnou dobu.

Příspěvek upraven 28.03.23 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.3.23 21:38

@lucad77
Ano, a to já nerozporuji. Ale to není zakladatelův případ přece. Jemu tyto léky psal praktik opakovaně, aniž by ho s jeho potížemi odeslal k psychologovi/psychiatrovi a na základě toho u zakladatele už pravděpodobně došlo k nějaké formě zavislosti. To je oč tu běží.

Příspěvek upraven 26.03.23 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast