Vysadil jste někdo antidepresiva?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
28.6.18 10:29

Vysadil jste někdo antidepresiva?

Ahoj, před rokem jsem se kvůli stresovemu období zhroutila a nemohla jsem běžné fungovat (nespavost, žádná chuť do života, nevolnosti, motání hlavy, zvláštní tlaky v hlavě, fobie jít nakupovat). Navštívila jsem psychiatra, který mi dal ATB - Eliceu. Celý rok mi potom bylo fajn, jako dřív. Začla jsem opět žít. Tyto léky jsou údajně slabé a
bere je spoustu lidí. Před dvěma měsíci jsme se domluvili, že začnu vysazovat. Z jedne tablety půlku, před měsícem půl tabkety obden, nyní 14 dní nic. Těšila jsem se na to, že budu,, čistá,,. Bohužel to začlo nanovo. Opět ty samé stavy a já nevím co dělat. Mám opět navštívit doktorku a zase začít brát nebo čekat? Jaké jsou vaše zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
685
28.6.18 10:49

@Oblecenikl Ahoj. Já jsem vysazovala citalec. Měla jsem taky nízkou dávku. Když jsem se dostala na půlku, tak mi 2 dny bylo hrozně. Myslela jsem, že budu muset začít nanovo. Zašla jsem si do kina, do přírody a bylo mi líp. Vždycky se mi to vrací v období MS. To jsou fakt hrozné stavy. Trvá to tak 3 dny a pak je klid. Nemůže to u tebe taky ovlivňovat cyklus? Zkus vydržet pár dní a kdyby to nešlo, tak se pak poradit s psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
28.6.18 10:52

Ja vysadila pred tremi lety,tak jak popisujes,ty stejne,jsem ok a je mi fajn jako driv.Res to s lekarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
28.6.18 11:02

Vysazovala jsem postupně z 200 mg Sertralinu a 50 mg Prothiadenu po půlkách během 4 měsíců, rok a půl bylo vše super, pak se deprese vrátila a z 200 mg Zoloftu a 25 mg Prothiadenu teď mám 100 mg Zoloftu a úplně vysazovat nechci zatím. Poprvé jsem brala AD celkem 8 měsíců, teď je mám rok a půl.

• Citovat
  • Upravit
89
28.6.18 11:02

@barabrambora Když jsem brala půlku a pak půlku obden, tak mi bylo pořád dobře. Ted ale jak neberu nic, tak je mi zle. Menzes jsem měla před 14 dny a je mi blbě pořád. Tak já nevím, jak mám ještě dlouho čekat. Doktorka je tam příští týden jen do středy, pak má měsíc dovolenou. Nechci to zbytečně honit a hned za ní jít, ale při představě, že by mi mělo být blbě do srpna, než tam opět bude, tak mám husí kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.6.18 11:05

Já je ani brát nezačala. Zkus terapii, dýchací metody, injekce hořčíku, meduňkový ( i třezalkový) čaj… přešlo to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
28.6.18 11:19

@Oblecenikl Tak to bych za ní zašla. A u psychologa jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
28.6.18 11:21

Já se také snažila několikrát vysadit AD pod dohledem své lékařky,ale bohužel se mi to nepodařilo. Paní doktorka říkala,že už musím brát do konce života. Jsem obecně taková citlivá úzkostná povaha. Ono to může být dočasné zhoršení,tak jako bývá dočasné zhoršení,když začneš brát. I kdybys je začala znovu brát,tak se svět nezboří. Důležité je být v pohodě. Já beru Velaxin 75mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.6.18 11:27

@barabrambora Ano byla, dokonce u dvou. Oni mi nepomohli právě vubec. Ted nezažívám vůbec žádné stresové období, všechno je v pohodě, doma, rodina, práce, žádné nervy a stejně je mi prostě blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.6.18 14:58

@carola Já už si to říkám taky, že to není žádná ostuda. Hold někdo bere celý život léky na cukrovku, na tlak, srdce......někdo musí na psychiku. Samozřejmě že bych byla raději bez nich a udělám proto vše, ale ty stavy jsou strasně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
28.6.18 15:43
@Oblecenikl píše:
@carola Já už si to říkám taky, že to není žádná ostuda. Hold někdo bere celý život léky na cukrovku, na tlak, srdce......někdo musí na psychiku. Samozřejmě že bych byla raději bez nich a udělám proto vše, ale ty stavy jsou strasně :(

Tohle přesně mi říká má lékařka,když se mě ptá,proč se stále snažím je vysadit,když vím,že je mi bez nich pak zase zle. Tak pak říká přesně to,co píšeš,že někdo bere na cukrovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.6.18 18:50
@carola píše:
Tohle přesně mi říká má lékařka,když se mě ptá,proč se stále snažím je vysadit,když vím,že je mi bez nich pak zase zle. Tak pak říká přesně to,co píšeš,že někdo bere na cukrovku…

On když se nad tím člověk zamyslí, tak je to pravda. Onemocnění jako onemocnění. Když ty léky člověku pomáhají a jiné východisko není, proč je nebrat a žít tak normální život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.8.18 15:24

Ano, vysadil jsem po 5 letech a úzkosti jsem měl do roka zpět. Teď po 5 letech jsem poslední dva roky měl snížené na polovinu a jelikož se mi k tomu přidaly vleklé zdravotní obtíže a ještě plánovaná operace, tak se mi to taky vrátilo zpět. Teď jsem dva dny z nemocnice doma a 30 dní tomu je co mám původních 20mg Citalopramu (Citalec) a do dobrého stavu to má hodně daleko. Doktor mi posvětil i navýšení na 30mg. Počkám ještě jak se oklepu po operaci a pobytu v nemocnici a popřípadě to budu muset udělat. Snad to zabere a nebudu muset měnit, protože se v tom plácám už druhý měsíc a mám toho už dost.

Osobně je to ve mě asi hodně zakořeněné i přestože si to dokážu za ty roky odůvodnit, co se to se mnou děje atd. Nicméně vysazovat už rozhodně nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.18 16:36

Ne nevysadila-nestojí mi to za to!! Beru také Eliceu už let, a jsem ráda, že konečně „normálně“-bez úzkosti, žiju! Musela jsem si zvyknout, že tabletky patří k mému dennímu životu, ale ok, nedá se nic dělat! Lidi hodně žijí s předsudky, že antid. jsou jedy apod..kdo nezažil úzkosti, deprese apod…ať nekecá..pa pa a anťáčkům zdar :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2512
11.8.18 18:06

Já jsem brala antidepresiva na depresi. Dva a pul roku. Pak jsem je zacala vysazovat pod dohledem lekare. A jsem bez nich uz 4 roky a dobry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí