Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nestačilo by jen vykapat něčím? Třeba potřebuje jen zvlhčit oči, na to je myslím Ocutein.
@Anonymní píše:
Ahojky ráda bych se zeptala. Mého přítele už asi 3 dny v kuse bolí oči. Teprve dnes mi to řekl. Tu bolest mi popisuje jako slabší pálení. Z počítače to mít nemůže skoro vůbec teď na něj nechodí. K doktorovi samozřejmě půjde ale asi až ve čtvrtek. Setkali jste se už s tím? V jeho rodině co vím tak snad nemá nikdo problémy glaukom atd.
Může to by i od krční páteře. Mě tahle bolelo jedno oko v jednom specifickém místě, vyšetření na ocnim bylo ok, pak jsem změnila polštář a ustalo to.
Ahoj, mám něco podobného, pozoruju to na sobě asi týden dva. Pracuji s lidmi a když vedeme delší rozhovor a já se soustředím a pozorně se na člověka dívám, tak mě bolí oči, nutí mě to si je často promnout, musím hodně mrkat, nutí mě to jakoby zvlhčovat, mám pocit hodně suchách očí. Nikdy jsem to neměla a nevím, co to je a čím to může být. Nemám pocit, že by se mi horšil zrak, ale nevím, jestli bych to poznala. V práci vzduch normální, klimatizaci nemáme
Takhle na dálku se to špatně odhaduje,já mám glaukom ale myslím,že u toho by ho mohla bolet ještě hlava,ale samozřejmě nemusí,než mi ho zjistili bolela mě hodně hlava a oči jakoby tlačili,ale glaukomový záchvat je skoro k nevydržení,samozřejmě může to být počátek..nebo nějaká alergie? Zkuste třeba borovou vodu,ale měl by jít co nejdřív na oční nebo to může být od rýmy či od té páteře..příčina může být opravdu různá.
Nejdřív zkuste umělé slzy, ale v každém případě musí diagnozu stanovit lékař.
@Anonymní píše:
Ahojky ráda bych se zeptala. Mého přítele už asi 3 dny v kuse bolí oči. Teprve dnes mi to řekl. Tu bolest mi popisuje jako slabší pálení. Z počítače to mít nemůže skoro vůbec teď na něj nechodí. K doktorovi samozřejmě půjde ale asi až ve čtvrtek. Setkali jste se už s tím? V jeho rodině co vím tak snad nemá nikdo problémy glaukom atd.
Pálení by mohla být alergie, je to ted caste. Ale teda pokud ho to vyloženě boli, sprintovala bych na oční.