Vysavač do domácnosti se 4 kočkami

164
29.3.11 08:48

Vysavač do domácnosti se 4 kočkami

Prosím o zkušenosti s dobrými vysavači do domácnosti se zvířaty. My máme čtyři kočky (ty s dlouhým chlupem) a jednoho krátkosrstého psa. Do toho dvě děti. Zatím nám dosluhuje bezsáčkový vysavač, který se po třech letech sype ve všech ohledech. Vysávám asi tak ob den a to vysypu defacto plnou nádobu. Bojím se sáčkových vysavačů, abych nedala ročně tisíce za sáčky. Přesto mi prodavač doporučil sáčkový Miele (konkrétně Cat and dog), že prý mají speciální proužky na sáčku, které umožňují téměř 90% naplnění a vydrží tudíž dlouho.
Používáte někdo sáčkový vysavač v domácnosti s tak velkými požadavky na vysávání? Jak často musíte měnit sáčky? Váhám mezi tím Miele a Electroluxem (co vyhrál v Dtestu), ale Electrolux by měl umět lépe zadržet prach, což je pro mne také důležité, protože se u nás začíná objevovat podezření na ekzémy.

Všem moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
29.3.11 08:58

Ahoj,
máme tento http://www.electrolux.cz/…e_XL/ZCX6430 a nedám na něj dopustit, perfektně vysaje chlupy i prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
29.3.11 08:59

ahoj, my máme doma „jen“ 2 kočky a psa, ale bordelu je z nich až kam :oops: :lol: Používáme vodní vysavač , před tím jsme měli bezsáčový a to byla tragédie a sáčkový zase nechci kvůli drahým pytlíkům. S vodním jsem moc spokojená, krásně pobere chupy, ale bohužel je težký, takže příprava na samotné luxování je za trest a pak ještě to čištění :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
29.3.11 09:09
caitlin píše:
Prosím o zkušenosti s dobrými vysavači do domácnosti se zvířaty. My máme čtyři kočky (ty s dlouhým chlupem) a jednoho krátkosrstého psa. Do toho dvě děti. Zatím nám dosluhuje bezsáčkový vysavač, který se po třech letech sype ve všech ohledech. Vysávám asi tak ob den a to vysypu defacto plnou nádobu. Bojím se sáčkových vysavačů, abych nedala ročně tisíce za sáčky. Přesto mi prodavač doporučil sáčkový Miele (konkrétně Cat and dog), že prý mají speciální proužky na sáčku, které umožňují téměř 90% naplnění a vydrží tudíž dlouho.
Používáte někdo sáčkový vysavač v domácnosti s tak velkými požadavky na vysávání? Jak často musíte měnit sáčky? Váhám mezi tím Miele a Electroluxem (co vyhrál v Dtestu), ale Electrolux by měl umět lépe zadržet prach, což je pro mne také důležité, protože se u nás začíná objevovat podezření na ekzémy.Všem moc děkuji

Máme doma psa - labradora a doma, takže když ma pelichaci obdobi, je to fakt peklo :) Koupili sme - už je tomu asi 4 roky - vysavač Miele. V ty době nebyl žádnej cat and dog. Tenhle vysavač je naprosto bezkonkurenční. Vydržel, slouží pořád stejně dobře, sáček měním tak jednou za dva měsíce - a luxuju každý den - sedm dní v týdnu bez vyjímky :)
Vysavač bych nikdy nevyměnila a příště koupím zase Miele :)
Sáčky kupujeme v elektrowordu - ne original Miele, ale ty co tam prodavají (nejsou paapírové!) a jsou srownatelné s originálem :) Cena prijatelna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
29.3.11 09:49

Děkuji moc za odpovědi, ještě upřesním, že nemáme koberce a tudíž nepotřebujeme takový výkon na vytahování chlupů z koberce. Proto si myslím, že ten model od Miele Cat and dog má pouze turbokartáč a jinak je stejný jako ostatní modele z dané řady. Pryfish, můžu se zeptat, jaký máš model toho Miele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
29.3.11 09:49

Taky hlasuju pro Miele,ty jsou proste nej!

Bezsackovy vysavvvace nevysavaji dobre,vydrzi kratce funkcni,nez se ucpou filtry,navic se ten nasatej vzduch vraci zpet do prostoru :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
29.3.11 10:15

TAk tohle jsem řešila cca před měsícem, koupila jsem Miele S4211 a super, podívej se na tyhle stránky http://www.vysavace-domacnost.cz/…le-S4211.php, jsou tam i nějaké recenze. Na zvířecí chlupy tu ještě chválí Zelmer Solaris, je tam i povídání o výhodách a nevýhodách sáčkových/bezsáčkových vysavačů, o filtrech apod. Ten Zelmer je ale těžší a větší, Miele bych doporučovala spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
29.3.11 10:40

Miele můžu jen doporučit, máme sice jiný typ, než ti doporučil prodavač, ale i tak super.
Kočky máme sice jen 2, z toho jedna perská - takže chlupy všude a Miele zvládá bez problémů.
Je sice dražší i pytlíky nejsou zrovna nejlevnější, ale uklízí bezvadně a hlavně - mám ho už nějaký ten pátek a pořád drží :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
29.3.11 18:57

Ahoj, máme 5 koček, dva psi a ještě nějakou havěť. Osvědčil se nám Miele S4510. Má skvělý výkon. A s příslušenstvím dostanu bez námahy chlupy i z čalouněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
29.3.11 20:24
caitlin píše:
Děkuji moc za odpovědi, ještě upřesním, že nemáme koberce a tudíž nepotřebujeme takový výkon na vytahování chlupů z koberce. Proto si myslím, že ten model od Miele Cat and dog má pouze turbokartáč a jinak je stejný jako ostatní modele z dané řady. Pryfish, můžu se zeptat, jaký máš model toho Miele?

Taky nemáme koberce :) ale ono, kdyz ten vysavac ma vykon, se to projevi i jinak a jinde :)
mam starsi typ nejaky S2911 nebo tak neco, newim presne, ale uz se neprodava. Stal kolem 5-6K, takze najit vhodnou podobnou alternativu - doporucuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.3.11 10:12

Holky mockrát děkuji, vidím, že Miele vede. Ještě stále váhám, ten model Cat and dog 4000 je u nás teď v akci za 6 tis. (sleva 1 tis.). Ale po přečtení toho odkazu od Melanky se bojím, abych neměnila sáček jednou týdně. Uváděná kapacita sáčku je výrobcem podle několika testů silně nadhodnocena. Zase nechci těžký a velký vysavač, neboť máme patrový dům. Uf, je to náročný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
31.3.11 22:05
caitlin píše:
Holky mockrát děkuji, vidím, že Miele vede. Ještě stále váhám, ten model Cat and dog 4000 je u nás teď v akci za 6 tis. (sleva 1 tis.). Ale po přečtení toho odkazu od Melanky se bojím, abych neměnila sáček jednou týdně. Uváděná kapacita sáčku je výrobcem podle několika testů silně nadhodnocena. Zase nechci těžký a velký vysavač, neboť máme patrový dům. Uf, je to náročný. :nevim:

Neboj, sáček vydrží dlouho. Taky jsem to po přečtení recenzí zvažovala, ale teď můžu posoudit, že se nebylo čeho bát. Já ho mám dva měsíce, vysávám byt normální velikosti cca 1-2X týdně a ještě není ani zpoloviny plnej. Zvíře sice nemám, ale nemyslím si, že to bude takový rozdíl. Takže- do sáčku se toho vejde fakt hodně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.4.11 09:55

Takže nakonec vyhrál přece jen bezsáčkový vysavač Philips FC 9256, který mě přesvědčil na základě testu na stránkách, co sem dala melanka (a já ji tímto moc děkuji). Když jsem viděla na živo ty pidi (a navíc drahé) pytlíky, co používá Miele, tak jsem se myšlenky na něj rychle vzdala. Zatím je brzy na nějaké velké recenze, ale jsem spokojená. Vysypání a případné vyčištění prachové nádoby je pohodlné, neboť téměř všechny nečistoty se usazují na dně nádoby, kterou stačí vysypat. Přijde mi, že i dobře zadržuje prach, protože náš starý vysavač byl po vysávání zaprášený, a tento je zatím čistý i vevnitř, kam se usazuje nádoba. Super je hubice, která má po stranách takové kartáčky, které usnadňují vysávání podél nábytku (třeba kuchyňské linky). Je tedy těžší než náš bývalý, ale podle mě je stejně těžký jako průměrný Miele. Stejně tak cena byla srovnatelná. Tak doufám, že bude sloužit dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dat
11
26.2.17 16:34

Zkus vodní vysavač hylu - jednoduchá práce, jednoduchá údržba a úžasné výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí