Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
od 16 beru antikoncepci Luisea. Teď je mi 20 a chtěla bych ji vysadit. Mám dlouhodobého přítele, proto chci zkusit tělísko. Mělo by být k tělu šetrnější, protože hormony působí v těle lokálně a nemám je v celém krevním oběhu. Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s vysazením antikoncepce a případném přechodu na tělísko. Dost se bojím, že ze mě bude jeden velký tlustý bolák, ale doktorka říkala, že ta Luisea by měla být právě nízkohormonální.
Ja jsem v lednu prechazela z Evry na telisko. Tak jeste porad cekam, jak si sedne.
U tohohle se dá jen těžko předvídat, jak zrovna tvé tělo zareaguje. Nemohu hormonální antikoncepci, kvůli vyšší krevní srážlivosti, tak jsem si nechala dát nehornonalni. Výsledek byl zánět, plicní embolie a reaktivní arteritida ![]()
Přibrání na váze, nebo hormonální akné je asi to nejmenší zlo co z toho může být. Na druhou stranu já jsem vždy u všeho v reakcích ta 1 z 1 000 000, které se přihodí vzácné nežádoucí účinky. Časté jsou po tělísku různé záněty, ale obvykle třeba močáku, nebo nějaké mykózy. Hlavně pokud jsi k tomu měla sklon i dříve.
@Mrg Já chci právě to hormonální, protože se mi úplně nelíbí ten princip permanentního zánětu v mém těle a zvýšené krvácení u nehormonálního tělíska. Ale děkuju za zkušenosti.