Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
rozhodla jsem se přestat brát antikoncepci. Ale jak jsem se dočetla souvisí s tím spoustu „problémů“. Máte prosím nějaké rady a osobní zkušenosti jak problémům předejít nebo je zmírnit.
Žádné problémy jsem nezaznamenala. Prostě dobrat platíčko a hotovo.
Já dobrala platíčko a další menstruace ani nepřišla, protože jsem otěhotněla. No a mezi dětmi jsem také žádné problémy po vysazení neměla.
jaké potíže máš na mysli? Ono se toho na internetu napíše spousta, pravda je jen malá část…
Koukni na instagram na Lekarna_v_kapse
Teď nedávno tam na to dávala příspěvek ![]()
Já jsem vysadila kvůli trombóze po patnácti letech a žádný problémy jsem neměla. Jen PMS, na kterej jsem nebyla zvyklá. Je to silně individuální. Cyklus pravidelnej, jen dvakrát za tři roky se mi ms zpozdila.
Můj cyklus bohužel není z těch, co by se po antikoncepci restartoval sám. Nasadila jsem hned po dobrani platicka první den menstruace Gynex a cyklus se časem srovnal. Ale rozhodne to proces urychlilo. Hormonální profil nyní rok a půl po vysazeni úplně v pořádku, nicméně otěhotnět se mi zatím nepodařilo ![]()
Já jsem se naštvala, nedobrala ani plato a vysadila. Nic se mi nestalo, kromě toho že mi bylo mnohem líp.