Vysazení HA, bez ovulace a MS

Deniskaaaaa
7.11.18 10:20

Vysazení HA, bez ovulace a MS

Dobrý den maminky.
Na konci dubna tohoto roku jsem vysadila HA - po 7 letech - ne že bychom se snažili, důvod je bezpředmětný.. V květnu jsem tedy dostala poslední MS, která byla v pořádku. Od tý doby mám ale problémy.. Po cyklu 64dní bez dostavení MS jsem poprvé došla k dr, kde mi zjistila, že v jiném stavu nejsem a dala mi vyvolávačku. MS dorazila do týdne a další měsíc se opakovalo to samé a to v podstatě až do září, kdy jsem šla i na preventivku. V ten den jsem začali řešit, co dál. Po vyšetření mi sdělila, že mám cosi na vaječníku (název jsem zapomněla, na ultrazvuku to vypadlo jako bílé žilky - nejdem dr, takže tomu nerozumím :)) a že u mě tedy neprobíhá ovulace.. Navrhovala HA, což jsem i hned zamítla a další řešení bylo nasazení hormomů, konrétně Utrogestan, abychom naučili těli zase cyklit a začala opět probíhat ovulace. Hormony jsem začala brát 30.10. s tím, že je mám brát 10 dní a poté volat dr. Dnes je to tedy 9 den a ráno jsem začala špinit - dostavená MS??
Moje otázka ale zní, za jak dlouho mi vaječník uačne zase fungovat a začnu mít ovulaci? Máte některá zkušenosti? Popřípadě kdybych mohla přijít do jiného stavu (kvůli bezpečnosti)?
Doktorka mi řekla, že hormony nasadíme prozatím na 3 měsíce a že se to spraví, že se nemám bát. Ale myslím, že každá ženská mi v tomto směru porozumí, že mám strach..
Děkuji za zkušenosti a názory :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
813
7.11.18 10:57

Ahoj, ja po vysazeni antikoncepce asi po 10 letech jsem prvni rok mela MS jednou a ovulaci vubec. Po kontrole mi doktorka rekla, ze sliznice neni zadna a vajecniky proste vubec nepracuji :nevim: Pote mi dala doktorka nejake hormonalni leky na 3 mesice a diky tomu, se jakz takz nastartoval rust sliznice a nasledne MS, ale i tak jsem mela cykly kolem 60 dni. Ovulace ale porad neprobihala :nevim: Zkousela jsem ruzne doplnky, caje, bylinne kapky a nic. Takhle to bylo pak asi 2 roky, ale na dite jsme zas tak moc nepospichali, tak jsem tomu nechavala volny prubeh, ale posun zadny . Kdyz jsme se rozhodli, ze je uz cas na dite, poslala me doktorka rovnou do CAR, kde udelali vsechna vysetreni, ta vysla v poradku, ale chybela stale ovulace. Nasadili mi Clostylbegit na vyvolani ovulace a hned v prvnim cyklu se podarilo :potlesk:

Byla jsem zvedava jestli se po porodu telo srovna. Musim rict, ze je to lepsi, cykly mam kolem 40 dni a obcas i ovulace probehne, ale urcite ne kazdy mesic.

Tak urcite neboj, pokud u tebe nebude nejaky dalsi problem a jen chybejici ovulace, urcite je to lehce resitelne. Pokud na dite nespechas, kup si nejake doplnky stravy na podporeni ovulace a dej tomu cas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
7.11.18 11:03

Od doktora jsem měla stejné doporučení. Antikoncepci asi na dva měsíce. Prý se vaječníky „vyživí“ a budeme se moci začít snažit co nejdříve, než čekat až se to samo rozeběhne. Taky jsem to odmítla, ale měli jsme štěstí, že brzo bylo vše O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Deniskaaaaa
7.11.18 11:08
@Dana V píše:
Ahoj, ja po vysazeni antikoncepce asi po 10 letech jsem prvni rok mela MS jednou a ovulaci vubec. Po kontrole mi doktorka rekla, ze sliznice neni zadna a vajecniky proste vubec nepracuji :nevim: Pote mi dala doktorka nejake hormonalni leky na 3 mesice a diky tomu, se jakz takz nastartoval rust sliznice a nasledne MS, ale i tak jsem mela cykly kolem 60 dni. Ovulace ale porad neprobihala :nevim: Zkousela jsem ruzne doplnky, caje, bylinne kapky a nic. Takhle to bylo pak asi 2 roky, ale na dite jsme zas tak moc nepospichali, tak jsem tomu nechavala volny prubeh, ale posun zadny . Kdyz jsme se rozhodli, ze je uz cas na dite, poslala me doktorka rovnou do CAR, kde udelali vsechna vysetreni, ta vysla v poradku, ale chybela stale ovulace. Nasadili mi Clostylbegit na vyvolani ovulace a hned v prvnim cyklu se podarilo :potlesk:

Byla jsem zvedava jestli se po porodu telo srovna. Musim rict, ze je to lepsi, cykly mam kolem 40 dni a obcas i ovulace probehne, ale urcite ne kazdy mesic.

Tak urcite neboj, pokud u tebe nebude nejaky dalsi problem a jen chybejici ovulace, urcite je to lehce resitelne. Pokud na dite nespechas, kup si nejake doplnky stravy na podporeni ovulace a dej tomu cas ;)

Například jaké? Slyšela jsem třeba o kyselině listové..? :think: Ráda bych, aby to vše fungovalo jak má a to co nejdříve. Už jen pro psychickou pohodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
813
7.11.18 11:28

@Deniskaaaaa Urcite kyselinu listovou, nejlepe v kombinaci s inositolem, ktery podporuje ovulaci, treba Inofolic nebo GS Mimistar ( ten jsem zacala brat ted a uvidime, jestli se zadari znovu :mrgreen: ). Doktorka mi tehdy doporucovala pupalkovy olej v tabletkach. Cetla jsem, ze tu holky pijou kontryhelove caje. Urcite tady v diskuzich najdes spoustu typu. Mne teda nefungovalo nic z toho :think: ale treba tobe zrovna bude, za zkousku nic nedas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.5.19 19:14

Holky prosím nevíte čím bych mohla nastartovat ovulaci? děuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie