Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor / jaké máte zkušenosti s vysazením HA uprostřed platíčka? Měla bych s platíčkem končit 18.4., pak už jsme se s přítelem rozhodli pro pokoušení se o miminko. Je nutno platíčko dobrat či můžu prostě přestat brát?
Díky za reakce ![]()
@kitharka taky jsem prestala platicko brat nejak v pulce a pak jsme se zacali snazit o mimi, uz je tomu dva roky.. ![]()
Ahoj, můžeš klidně přestat. Jen MS se dostaví prostě dřív. Já to taky tak udělala.. ![]()
@kitharka Zadarilo se skoro hned tri a pul mesice nam to trvalo..Pred 10 dny mel syn 2 roky.
@Jaja87 Tak to je krásný
Já doufám, že se na nás taky usměje štěstí brzy
A co se týče ochranné lhůty po skončení pracovního poměru (což nastane na konci září), doufám, že se nám zadaří do srpna
Abych nepřišla o nárok na mateřskou ![]()
Ahoj, také jsem vysadila platíčko uprostřed. Menstruaci jsem dostala normálně - cyklus cca 28 dní. Jinak malá se pak povedla hned v dalším cyklu…
I u nás to bylo v zápětí. V půlce ledna jsem vysadila, v květnu byly //. Ale myslím si, že to jestli dobereš platíčko nebo ne, na to moc nemá vliv.
@kitharka Je fakt ze ja mela uz smlouvu na neurcito. takze v pohode..Cekala jsem prave na tu smlouvu, a zaroven jsme se snazili o mimi.
A v praci me dali smlouvu na neurcito, a nejak za 14 dni jsem jim rekla ze jsem tehotna.
![]()
Urcite se zadari. Nekdo je chytlavy hned nekdo ne. Nekomu se to podari na poprve a nekdo ceka par mesicu.No ja cekala a pokazdy jsem byla smutna ze mrcha cervena dosla, ale pak nedosla. ![]()
O ochranné lhůtě najdeš tady http://www.cssz.cz/…aterstvi.htm musíš nastoupit mateřskou do 180 dní od konce pracovního poměru, pokud ten poměr trval alespoň těch 180 dní, jinak se to zkracuje.
Ahoj, doktorka mě upozorňovala, ať to nedělám, že to strašně tělo i cyklus rozhodí. Ale když vezmu v úvahu, že to co máš v přestávkách při braní HA, není vlastně menstruace, tak je to jedno. Tvoje tělo se s tím bude muset vyrovant tak jako tak stejně.
Ahoj, taky jsem přestala brát antikoncepci v zhruba polovině platíčka, MS se už nedostavila a dneska mám 2 a půl měsíční princeznu
![]()
@avm3 - no, já si zas myslím že u mě to bylo úplně jedno.. já momentálně lituju že jsem nějakou HA brala… před ha jsem měla cykly 30 dní.. s HA 28 a teď po vysazení šílený bolesti a cykly 46 dní.. plus se to střídá i s anovulačníma.. nevím jak cykly zkrátit.. momentálně jsem to dneska dostala, tak se svíjím v bolestech.. bože:D
ale jinak já HA dobrala, poslechla jsem doktorku radši… ale vědět jak dopadnu tak to neřešim ![]()