Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, máte některá zkušenosti s antikoncepcí Sidretella? Dnes mi ji mudr předepsal…
Já ji beru druhý měsíc a chytly mě šílené vyrážky na rukou, něco jako ekzém. Nevím, jestli je to z toho, ale už mě to napadlo. Jinak celkem spokojenost.
Já dnes vzala první, tak snad to bude taky ok… celkem mě braní antikoncepce děsí…
Beru první antikoncepci, byla mi předepsána právě novinka Sidretella. Mám dobrané od včerejška první plato, avšak průběh byl pro mě celkem odstrašující. Celé 3 týdny jsem měla menstruaci(+ teď mě čeká dalších 7 dní :/), 10 dní neskutečné křeče do břicha, bolely mě prsa a střídaly se u mě pocity tepla a zimy. Divné stavy jsem měla. Pro tělo je to asi velký šok. Doufám, že s druhým platíčkem se vše změní a tělo bude fungovat normálně. Menstruace tak dlouho mě opravdu rozčiluje.
Mně ta antikoncepce taky nesedí. Jediné co ti, Marti, řeknu, je že antikoncepce by v tobě tole vyvolávat neměla! Máš nežádoucí účinky a já být tebou jdu k mudrovi, ať ti předepíše něco jiného, přece jenom to není žádná sranda…
Evi, a co ti na ní nesedí? Taky máš nějaké problémy jako já? Já právě nevím jak antikoncepce fungují. Volala jsem gynekoložce a sestra mi řekla, že to musím vydržet, že to je pro tělo náročné. Že mám zkusit druhé plato a pokud se nic nezmění a budu mít stále menstruaci nebo bolesti, mám přijít. Tak uvidíme. Kamarádky mi říkaly, že také měly déle menstruace, ale ne celý měsíc. Snad se to změní, nechce se mi vyhledávat, které prášky mi budou sedět a které ne ![]()
@Martina2020 mně po ní hrozně buší srdce, jsem náladová, protivná a pořád jakoby na mě něco lezlo, unavená… ale to srdce je nejhorší. Ale já už beru antikoncepci 5 let, tak si myslím, že to stačilo… ![]()
Holky ja beru sidretellu teprve 1 mesic, a sem hrozne protivna, naladova, vsechno me boli o buseni srdce nemluvim, to je des. Jsou to me prvni prasky, po injekcich sem otehotnela i kdyz sem nemela. nevim jestli zajit zas na gyndu a rict ze je mi tak zle, nebo pockat jak to bude fungovat dale. ![]()
Natynka3: úplně vím, jak se cítíš, cítila jsem se naprosto totožně. Vydržela jsem to jeden měsíc a vysadila. Teď nemám pár dnů nic. Otěhotnět nechci, ale takové stavy, jako jsem měla se Sidretellou taky nechci. Já radím jít v mudrovi, pokud to není vůl, předepíše ti něco jiného ![]()
No ja to ted neberu mam tu pauzu 2 dny, a je mi fakt priserne, mam desne bolesti bricha a pocity na zvraceni. @ewanka tak uvazuji ze hned jak to dostanu navstivim gynekologa a ani si nebudu vybirat dalsi ty tablety, on mi dal totiz krabicku na mesic zdarma a pak mi napsal recept na dalsi 3 krabky ktery uz asi nevyberu uvidim jak mi bude doufam ze nejsem zase tehotna to by me trefilo uz tak sem po 3 cisarich hned po sobe. A ja uz doma silim ze 3 deti. 4,2,6 mesicu. Na potrat bych nesla nikdy, Tak se jen modlim aby, mi bylo zle z tech prasku a ne ze sem tehotna
Jo a chci se jeste zeptat, taky nemate chut na sex? je vam to protivne? pri brani prasku?