Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám asi to stejné tělísko a první tři měsíce byla MS hrozná (teda jen asi první dva dny) teď je to už v pohodě ![]()
U mně už byla druhá MS taky lepší a teď po roce je to na úrovni, jako kdybych tělísko neměla. Taky jsem měla strach, že to budu muset dát pryč, takže držím palce, ať se to i u Tebe ustálí ![]()
Já mám špatnou zkušenost, před tělískem jsem měla ms max.3.dny a bez problému. Po zavedeni jsem silně krvacela, měla bolesti, je pravda, že časem se to mírně zlepšilo, ale opravdu jen mirně. Měla jsem ho 5.let a nikdy více, teď jsem bez tělíska a ms mám opět pouze 2_3dny a jen slabě.
Ahoj, také mam zavedene nehormonalni tělísko, po zavedení jsem první tyden spinila tak jak mě lékař upozornil, nic méně druhý tyden byl hrozný krvácela jsem tak že jsem nemohla odejít ani z domu (jatka hadra, velké návaly krvácení, jak bomba,i 5× denně jsem se převlékala) tento stav trval tyden. Třetí tyden byl jak pri mesntruaci. Po třech týdnech vse přestalo, a teď funguju klasicky. Pravidelná menstruace.
Mám po tělísku pravidelnejsi a slabší MS. Silnější byla jen první dva měsíce. Taky nehormonální s mědi
Chtěla bych se poradit, mám zavedeno nehormonální nitoděložní tělísko s měděným drátkem. Po zavedení jsem asi 5 dní špinila a minulý týden jsem dostala první menses. Napřed jsem to jeden den měla slabé, pak další den nic, třetí den dopoledne a od 4 dne velmi silně krvácím. Byla jsem na to sice upozorněna lékařem, ale netušila jsem, že to bude až tak moc. Jaké s tím máte zkušenosti? Někde jsem četla, že se to časem ustálí. Tak bych ráda věděla, na co se připravit. Kdyby to mělo být v tomto duchu celých 5 let, tak to dám asi pryč. Díky za zkušenosti