Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vjaninka kdyby to srdce takhle bušilo tobě, pravděpodobně bys nemluvila o „blbosti“, já brala antikoncepci spoustu let a to, co jsem zažila se Sidretelou se mi nikdy nestalo, tak prosím neodsuzuj.
Ahoj.Chci se zeptat, po jake dobe jste meli ty priznaky ktere tady pisete…ja mam 4.prasek a zadne nemam.Diky
Nejdrive v pulce prvniho platicka se mi zmensily prsa. V prubehu druheho mi zase nabyly
ale zacalo osklive akne - to hormonalni na zadech. Jen bolaky, ktere se nehojily. Take na obliceji… behem tretiho platicky jsme vypadala opravdu zle
tak jsem se vratila zpet k Foxinette(nahrazka Jeanine) - behem prvniho platicka jeste bylo akne osklive, nyni dobiram druhe a vracim se zpet k pekne pleti, prsa normalni atd. Drzim palce- treba ti bude vyhovovat!
Chci se zeptat jestli po 4.prasku uz muzu bez kondomu. doktorka mi rekla ze radsi po tydnu az dvou diky
Tak to nevim.. pokud je to tva prvni antikoncepce tak to bych radeji pockala tedy.. ja ji beru uz hoodne let
pouze jsem menila
ale bylo mi receno ze Sidretela se musi brat presne na cas - nejlepe na budik a prvni dva mesice si na to dat opravdu pozor, proto si myslim ze kvuli slozeni hormonu to nejaky cas trva nez 100% funguje a radeji bych se chranila i jinak.. Napr prvni mesic urcite
Ahoj, potom co jsem si tady přečetla než jsem začala anitikoncepci brát tak jsem měla pěkně nahnáno, ale musim říct, že já žádný vedlejší účinky nemám. Jsem naprosto spokojená…a celkem lituju toho, že jsem si to tady předtím četla, ten strach byl naprosto zbytečný
. Já tuto HA můžu jedině doporučit ![]()
Ahoj tak jsem mela nechraneny pohlavni styk a to jsem brala pravidelne 5.dnem prasky…praskl nam kondom…pro jistotu jsem si koupila postinor.Co jsem se dozvedela od kamosek, ze by to uz po patem dnu brani HA melo chranit si myslim ze je nesmysl.co si myslite vy?
Oebsis: zalezi jakou antikoncepci kdo bere. Nektera pry funguje hned od prvniho prasku. Ale kazde prasky maji jine slozeni hormonu a je vzdy dulezite se zeptat gynekolozky od ktereho dne antiko 100% pusobi. Vim ze Sidretella ale prave zacina fungoval pomaleji a je dulezite ji brat opravdu pravidelne- na to me ma lekarka hned upozornila.
Ahoj holky, před 14dny jsem byla na kontrole u Dr. Našla mi cystu ale rikala ze by se mi mela ztratit sama nebo během menstruace. Ted v pondeli jsme meli s přítelem pohlavní styk. Vecer po něm jsem zacala slabe špinit a trva to až do ted. V patek jsem dobrala plato. Uz od včerejška se mi krvácení zhoršilo. Mate někdo zkušenosti? U doktorky si přidám uz jak doma ![]()
Ahoj, praveže na SIDRATELLE je napisane, ze ochrana je od užitia prvej tablety, ked sa zacne brav v prvy den menstruacie…
Ja Sidretellu beriem už asi 3/4 roka. Musím potvrdiť, že prvý mesiac som mala asi prvýkrát kŕče keď som mala mesiac, ale inak vôbec. Pribrala som trochu ale to je kvôli obmedzenému pohybu, čiže nie z antikoncepcie (ale na prsiach z nej, čo sa priatelovi páči
). Chuť na sex je, nijako sa nezmenila a menzes mám pravidelný, síce nepríde hneď po dobraní 21 tabletiek ale na tretí deň, ale vždy mi tak príde.
Inak ked začnete brať hocijakú antikoncepciu, tak gynekológ odporúča prvých 7 dní použiť aj inú ochranu
Zdravím,
též přidávám svůj příspěvek. Antikoncepci beru uz cca 12 let. Začínala jsem s Minesse-vše v pořádku, ale po roce jsem začla špinit, zřejmě tím, že jsou až velmi nízkohormonání. Poté jsem brala chvíli pramino - též vše v pohodě, jen jsem pak slyšela o jeanine, že je dražší ale jedna z nejlepších, tak jsem ji brala asi devět let - vše naprosto super, nijak jsem nepřibrala (a když ano, tak ne kvůli antikoncepci:). Poté mně zkusil gynekolog napsat právě sidretellu. A to pro mě byla poprvé ohledně antikoncepce katastrofa…už asi druhý nebo třetí prášek jsem měla strašný bušení srdce, měla jsem pocit dušnosti…fakt mi nebylo dobře…nějak jsem to vydržela, ale když jsem dostala menzes a ten byl silný a dlouhý jako nikdy, tak už jsem byla skeptická. Poté co jsem začla druhé plato a všechno bylo znovu - bušení srdce, dušnost, tak jsem to první týden vysadila. Ted beru yadine a jsem spokojená. Když budu chtít měnit, tak vím, že se vždy budu rozhodovat mezi jeanine a yadine ![]()
@franiv píše:
Já ji beru druhý měsíc a chytly mě šílené vyrážky na rukou, něco jako ekzém. Nevím, jestli je to z toho, ale už mě to napadlo. Jinak celkem spokojenost.
Ahoj mám stejný problém, v loketních jamkách a pod kolenama a na obličeji se mi pořád dělá ekzém a zarudnutí. Ale já to mám po všech HA zatim :/ rok jsem ji nebrala a bylo to OK, tak nevim co mám dělat..jestli může pomoct jiný složení HA? ![]()
@greenzuz píše:
Ahoj mám stejný problém, v loketních jamkách a pod kolenama a na obličeji se mi pořád dělá ekzém a zarudnutí. Ale já to mám po všech HA zatim :/ rok jsem ji nebrala a bylo to OK, tak nevim co mám dělat..jestli může pomoct jiný složení HA?
najlepšie by bolo aby ti s tým poradil tvoj gynekolók mal by ti spraviť testy a určite ti niečo poradí alebo navštív kožného lekára a možno aj ten by ti pomohol z čoho to máš
@lilly25 píše:
najlepšie by bolo aby ti s tým poradil tvoj gynekolók mal by ti spraviť testy a určite ti niečo poradí alebo navštív kožného lekára a možno aj ten by ti pomohol z čoho to máš
no a gynekolog může udělat nějaký testy jaký hormony by pro mě byly vhodný??
no na kožním i na alergo mi testy dělali..a kromě pryskyřice nenašli vůbec nic…tu kůži prostě nejvíc podráždí to, že se zapoti :-/