Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@greenzuz píše:
no a gynekolog může udělat nějaký testy jaký hormony by pro mě byly vhodný??no na kožním i na alergo mi testy dělali..a kromě pryskyřice nenašli vůbec nic…tu kůži prostě nejvíc podráždí to, že se zapoti :-/
nie, že može on musí vedieť aká je pre teba antikoncepcia dobrá, sak na to ten gynekológ je, inak by si si mohla objednať antikoncepciu z nejakej pofidérnej web stránky
@ewanka : Uplně se ve vás vidim, hrozné stavy, bušení srdce, pocity horka a zimy šílený. Dmes jsem byla u doktora a ten ani nechce syšet že mi po práškach něco je, takže nejspíš změním doktora.
@Ipuu taky mám špatného gynekologa, ten mi nutí imrvére nějakou antikoncepci, před rokem a něco jsem Sidretellu musela vysadit, bylo po ní strašně zle, nehledě na mé skoro omdlení v tramvaji, kdy mi zničehonic přestaly fungovat nohy!!! Řekla jsem doktorovi, že už žádnou antikoncepci nechci, že si chci pročistit tělo a za pár let otěhotnět bez léků a ten se málem zvencl, že prý antikoncepce je to nejzdravější, co můžeš tělu dát!
Od té doby jsem u něj nebyla a hledám v Praze nového… Ale cítím se teď skvěle
Hlavně kondom je snad nejspolehlivější antiko vůbec dle mě!
@ewanka Prámě, nejhorší je to srdce a pak se mi pořád mota hlava je mi na omdlení a jsem pořád hrozně unavená. Zítra jdu k nové doktorce a uvidim, rozhodně to ale už nikdy brát nebudu, protože takovehle stavy se nedají vydržet. Antikonce je dobrá možná na to že víš kdy to dostaneš a je to vše tak nějak uspořádané jinak to jsou podle mě sračky.
Holky nezaznamenaly jste tento problém? Je to moje první antikoncepce, beru ji pátým dnem a je mi opravdu hodně zle, mám úplně ten pocit, když se ráno prpbudite pro hodně propité noci. Pomůže mi některá, co mám dělat?
Ahojte
toto je vlastně moje druhá antikoncepce. Před tím jsem měla Foxinette a ráda bych u ní zůstala, kdybych po ní tolik nepřibrala, jinak je fakt super. Tak mi gynekoložka poradila Sidretellu, že bych po ní neměla tak přibírat. Teď jsem dobrala první platíčko a až do dneška to bylo v pohodě. Měla jsem žaludeční bolesti a strašně mě svědí pokožka. No doufám, že to bude lepší a snad se dostaví menstruace, jelikož jsem před týdnem prodělala střevní chřipku a doufám, že to nějak neovlivnilo antikoncepci, když jsem po 4 hodinách byla na záchodě už s malým průjmem a poté měla nechráněný sex. Nezažil jste někdo takovou situaci? Jinak díky za přečtení, případně odpovědi. ![]()
Ahoj holky. Tuto antikoncepci beru už půl roku. Předtím jsem brala Foxinette, strašně mě bolely prsa… Klidně i 2 týdny před menses mě šíleně bolely, strašně citlivé, partner na mě nesměl ani sáhnout. Gynda mi stále říkal, že to je normální, že je musím nějak cítit…Tak jsem to „přežívala“. Ještě podotýkám, že i PMS byl hroznej…Někdy opravdu strašný křeče do břicha… Po 4 letech jsem změnila z určitých důvodů gynekologa. Nová doktorka se mě ptala i na antiko. Řekla jsem jí to s těmy prsy. Zhrozila se a řekla že by to správná antikoncepce vůbec dělat neměla. Rychle mi napsala jinou - právě Sidretellu. Holky, to vám byla neuvěřitelná úleva. Za toho půl roku jsem měla možná tak jednou slabé křeče ale ani tak se to nedá nazvat, spíš slabé brnění v podbřišku v den menses. Prsa mě nebolí vůbec!!! Doktorka říkala, že to bylo typem progestinu, který mi neseděl. Nicméně teda co mě trochu zarazilo, že jsem docela přibrala. Je teda pravda, že v zimě jím asi o něco víc a mám tendenci dávat si i nějaké ty sladkosti atd, což teda normálně nejím, snažím se dodržovat zdravou a vyváženou stranu, chodím i cvičit. Celkově šlo 5 kg nahoru a zhruba asi 2 cm na bocích, pase, prsa a dost stehna… Myslíte, že se to srovná? Je normální třeba přechodný příbytek na váze po nové antiko? Nebo myslíte, že je to spíše „přibrání přes zimu“?? Jak už jsem řekla, je pravdou, že jsem více jedla a i více nezdravých věcí než jsem zvyklá..
Ale teda docela mě to vyděsilo, většinou jsem si udržovala stabilní váhu. Počkali byste, jestli se to srovná a pokud jo, tak jakou dobu? Samozřejmě že se nebudu cpát špatným jídlem a cvičit budu i nadále.
Uvidím, jestli to půjde dolů… A nebo byste vysadily antiko? Zavodněná si nepřipadám, a navíc to je antiko, která by neměla zavodňovat. Díky za rady holky ![]()
Ahoj, zajímalo by mě jestli je úplně vpořádku ze už 2 týdny po tom co jsem začala brát tuhle antikoncepci mám pořád menstruace a nevypadá, že by nějak končila…už mě to docela hooodně štve???? Děkuju za nějakou odpověď, info, atd…
Holky nepribraly jste po ni? jinak menstruaci jsem měla taky 4 tydny /(
Zdravím. Já Sidretellu beru teprve 10 dní a těch 10 dní mám stále menstruaci. Je to má první antikoncepce.. Ono se to už snad ani nedá nazývat jako krvácení, ale je to hodně slabé špinění, kdy ani nemusím nosit vložku či tampón. Stalo se vám tohle taky? Hodně tady čtu, že jste špinily třeba i ty 2-3 týdny. Už mi to hodně leze na nervy. Jinak kromě tohohle jsem se Sidretellou zatím v pohodě. Žádné jiné vedlejší špatné účinky nemám.