Vysazení Xonvea

36
9.7.24 23:20

Vysazení Xonvea

Dobrý den. Chci se zeptat, beru Xonveu už asi 3 měsíce. Jsem ve 23. Týdnu a když jsem ji zkoušela vysadit, do 2 dnů se nevolnosti vrátily. I doktorka se divila, že je mi pořád špatně. Rada bych ji vysadila jak z fin. Stránky tak celkově to nechci do sebe cpát.
Máte nějaké zkušenosti co vám pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
940
9.7.24 23:57

@marilka242 Ahoj, taky mě zajímá co nejvíce zkušeností. Já ještě beru, ale mentálně se připravuji do budoucna na vysazení :mrgreen: Ale můžu napsat, co jsem za moudrost posbírala z mého pátrání na internetu. Narazila jsem na více skupin holek.
1. Už je jim s Xonveou úplně dobře, tak prostě vysadí a jsou ok. - Těch bych řekla, že je zvláště v dřívějších tt málo.
2. Holky co vysadily postupně (což se má) tak, že braly tabletu obden a za nějakou dobu už si nebraly vůbec. - Tato skupina má ale celkem častou podmnožinu, kdy při braní 1×/2dny jim bylo zase zle.
3. Holky co ignorovaly příbalový leták (že se nemá půlit) a tabletky si půlily, čili každý večer 1/2 tablety, někdo tak úspěšně vysadil, některé holky pak ještě chvíli čtvrtily.
4. Holky co se jim nepodařilo vysadit a braly to do hodně vysokého tt.

Obecná poučka je, že vysazení Xonvey je úspěšné prostě v momentě, kdy by ty nevolnosti samy odezněly i bez medikace. Ale evidentně je zle i ze samotného náhlého vysazení, takže prostě asi postupně, jak to kdo zvládne a pokud už ty nevolnosti být nemají, tak se to podaří.
Osobně se přikláním k postupu dle čísla 3. Ale podělaná budu až za ušima, až se odhodlám.
Ještě jsem zapomněla dodat, že kdo bere 2× denně, tak vynechával nejdřív ranní tabletu a pak časem večerní viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
10.7.24 00:27

@roryn děkuji za složitou odpověď. Jo taky se mi ta 3. Možnost líbí nejvíce. Jen jsem je zkoušela pulit a jde to docela blbě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
10.7.24 01:10

@marilka242 Není zač :kytka: Bohužel to nejsou mé vlastní osobní zkušenosti a stejný boj mě teprve ještě čeká. Ale ráda se podělím aspoň o to, co jsem nasála za informace od ostatních. Strávila jsem tím hodně času :lol: Půlit jsem ještě nezkoušela, ale předpokládala jsem, že když to holky dělají, tak ta tableta nějak rozebrat půjde. Asi to nemusí být úplně dokonalé :mrgreen: Hledala jsem někde černé na bílém, proč se to nemá půlit. Nenašla jsem to přímo pro Xonveu, ale obecně se tablety nepůlí, protože u těch s řízeným uvolňováním se může narušit to uvolňování. Jestli to dobře chápu, tak prostě nemusí být potom postupné, nemusí to vydržet „účinkovat“ průběžně a stabilně po celý den, či se může uvolnit v kratším čase větší dávka účinné látky než je chtěné. Což ze svého laického oka považuji za důležité při klasickém kontinuálním užívání. U vysazování jsem ochotná to risknout, kdyby mi to dělalo nějakou velkou neplechu, tak přestanu půlit a budu to muset vymyslet jinak no :nevim: Ale ještě jsem nečetla, že by někdo měl s půlkama problém, spíš to pomohlo těm, co nemohly 1×/2 dny. Já si stejně myslím, že jestli je to dimenzované na účinnost na ten 1 den, tak když druhý vynechám, vlastně to uvolňování nedodržím tak jako tak :nevim:
Jo a ještě jsem vlastně vyčetla, že nemusí být ta účinná látka rozprostřená po celém prášku rovnoměrně, takže půlením si můžeš vyrobit jednu „silnější“ a jednu „slabší“ polovinu. Opět riziko, co jsem ochotna podstoupit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.7.24 23:52
@marilka242 píše: Více

Bohužel to mám úplně stejně. I stádium těhotenství… Dva dny ok a pak horor. Trochu mi pomáhaly koňské dávky B6, když mi léky došly. Bereš 1 nebo 2 tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
11.7.24 00:04

Brala jsem 1 tabletu, která mě tedy po celé těhotenství doslova zachránila, bez toho bych ho pravděpodobně celé strávila na záchodě.
Zkoušela jsem Xonveu vysadit během těhotenství několikrát, vždycky mi začalo být šíleně špatně. Podařilo se mi to až v 9. měsíci. No a teď se mi narodil zdravý kluk, nevypadá, že by to na něm zanechalo nějaké následky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
11.7.24 08:35

Já mám doma celé balení, kdybyste některá chtěla, vyzkoušela jsem jednu tabletu a byla jsem jak sjetá, celý den jsem spala a nemohla udržet otevřené oči, další jsem si netroufal brát a radši vesele zvracela 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
11.7.24 11:51

Já beru jednu tabletu každý druhý den. Bohužel jinak to nejde. :oops: doufám že to do toho 9. Měsíce nebude trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
11.7.24 12:25

@Veve3 To je možná i škoda, žes tomu nedala větší šanci. Já totiž na začátku to měla stejně, dokonce po první tabletě jsem se večer neskutečně motala a druhý den když jsem vstala, tak taky. Bála jsem se, že s sebou seknu. A spala jsem i ve stoje. Ale zabojovala jsem, protože jsem cítila, že na samotný žaludek to vliv má. A za pár dní si to sedlo. Měla jsem info od jedné slečny, že to tak měla, tak jsem na to vsadila a vyplatilo se. Ne že bych vedlejší účinky neměla vůbec žádné, ale fakt jak si tělo pár dní zvyklo, tak se velice zmírnily. Cokoliv lepší, než hlava neustále v záchodě. Já na to vsadit musela, protože už jsem před nasazením neudržela ani tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
11.7.24 12:28

Jinak mě docela strašíte, že se vám nepodařilo vysadit :mrgreen: Jaký jste měly postup vysazování vy, co vám to nešlo?
@marilka242 Nezkusíš ty půlky? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
11.7.24 14:15

@roryn To jsem vůbec netušila, dost mě to vyděsilo, mám malé děti a nemohla jsem si dovolit prospat celý den. Ale teď už je to naštěstí 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
11.7.24 14:30

@Veve3 Tak to jsi to zvracení asi neměla tak extrémní ne? Protože to si nedokážu představit starat se o malé děti, když se člověk celý den dáví nad mísou a je ve stavu na špitál a ani se z té země nezvedne. To bylo opravdu mnohem horší a mnohonásobně více vyřazující z provozu. Ale jak píšeš, teď už je to jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.8.24 15:28

Ahoj holky, tak jak jste nakonec zvládly vysazení? Já jsem teď v 15tt, už mám čtvrté balení a nevím jestli to tím skončí. :? Zkoušela jsem vysazovat již minulý týden, tím stylem, že jsem nebrala každý večer, ale obden večer. Vždy když jsem si nevzala, tak mi druhý den bylo hrozně, zvracení se vrátilo ve větší síle. Tenhle týden jsem to zkusila zase včera, nevzít si a dneska je to zase naprd. 😵‍💫Jinak jsem měla silné nevolnosti od 6tt, kdy jsem měla pocit, že snad zesilim. 😁 Zvracení, brutální nechutenství, hrozná bolest žaludku. Jinak co se týče vedlejších účinků Xonvey, též jsem je velmi pocitovala prvních pár týdnů, ale pak se s tím tělo srovnalo. Někdy jsem měla pocit, že mi pomohla, občas ale žaludku bylo úplně jedno, že jsem si ji vzala a vesele pumpoval veškerý obsah do záchodu. 😁 Tak doufám, že se to některé z vás podařilo vysadit dříve, než v devátém měsíci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.8.24 23:28

@Jamie29 ahoj. No 😀 vysadila jsem ji někde okolo 27. týdne. A to jsem brala jednu tabletu obden. A to že mi jednou zabrala, po druhý jsem ji šla třeba po půl hodině vyhodit do záchodu se mi taky stávalo. :poblion: Teď už je neberu. První 4 dny katastrofa. Byla jsem ráda, že dolezu vůbec z postele na záchod atd. No…teď pro změnu mě zjistili vysoký cukr v krvi, který se nezlepšil ani po dietě (občas mi to teda ujelo) ale snažila jsem se dietu dodržovat. Takže beru léky…kde jsou vedlejší účinky zvracení, nadýmání, prujem… No z vedlejších učinků mám snad všechno takže skvělý.. :poblion: myslím že konkrétně já budu mít klid až po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.8.24 09:49

Ahoj vsem - tak ja jsem 3. trimestr a beru porad. Resila s gynekologem a nerikal nic, ze by to nemohla brat az do porodu. Ze jsou to osvedcene prasky hlavne v zahranici co opravdu pomahaji a zaroven neskodi.
Finance taky resim, ale i chlap rekl, ze mi to klidne zaplati, hlavne kdyz budu v poradku a neuvidi me jak jsme v hlavou v zahcode :D.

Muj gynekolog nikterak nezminuje, ze by bylo extremne nezvykle zvracet az do porodu - pry to takhle proste nekdo ma, hlavne mam hlasit, pokud by se to zhorsilo, abychom to vcas resili. Od zacatku beru 1× za den. dva jsem nemela potrebu brat nikdy. Zkousela jsem jeden den nevzit - treba kdyz jsme zapomnela, nebo jsme nekde byli pres noc, ale okamzite zaludek na vode a vecer pak zvraceni, takze jsem to vzdala.

Bohuzel si nemuzu dovolit byt kvuli zvraceni na rizikovem, mam to uz za par, financne by byl ted problem - tyhle prasky, do toho ultrazvuky neco stoji, priprava pokojicku, nakup poslednich veci, posledni dodelavky nv ramci rekonstrukci, snaha usetrit neco do budoucna…

Jak rikam, gynekolog se nad tim nepozastavuje, jenom okoli a obcas ostatni lekari, ze „porad zvracim“. No tak to holt snasim - pro me je priorita, ze jinak vse ostatni testy jsou v poradku, miminko prospiva, pracovat taky muzu. Vedlejsi ucinky nepozoruji zadne - ani danou unavu pred kterou me varoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí