Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@EmmaFrost Jestli po tom nejsi celý den jak na fetu, tak opravdu se nemusíš bát někam jet.
Zvláště pokud sama vidíš, že to na tebe nemá narkotizační účinky. Musím říct, že za mě je to zvracení za cesty mnohem horší zlo, to můžeš i omdlít. Když si ho vezmeš večer, není důvod po tom druhý den nemoct řídit. Řídí s Xonveou všechny co znám, právě díky tomu jsme mohly dál chodit do práce a nemarodit doma.
@roryn díky za podporu
nic jinýho mi stejně asi nezbyde, když už mi je dobře natolik, že můžu fungovat, tak neztroskotám na tom, že se nedostanu z tý naší díry ![]()
@EmmaFrost Zvládneš to
Je to mordor, ale musíme to pro ty prcky vytrpět
Ženský toho zvládnou fakt jak koně, sama jen žasnu, co jsem doteď vydržela a jak jsem v tom stavu mohla dát i práci, zpětně si klepu na čelo
Bez Xonvey bych to proležela fakt ve špitále, takže díky za ni, i když to byl mordor i tak ![]()
Holky ja jsem ve 3 trimestru 31+1 tt a zkoušela jsem vysadit už několikrát a nejde to
zrovna dnes a zítra nemám ty tablety a musím říct gynekologovi v pondělí aby mi poslali recept, beru jen jednu tabletu na noc … já to budu brát až do porodu a ať me pak dají doktoři do pořádku
![]()
@Najmonova2626 kkidne ber až do porodu. Ja brala asi ještě i 2 dny po a pak to fakt přešlo. Lehká nevolnost ale bez zvraceni, spise celý ten porod. No a pak si to během asi pár dní sedlo uplne.
Jinak ignoruj rady v porodnici a dalších doktoru a sestřiček- me porad říkali, že to není možné abych zveacela, ze bych to měla přestat brát, ze to není vhodný- dva dny jsem si nevzala a a zvracela uplne všechno. Mimco bylo uplne zdravé a žádné problémy. Naopak - vse bylo uplne v pohode, takže klidně ber až do porodu. ![]()
Ahoj holky, já jsem užívala Xonveu celý těhotenství, pokud jsem ji vysadil, tak okamžitě nevolnosti. Je to dost drahý lék, ale jediná věc co mi pomohla se během těhotenství sem tam najíst😊
Ahoj tak já to holky beru 4.měsíce. Hodně jsem zvracela. Teď jsem sedmy měsíc. Každopádně nejde mi to vysadit. Zkouším a teď po půlkách. Když si ji večer nedám, nespím a další dny když se snažím vynechat, zvracení se vrací a s tím i stavy jako při závislosti. Nervozita z nespání a svědění noh, suchost v puse celou noc. Nedokážu vypnout. Když si dám půlku usnu tvrdě a spím celou noc. Bylo mi řečeno, že to nejde být závislá, ale nikdy jsem takové problémy neměla. Když si jí dam přes den, abych se alespoň trochu vyspala, tak taky neudržím oči. Jen pořád spím. Takže přes den to vůbec neberu. Cítím to jako selhání a jsem z toho docela nešťastná. ![]()
Tak jen přidávám zkušenost s Xonvea… úžasné, že se člověk může najíst, dělat běžné věci, trochu mě uspává. Každopádně jsem teď 18.týden a vysadit nedokážu. Beru jednu tabletu večer dle rad dr, na screeningu mi jiná pani doktorka řekla, že ženy maji problem s vysazením, takže pak doporučuje půlit. Ona sama je brala kvůli silnému zvracení celé těhotenství. Začala jsem je tedy půlit, nejsem unavená a na nevolnosti zabírá i tak, zkoušela jsem včera nevzít a bohužel nevolnost okamžitě ráno zpátky. ![]()