Vysazení Xonvea

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
23.8.24 19:55

@marilka242 ajajajaj, to mě moc nepotěšilo, ale jsem ráda, že se ti podařilo vysadit alespoň koncem toho sedmého měsíce 😏 a přesně jak popisuješ, někdy to zabralo a jindy to šlo celkem rychle zase ven..
A vysoký cukr ti zjistili po testu OGGT? Z něj mám taky osypky, kór když pořád zvracím, tak si moc neumím představit, že tam do sebe někde na lačno leju sladký „utrejch“. 😁
To je mi líto, že sis takhle „vyžrala“ vedlejší účinky léků, mám pocit, že někdo je prostě v pohodě a někdo má skoro VŠECHNO. 😁 Sama jsem zvědavá, co ještě přijde a upřímně se těším, až tohle skončí a porod bude vysvobození. 🤗 @maruska1996
A to zvracení máš celou dobu stejné nebo by se dalo říct, že se ti to trochu zlepšilo? Hledám trochu útěchu v tom, že to snad nebude takovéhle dalších 5 měsíců a snad to poleví.. 😵‍💫 Chápu tu finanční stránku. Začala jsem zase pracovat z domova, myslela jsem, že to zvládnu, ale včera mě to tak rozbilo, že jsem zase zvládla max. ležet v posteli a sledovat bílou zeď nad sebou. :roll: Mám z toho fakt blbý pocit, že v práci mi vycházeli hodně vstříc a já teď týden doháněla, jak se dalo, ale teď to zase udeřilo, je to pro mě celkem nevyzpytatelné. Držím palce, ať se ti porodem uleví, jestli to máš už za chviličku. 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
23.8.24 20:51

Psala sem o tom ve vedlejsim vlakne (urcite jde dohledat) - vysadila sem pomoci puleni tabletek, ALE opravdu az v momente kdy mi zacalo byt tak nejak samo dobre a vracela se mi sama chut k jidlu, driv to proste neslo - telo si samo reklo. Bala sem se teda hodne, protoze, to ze se Xonvea blbe vysazuje tu i jinde pise kazda druha… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.8.24 21:38

@Jamie29 Vysoký cukr mi zjistili už někde v 12 týdnu z krevních testů u gyn. Takže jsem se ani k té hnusné tekutině nedostala. Byla jsem automaticky předána do péče dia poradny.Do teď to šlo jen s dietou, potom už bohužel ne a musím brát ty léky no… Měla jsem trochu výčitky, že jsem si nedala větší pozor a to jsem věděla týden před kontrolou v dia poradně, že už se mi to horší. No teď už s tím nic neudělam. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
24.8.24 08:32

@Jamie29 heleď s praskama nezvracim vubec, ale jakmile si ho nevezmu ano. A to pak bývá různé- spíše podle toho i co jsem jedla. Někdy celý den po všem. Jindy trochu večer, ale žaludek na vodě pred tim delsi dobu. Zvraceni v nějaké formě je ale vždy, a pocit nevolnosti po celý den.

Než jsem je měla tak jsem zvracela pár dní a bezprostředně nebo max pár hodin po jídle i pití takže několikrát denně. Jednou musela i zastavit v autě. A chvilku trvalo než si prášky sedli asi ten týden.

Jinak celých X mesicu je mi tak nějak pořád stejně- nekdy, lip, jindy hůř. Ale že bych pozorovala v 2. Trimestru nával energie a záhadné zmizení všech nevolnosti to ani náhodou.
Spíš si člověk tak nějak zvykne i to tělo. Fungovat funguji to je hlavní, i když na 20% toho co před těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.24 16:28

@Veve3 máte zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
4.10.24 16:48

Není to sice můj případ, ale co jsem v jedné fb skupince maminek, opravdu byly takové, co braly Xonveu minimálně ještě celý druhý trimestr. Já jsem měla do čtvrtého měsíce, ale bohužel jsou maminky, které nevolnosti trápí mnohem déle. Neporadila jsem, jen chci říct, že se to stává a nejste sama :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
4.10.24 17:16

Jak jste řešily fakt, že se po ní nemá řídit? Bydlím v úplný díře a bez auta se neobejdu, tak hodně váhám, jestli brát pravidelně. Je fakt, že když vynechám, tak prozvracím den, tudíž to taky zdaleka není ideální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.10.24 18:24

@EmmaFrost Řídila jsem normálně i v práci. Brala jsem 1× tabletu večer. Kdybych měla brát 2× denně, tedy i ranní, věřím, že by to mohlo třeba dělat někomu problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
4.10.24 18:27

Jinak já se zbavila Xonvey ve 22. týdnu. Cca 14 dní jsem brala půlky večer a pak přestala úplně. První dny to šlo znát, ale sedlo si to a jsem bez. Nějaké nevolno mi bývá po ránu stále, ale to i s Xonveou a už nebyl rozdíl s Xonveou nebo bez :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
4.10.24 18:53

@EmmaFrost brala jsem na noc a řízení takto bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.10.24 18:57

@EmmaFrost Já beru 1-0-1, bydlím na dědině, doktory mám ve svém rodném městě 20km a popravdě jsem manželovi říkala, že se bojím řídit. Cítím se totiž celý den unavená a ještě když mám doktory hned ráno a musím kvůli tomu vstávat, tak jsem kolikrát pak úplně mrtvá.. naštěstí má manžel chápavé kolegy a vozí mě všude on. Zatím jsme měli štěstí, že mu v práci vyšli vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
5.10.24 08:20
@M-Kytka píše: Více

To máme podobně, ale manžel bohužel vykryje jen část, párkrát do týdne musím jet sama, tak se snažím xonveu trochu plánovat, ať je alespoň 24 hodin po poslední tabletě, ale k čemu to, když pak na deseti kilometrech třikrát stavím na zvracení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.10.24 10:08

@EmmaFrost Ach jo, soucítím.
Ja bych bez bez prášků vůbec nemohla fungovat. Tak nám přeju, ať to brzy přejde a je líp 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
5.10.24 13:37

@EmmaFrost Emi a jak to tedy přesně s tim dávkováním máš? Já ze své vlastní zkušenosti doporučuji jedině kontinuální každodenní užívání, tak jak se to má. (Mimo případ, kdy už se vysazuje). Ona je to tableta, která má postupné uvolňování a je prostě dobrý, když držíš tu stálou hladinku. To rozkolísání, když si ji nevezmeš ti právě může dělat hůř a o to víc se zvrací. Ty máš vyzkoušené, že po tom nejsi schopna řídit nebo je to jen předem obava z letáku? :hug: Jako v těch nejhorších časech bych neřídila večer hodinu po tom co jsem si ji vzala, to jsem byla zralá jít rovnou spát, ale druhý den jo. A i ta oblblost si sedla po pár dnech pravidelného braní. Únava mi zůstala, ale ne ochromující, ochromující byla ta hlava nad záchodem 10× denně. Únavu mám i teď když to už neberu, tak to nejspíš nebylo ani tím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
5.10.24 15:08

Zatím beru jednou za dva dny, ale na ten druhý den je to vždycky peklo. Ani si nijak unavená nepřijdu, ale přiznám se, že z řízení mám celkem respekt, ač manžel tvrdí, že mě naše auto nabourat nenechá (dokonce mě to nechal zkusit na nafukovacím tučňákovi, fakt to auto dobrzdilo, když mi ho hodil do cesty…), ale říkám si, že náhoda je blbec. Zkusím spíš vymyslet, jak minimalizovat cesty autem. Kdyby tak veřejná doprava fungovala o něco líp. Co mám za 10 minut autem, mi autobusem trvá skoro hodinu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí