Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. S manželem nám to nefunguje, dost začal pít a když pije je zlej. Nedá si říct a já v tomto žít nechci. Máme tři děti a chtěla bych se zeptat kolik by byla výše přídavku na děti? Jsem na rodicaku a mám 10tis měsíčně. Vůbec nevím jestli bych to zvládla finančně. Dekuji za rady ![]()
Výše přídavku je daná podle věku dítěte a podle toho, jestli rodič pracuje, tabulku najdeš na netu…ale s 10 tisíci měsíčně se chceš někde postarat o 3 děti? To bys musela mít dost vysoké alimenty a ještě výživné na tebe. Jestli nemáš našetřeno, tak teda těžko.
@AndreaŠeb píše: Více
Kalkulačku máš na netu, dokud jste manželé, počítají se i jeho příjmy. Akorát netuším, jak chceš sama zajistit bydlení a vše okolo, když si neumíš vygooglit ani tu kalkulačku výživného.
Navíc bydlení potřebuješ nejen první nájem, ale i kauci (se třemi dětmi nejspíš výživnou) a provizi RK.
No přídavek na dítě tě fakt nespasí. To je pár stovek (doslova) na jedno dítě. Pokud očekáváš že ti to zaplatí bydlení tak to bohužel.
Najdi si nějakou občanskou/sociální poradnu a zeptej se co a jak. Jestli je reálně abys odešla. Jaké jsou tvoje možnosti (ubytovna, sociální byt apod). A poradí i konkrétní dávky a kde žádat.
Nějak nechápu, jinde pises, ze už jsi před několika lety od manžela odešla…
@karkarka píše: Více
podle ostatních příspěvků si snad zase dělá srandu. Kolik tu je normálních diskusí, 10%?