Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky,mám dotaz…Už dva dny mě pobolívá bříško a ledviny(to mohou být poslíčci),ale dnes jsem byla na KO (38+5tt),při vyšetření vše ok,sice trochu bolestivé,ale co bych chtěla,že
Otevřená na prst…Jenže po tom,co jsem stěží odlezla z ordinace a jela domů,se ze mě začalo něco valit.Jako voda,nejdřív toho bylo fakt dost i s trochou hlenu,do půl hoďky jsem vyměnila dvě vložky,ale teď to postupně odeznělo…Sice občas ještě něco vyteče,ale už ne tak strašně jako předtím.Může to být voda?Nebo jen ta „plačící pochva“?Zátku nemám už od 35tt.Děkuji
no já bych tedy i s vložkama šupajdila zpátky aby udělali test na vodu…na 2 vložky to je docela dost si myslím, ale zkušenost osobní zatím nemám…
„plačící pochva“
to je hezké
neumím si ale představit co to je
![]()
Ta plačící pochva,to jsem někde četla,prý je to jev tak dva tři dny před porodem,kdy je větší množství vodnatého výtoku,který pro mimi funguje při porodu jako lubrikační gel
No napadlo mě to,ale aby si mě tam nenechali,vždyť když praskne voda,tak se vyvolává porod,ne? ![]()
VeronikaNel píše:
Ta plačící pochva,to jsem někde četla,prý je to jev tak dva tři dny před porodem,kdy je větší množství vodnatého výtoku,který pro mimi funguje při porodu jako lubrikační gelNo napadlo mě to,ale aby si mě tam nenechali,vždyť když praskne voda,tak se vyvolává porod,ne?
ja tohle mela taky!!!!!!!!!!!!!!!proste plodovka to podle testu nebyla a me to teklo po nohach…par dni pred porodem
plodovka mi otekla az v porodnici,kdy me mudra radne prostarala,tak jsem pak najednou citila vlnu mokra…
Já bych jela také s vložkou, aby zjistili jestli je to plodovka, jinak si tě tam nechat nemusí, můžou tě napojit a zkontrolovat a když bude vše ok tak můžeš jít domů, než se ti rozjednou kontrkce, každá nemocnice to má , ale jinak, je lepší si tam dojít i kdyby jsi tam měla již zůsta.
aha, tak to je. No nevím jestli se porod vyvolává, to asi záleží na tom, zda máš kontrakce nebo ne, ale asi by si tě tam nechali, mno, každopádně všude čtu že po odtoku vody máš vyrazit do 2 hodin do porodky, ale pokud nevíš jestli to voda je nebo není, jela bych asi raději pro sychr…¨
VeronikaNel píše:
Ta plačící pochva,to jsem někde četla,prý je to jev tak dva tři dny před porodem,kdy je větší množství vodnatého výtoku,který pro mimi funguje při porodu jako lubrikační gelNo napadlo mě to,ale aby si mě tam nenechali,vždyť když praskne voda,tak se vyvolává porod,ne?
No,právě,že teď už to jakou dobu neteče…
Zase jsem četla,že i když odchází pomalinku,odchází ale pořád…Tak já fakt nevím…Asi tam skáknu z vložkou…Kontrakce ale určitě nemám,jen jsem bolavá po tom vyšetření
taky bych tam s vložkou skočila, když to plodovka nebude, pustí tě nejspíš normálně dom, když bude, tak si tě tam asi nechají, páč to musí hlídat a do 24 hodin od odtoku plodovky většinou z důvodu nebezpečí infekce vyvolávají…
nulu86 píše:
mně překvapuje že jsi bolavá po vyšetření…
To je fakt, a co tě přesně bolí ![]()
že by Hamilton a ihned voda? Stalo se to jedné mamince přede mnou na rizikovce
tak šla rovnou na sál ![]()
Vem vložku a šupajdi zpátky do porodky ![]()
Taky mně napadlo Hamilton, ale zase proč by se dělal už týden před termínem…
Monny píše: že by Hamilton a ihned voda? Stalo se to jedné mamince přede mnou na rizikovcetak šla rovnou na sál
Vem vložku a šupajdi zpátky do porodky
nulu86 píše:
Taky mně napadlo Hamilton, ale zase proč by se dělal už týden před termínem…Monny píše: že by Hamilton a ihned voda? Stalo se to jedné mamince přede mnou na rizikovcetak šla rovnou na sál
Mě ho taky dělal před termínem.. protože jsem byla na sto západů, tak aby se něco začalo dít ![]()
Monny píše:nulu86 píše:Mě ho taky dělal před termínem.. protože jsem byla na sto západů, tak aby se něco začalo dít
Taky mně napadlo Hamilton, ale zase proč by se dělal už týden před termínem…Monny píše: že by Hamilton a ihned voda? Stalo se to jedné mamince přede mnou na rizikovcetak šla rovnou na sál