Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Včera jsem byla v těhu poradně a šíleně jsem se těšila, že mi doktor konečně řekne, co to bude (jsem 15+5). Mimčo prohlídnul a nic neřekl. Tak já na něj: „co to teda bude, je to vidět“ a on že ne. ![]()
„Modlíme“ se za holku, raubíře-kluka už doma máme. Zajímalo by mě, jestli třeba kluci nejdou vidět dřív? Pořád si říkám, že když to ještě doktor nevidí, tak je to holka ![]()
U nás se nechtěl ukázat hoooodně dlouho - asi až ve 20 týdnu nám řekli, že čekáme chlapečka. Držím palce, aby to byla holčička ![]()
chlapec jde vidět dřív než holčička, ale jen pokud se nestydí a rozhátne nohy..
Nám teda řekl dr. na NT scr. že to je na 95% kluk..takže čekáme na příští týden jestli nám to povrdí nebo ne..( to bude 20tt - jelikož mezi tím jsem neměla žádné utz, takže to ani zjistit dřív nešlo )
První syn se ukázal ve 20tt. U dvojčat kluk se ukázal ve 14tt a holčička až ve 20tt ![]()
U prvního jsem měla jiného gyndaře než teď a ta ženská-gynekoložka byla dosti neochotná, takže při běžných prohlídkách neříkala ani slovo a já se ani neptala, protože jsem nevěděla, kdy už to jde rozeznat. Řekli nám to až na velkém uzv ve 20. týdnu, že budeme mít 100% chlapečka.
Teď mě některé maminky říkal, že jim to potvrdili už v 16. nebo dokonce ve 14. týdnu.
Známá jde na konci ledna rodit císařem a ještě pořád neví, co to bude. Mimi se prostě stydí ![]()
Mě kluka prorokovali už ve 12 týdnu na NT screeningu !!! A klukem už zůstal ![]()
Nám řekli, že čekáme kluka zhruba ve 13. týdnu a máme ho!
Držím palce, snad vám výjde holčička. ![]()
Já byla ve 12 týdnu na ultrazvuku, tam doktor viděl pindíka, a ten už se jen zvětšoval
Tehdy jsem si poprvé koupila něco pro miminko, a to modrou deku v IKEA ![]()
Bébka píše:
Já byla ve 12 týdnu na ultrazvuku, tam doktor viděl pindíka, a ten už se jen zvětšovalTehdy jsem si poprvé koupila něco pro miminko, a to modrou deku v IKEA
já teda taky byla ve 12tt..řikal že vidí kluka..ale pindu jsme neviděli ani já ani přítel..a dr nám to speciálně neukázal..tak nevím jestli se mohl splést nebo ne..
smurfka píše:Bébka píše:já teda taky byla ve 12tt..řikal že vidí kluka..ale pindu jsme neviděli ani já ani přítel..a dr nám to speciálně neukázal..tak nevím jestli se mohl splést nebo ne..
Já byla ve 12 týdnu na ultrazvuku, tam doktor viděl pindíka, a ten už se jen zvětšovalTehdy jsem si poprvé koupila něco pro miminko, a to modrou deku v IKEA
Tyhle týdny jsou hodně brzy, ale mně doktor říkal, že ti kluci jsou opravdu vidět, když se dobře ukážou. Jestli je tam vidět pindík, tak většinou zůstane, z „holčičky“ se ještě může stát „kluk“
![]()
Já teda neviděla nic moc, ani jsem skoro nevěděla, kde má hlavu natož přirození
Ale doktor vypadal jistě a já byla ráda, že kluk, toho jsem si přála ![]()
Tak u první mi dcerku potvrdili až někdy po 20tt, ted když čekám chlapečka mi na screeningu řekl, že na 70%kluk, ale že má nožičky hodně u sebe, tak ať se předčasně neradujeme a na další kontrole už nám ho cipísek ukázal, ted jsem byla týden v nemocnici a medičky se na mě učili ovládat UTZ a synáček s hrdostí roztahoval nožičky a ukazovval jakej je kanec
neboj dočkáš se
Bébka píše:smurfka píše:Bébka píše:já teda taky byla ve 12tt..řikal že vidí kluka..ale pindu jsme neviděli ani já ani přítel..a dr nám to speciálně neukázal..tak nevím jestli se mohl splést nebo ne..
Tyhle týdny jsou hodně brzy, ale mně doktor říkal, že ti kluci jsou opravdu vidět, když se dobře ukážou. Jestli je tam vidět pindík, tak většinou zůstane, z „holčičky“ se ještě může stát „kluk“
Já teda neviděla nic moc, ani jsem skoro nevěděla, kde má hlavu natož přirození![]()
![]()
Ale doktor vypadal jistě a já byla ráda, že kluk, toho jsem si přála
aha..tak u nas je to naopak.. řekl že to vypadá na kluka..pak po vyšetření jsem se ptali jak moc si je jistej ( řekl že 95% - dr. se celkem kapacita v kraji, takže si myslím, že se fakt nesplest ), ale byli jsme celkem v šoku bo jsme chtěli holčičku, tak jsem se už ani nezeptali kde vidí toho pindíka..
uvídíme ted v ponděli..snad roztáhne nohy a už nám konečně potvrdí co a jak..
smurfka píše:Bébka píše:aha..tak u nas je to naopak.. řekl že to vypadá na kluka..pak po vyšetření jsem se ptali jak moc si je jistej ( řekl že 95% - dr. se celkem kapacita v kraji, takže si myslím, že se fakt nesplest ), ale byli jsme celkem v šoku bo jsme chtěli holčičku, tak jsem se už ani nezeptali kde vidí toho pindíka..smurfka píše:Bébka píše:já teda taky byla ve 12tt..řikal že vidí kluka..ale pindu jsme neviděli ani já ani přítel..a dr nám to speciálně neukázal..tak nevím jestli se mohl splést nebo ne..
Já teda neviděla nic moc, ani jsem skoro nevěděla, kde má hlavu natož přirození![]()
![]()
Ale doktor vypadal jistě a já byla ráda, že kluk, toho jsem si přála
uvídíme ted v ponděli..snad roztáhne nohy a už nám konečně potvrdí co a jak..
Já myslím, že i s pindíkem bude legrace
![]()