Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
Už jsem se tady jednou ptala,ale to už je dýl.Čekám čtvrté dítě,rodit bych měla za měsíc a čím více se to blíží,tím více přemýšlím o tom,jaký asi bude porod?Je možné,že bych třeba rodila dřív?Poprvé jsem rodila v termínu,podruhé jsem týden přenášela a po třetí jsem taky přenášela tři dny,tak jestli je to možné,že by se mimi mohlo narodit dřív?Jaký jste měli porody?V termínu nebo dřív?Jaký byl ten čtvrtý porod?Mě třeba ani u jednoho nepraskla voda,vždycky porod začal kontrakcemi a vodu mi píchli až v porodnici.Taky mi u každého dělali hamiltonům hmat a vždy mi pomohl k porodu,ještě ten den se mimi narodilo.Napište vaše zkušenosti,budu ráda,děkuji ![]()
To ti nikdo neřekne a odhadnout se to nedá. Mám známou, která třetí porodila v autě (do hodiny od prvních kontrakcí) a jinou, která čtvrté dítě přenášela. Já měla třetí porod náhlým předčasným císařem, takže kdoví, ale myslím, že bych taky byla přenášela.
Ahoj,to je jasný,že mi to nikdo neřekne,ale zajímají mě případy ostatních,jak to měli atd.?Teda ale v autě bych porodit nechtěla,znám zase holku,která první dítě porodila sice v porodnice,ale na záchodě. ![]()
Hi,po čtvrtý teda rodit nebudu,ani ještě potřetí
ale třeba s první jsem měla taky neskutečnou rychlovku do dvou hodin od prasknutí plodovky byla venku ![]()
Druhá byla vyvolávaná
Každopádně držím palce at jde všechno hladce ![]()
Ahoj,tak já mám taky čtyři porody za sebou. První porod 38+6 trval 5,5h. se vším všudy, druhý 40+5 trval 1h., třetí 40+4 trval 3h. a čtvrtý 40+9 trval 1h. U toho čtvrtého jsem si myslela, že přenášet nebudu,ale stalo se. Přeju rychlý a bezproblémový porod.
Fakt je to různý, nedá se to takhle odhadnout - mě u prvního porodu praskla voda v 38tt, rodila jsem s oxytocinem, druhý porod 40+1, kontrakce do zad, třetí porod 39+4 slabé kontrakce, porod nepostupoval i přes oxytocin, hrozil císař ![]()
Odhadnout se to nedá. Já třeba všechny děti přenáším ![]()
4. porod - přenášela jsem 4 dny, MUDr. udělal Hamiltonův hmat, rozjely se mírné kontrakce, odpoledne mi praskla voda (1.porod u kterého mi praskla voda sama). Kontrakce ustaly, v porodnici oxytocin, bo byla zelená plodovka a po 21 hod jsem porodila ![]()
Taky jsem se bála předčasného porodu, protože mi od poloviny těh. tvrdlo břicho, ale nemělo to vliv ![]()
Nemudruj nad tím, nějak to bude, tohle se nalajnovat nedá
A až to přijde, přeju, ať to jde rychle ![]()
poctvrte to bylo dost rychle a popate jsem byla otevrena behem trictvrte hodiny - ale pak ma clovek z toho takovy mensi sok,ze to bylo tak narychlo…no poseste bych si to uz nedovedla predstavit–jo a vsechny jsem prenasela 14 dni.....
no moje porody byly též šokovky a druhý extra v 2215 pokoj a v 23 40 hotovo sotva jsme uložily starší a manžel přišel na posledních 30 minut vlaně jsem si to tam prochodila v koupelně a pak došla na pokoj když přišel a hura do finále,
můj mudr tvrdil co dítě tím se rodí dřív hahha když vidím že tu spousty holek přenáší.
Já ani nevím zda bych přenášela mně obě děti nadiktovaly a všem se povedlo je vyhodit z domečku přesně pár minut před koncem kdy u měli jít Nikču tedy vyhodila mudra ve středu a šla až v sobotu a neli ve středu a muela to stihnou do čtvrtka a zvládla to ještě ten večer ![]()
Tak já mám 4 porod taky za sebou. Od 31tt mně hrozili s předčasným porodem a nakonec jsem si porod vykručela ve 39+1 jen proto, že druhý den zavírali naší porodnici kvůli malování a já nechtěla nikam jinam.Takže mně to vyvolali a ještě že tak.Po první kontrakci, byl malý do 40minut venku.Takže chytnout mě to doma, tak do porodnice prý nedojedu.
já měla čtvrtý porod velmi rychlý 39+6 ve 17.15 jsme byli ještě v tescu a to jsem už měla bolesti,doma jsem začla cítit tlak na spodek takže jsme v půl sedmé byli v porodnici a v 19.25 se malej narodil ![]()
Mě to počtvrté teprv čeká, ale vzhledem k tomu, že akorát první se narodil jeden den před termínem a obě holky jsem přenášela (první děvče týden, druhé přesně 14 dní a porod se naštěstí rozjel sám ráno v den plánovaného vyvolávání), tak teď nečekám, že bych rodila dřív
nebo, že bych prostě holky vždycky přenášela a kluk by vykoukl na čas
![]()
zakelka,s píše:
Ahoj,to je jasný,že mi to nikdo neřekne,ale zajímají mě případy ostatních,jak to měli atd.?Teda ale v autě bych porodit nechtěla,znám zase holku,která první dítě porodila sice v porodnice,ale na záchodě.
Moje kamarádka rodila třetí a čtvrté dítě v autě. Bylo to tak rychlý, že už to nestihli. Ale všechno bylo ok
Tobě přeju krásný porod a zdravé miminko ![]()
3× to bylo +- na termín a vždy píchali vodu,počtvrté o 14 dní dřív,voda rupla sama a malej byl do 1,5h venku
.
Ahoj holky, tak mě 4.porod teprve čeká a to v červenci a sama sem zvědavá, všechny 3 porody mi vyvolávaly, tak uvidíme teď. Myslela jsem si že jsem exot s 4.dítětem ale koukám, že je to docela normální ![]()