Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky. v podneli 30.1. jdu do poradny tak se na to urcite zeptam, ale chci se zeptat i tady..Jsem ve 22.tydnu tehotenstvi..a posledni 2 dny me trapi pochani v pochve,tak jako v tom vchodu-nevim jak to popsat,neni to nejak bolestive, ale sem tam me tam pichne…tak se chci zeptat jestli to nemuze byt neco s cipkem nebo s hrdlem? mate s tim nejaka zkusenosti? jsem prvorodicka, opravdu male postavy. 160 cm 45kg pred tehu.ale podotykam,s prominutim zeru porad
jen to mam v genech…diky tomu mam myslim i porad tvrde brisko, nepocituju zadnou bolest apod, myslim si ze to tak mam,prootze tu kuzi uz ted mam hodne naplnou, ale…poznala bych to klasicke tvrdnuti briska? nevim co si pod tim predstavit, a jestli to popr.uz nekdy neprozivam-ptz brisko mam celkem tvrde normalne porad.....dekuju za odpovedi ohledne toho pichani a tvrdosti briska…vytok,spineni nemam…mejte se hezky
![]()
U mě takhle vypadali poslíčci…pořád jsem si myslela, že se mi malý někde šťourá na čípku a čekala na ty poslíčky, že to bude úplně něco jiného…a pak jsem šla na monitor a tam vlny jak při hurikánu a doktorka mi potvrdila, že někdo je cítí takhle. Ale měla jsem je teda až někdy od 28-30tt ![]()
Ahoj,tak to píchání v pochvě mívám taky a asi tak někdy od toho 20tt a má to i spousta holek z naší diskuse,takže to asi bude úplně normální.Ale doktorovi to stejně radši řekni.
Co se týče tvrdnutí,tak to taky pozoruju tak nějak od 20tt,je to jakoby se ti postupně smrskávalo břicho a na chvilku se tím úplně zdeformuje a ztvrdne.Děje se to i v leže,v sedě,ve stoje mám břicho tvrdé pořád,ale to jiné,to je opravdu spíš napnutá kůže.Při tvrdnutí (kontrakci dělohy) taky jakoby cítíš tlak na močový měchýř a později i na plíce.Tvrdnutí je celkem normální,ale nemělo by to být častěji než 15× za den (to se pak dává hořčík a lepší je být v klidu).
Přeju pohodové těhotenství ![]()
dekuju. snad to nebude nic..jak na to porad myslim,tak jsu z toho nervozni......bojim se abych se nezacala otvirat apod…ale snad to opravdu nic neni…v to pondeli mu to reknu-a jeste se chcu zeptat,kdyzybch se otvirala, pozna to mudr na UZV? nebo jen pri vag.vysetreni??? jsou to blby otazky, ale snad nektera chapete…
![]()
Já jsem se začala otvírat v 25týdnu,ale to jsem najednou začala silně krvácet a tvrdlo mi břicho pravidelně po dvou minutách.Dr. to pozná ultrazvukem i vnitřním vyšetřením,tohle určitě musí každý kontrolovat.Chápu tě moc dobře,nedávno jsem taky byla ve 20tt, prvorodička po dlouhém snažení,teď jsem 36tt a pořád taky něco řeším ![]()
ahoj taky jsem měla píchání v pochvě, jsem take ve 22.týdnu. Doktora jsem se na to ptala a říkal, že je to normální, že se nemám obávat. Ale určitě se ho radši zeptej. Tvrdnutí zatím nepociťuji. Přeji pěkné těhotenství