Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem teď ve 24tt a od 19tt cítím pohyby. Vždy jsem cítila celkem hodně pohybů a i dost silné. Ale poslední dva dny jich bylo hrozně málo a byly o dost slabší. Dnes jsem ještě mimi vůbec necítila. Mám strach…
Je to normální? díky
Ahojky, já bych si raději došla k doktorovi, i když to může být zbytečný ale radši bych šla.
třeba se mimčo otočilo k zádům, protoho tak necítíš.. pohyby nejsou pravidelné..
Může se to stát,ale jak to radím vždycky,pokud se ti „něco“ nezdá,tak není nic jednoduššího než zvednout telefon a zavolat mudr a domluvit se co a jak.Prostě pro ten klid v duši.Prcek si určitě jen dýl zdřímnul.Zkus si lehnout na záda a čekej,jestli se nepohne,trošku si štouchni do břicha a uvidíš.Ve 24 tt se miminko ještě pravidelně hlásit nemusí,mohlo se otočit a ty ty pohyby prostě necítíš.
Já jsem dnes 22+1tt. Mimčo se před 2 dny hýbalo jak blázen, že mě celou noc budilo, druhý den bylo zase tak moc vklidu, že jsem se budila protože jsem o něm nevěděla. Koplo, vždy jen tak málo. Včera večer už kopalo zase dost, a všimla jsem si, že se přesunulo výš do bříška, a proto jsem ho asi méně cítila.
Já jsem také plašila,ale v téhle době jsem měla pohyby opradvu nepravidelné a někdy čekala i pár hodin,než malá byť jen lehce kopla
Třeba dlouho vyspává
Já jezdila každý den metrem a nikdy nevstala dřív,než se rozjel vagón
Ale pokud se ti cokoliv nezdá,běž k dr.,ať máš klídek ![]()
Spíš si myslím, že se mimčo otočilo a proto ho tak moc necítíš. Mě stačilo, když se otočilo hlavičkou nahoru a skoro jsem o něm nevěděla. To bylo jen lehounké ťukání sem tam, zato když je hlavou dolů to jsou boule. A taky mělo pár dnů, kdy vyloženě odpočívalo, to jsem čekala na sebemenší pohyb, abych se uklidnila, že je vše OK a další den mi to zase vynahradilo a kopalo o sto šest.
Ale jak píšou holky, pokud se ti něco nezdá dojeď si k doktorovi a pokud tam pojedeš zbytečně, že je vše v pořádku jedině dobře.
Holky všem děkuji za uklidnění…
Ale stejně mi to nedalo a jela jsem do nemocnice…naštěstí vše v pořádku - srdíčko malému bije a dokonce se tam prý hýbe dost. Doktorka mi říkala, že ve 24tt ještě ty pohyby prostě můžu cítit nepravidelně a někdy vůbec necítit. Tak jsem ráda, že to dobře dopadlo… ![]()
AnnaP píše:
Holky všem děkuji za uklidnění…Ale stejně mi to nedalo a jela jsem do nemocnice…naštěstí vše v pořádku - srdíčko malému bije a dokonce se tam prý hýbe dost. Doktorka mi říkala, že ve 24tt ještě ty pohyby prostě můžu cítit nepravidelně a někdy vůbec necítit. Tak jsem ráda, že to dobře dopadlo…
Super,hned je líp,viď
Za ty nervy to nestojí,dobře,že si zajela.