Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit, ty co jste už v termínu, jak vám narostla váha od 30 do 40tt? Do 30tt jsem měla nahoře necelých 8kg, ale teď za 5 týdnů mám nahoře skoro 6
a to ještě 5 týdnů před sebou. Trochu se toho děsím, jak půjdu k porodu. Je fakt, že jsem začala i trochu otékat, jinak mi připadá, že jím skoro stejně jak dřív, tak to moc nechápu, že to teď tak letí. Popř. ty, co jste měli takovýho přírůstek v předešlém těhotenství, šlo to po porodu dobře dolu? Kdybych byla kost a kůže před těhotenstvím, tak to neřeším, ale vždycky jsem s váhou trochu bojovala a vím, že je pak těžké schazovat ![]()
Ahoj,já jsem těhotná poprvé a taky mi přijde,že neni možný,jak mi váha pořád leze nahoru
Mám týden do termínu,do 30tt.jsem měla nahoře asi 12kg,tedˇ už jsem na 20-tikg
Musíme doufat,že to po porodu půjde dolů,kdyžtak tomu budeme muset pomoct,protože tlustá určitě nezůstanu ![]()
Jowanko ahoj
mám to stejně jako ty, začla jsem přibírat hooodně pozdě, jím pořád stejně, nepřejídám se, spíš jím čím dál méně, protože mi je pak těžko. Občas si dám sladké, ale taky nepřeháním, hodně piju a jím ovoce a zeleninu a stejně co jdu na kontrolu tak váha sténá
Přes svátky jsem jedla normálně, držela jsem i půst před štědrovečerní večeří, prostě žádné přecpávání, a 2 kg nahoře
Ale jak píšeš začla jsem zadržovat vodu, ruce mám jak dvě baně, prstýnky jsem rvala až mi slzy tekly, z ničeho nic mě to totiž překvapilo v noci a nemohla jsem je přetáhnout. Nakonec šly dolů, ale už je nemám. No teď jsem za týden přibrala cca 400g a to malý nabral cca 200g takže je to lepší, ale taky se děsím co bude po porodu.
mam nahoře 12kg a zbývá mi ještě 7tt.. tak taky nevim.. ale v předchozím těhujsem nabrala skoto 30kg..
ale teď se cítim hůř..
Já jsem měla původně 66kg/ 172cm a teď zatím 75kg- samozřejmě všechen špek na stehnech a zadku:-// A mám pořád hlad, dneska mě až budil ze spaní:-)) Nemáte někdo tip kde po porodu sehnat kalhoty od vel. 44? V normálních obchodech pro nevelryby mají velikosti max. do 42 a ta už mi začíná být zřejmě nenávratně dost těsná…:-//
do 30 tt jsem zhubla o pět kilo, a pak přibrala od 30 tt do 41 tt 15 kilo v druhém těhotenství, a v prvním to bylo to samé jak přes kopírák, ale s tím, že jsem rodila v 39 tt přirozeně,
klárka14 píše:
do 30 tt jsem zhubla o pět kilo, a pak přibrala od 30 tt do 41 tt 15 kilo v druhém těhotenství, a v prvním to bylo to samé jak přes kopírák, ale s tím, že jsem rodila v 39 tt přirozeně,
A jak to pak šlo dolu? Byly to otoky?
Nemůže to být zadržovaná voda? Nemáš otoky? Mně sestra v poradně říkala, že pak ke konci váhu kontrolují především kvůli tomu zadrožování vody - když jde hmotnost rychle nahoru. Kamarádka od 30. týdne nabrala nejvíc, měla nohy jako konve nalité, sotva se hýbala. A to si hlídala stravu co mohla.
Já nejvíc přibrala v 8. a 9.měsíci, do tý doby 6kg a rodila jsem se 14kg nahoře
ale po 4 měsících už je všechno dole ![]()
Nevim, jako nohy oteklé trochu mám, ruce taky - prstýnky už sundané, ale že by to bylo jen tím.. ![]()
Já jsem taky nejvíc přibrala v posledních 3 týdnech, 1kg za týden. Dohromady za celé těhu to bylo 7,5kg. Otoky jsem nikdy neměla, jedla a hýbala se pořád stejně a ani malej během té doby nějak extra nepřibral. Tak nevím čím to bylo. ![]()
V porodnici jsem nechala 10kg a další 3 padly kojením
. Ty jsem pak zase nabrala po odstavení zpět, ale stejně jsem druhé těhu začínala s nižší váhou než první. Teď mám nahoře necelých 7kg, přibírám dřív a víc než v prvním.
Enie píše:
Já jsem měla původně 66kg/ 172cm a teď zatím 75kg- samozřejmě všechen špek na stehnech a zadku:-// A mám pořád hlad, dneska mě až budil ze spaní:-)) Nemáte někdo tip kde po porodu sehnat kalhoty od vel. 44? V normálních obchodech pro nevelryby mají velikosti max. do 42 a ta už mi začíná být zřejmě nenávratně dost těsná…:-//