Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
měla jsem pohlavní styk s přítelem,stala se nám nehoda-praskl nám kondom.
Za 14 dní jsem si udělala test a vyšel pozitivní.Jsem asi v 2 týdnu těhotenství.
Chtěla bych se zeptat zda existuje něco jako potrat injekcí nebo pilulkou,pokud ano kolik to stojí?Předem velmi děkuji za odpovědi.
myslím, že ne, že budeš muset na tzv. miniinterupci a to už je zákrok. zaběhni co nejdříve na gyndu
myslim, ze neexistuje, do 8tt se provadi miniinterrupce odsatim,pokud se nepletu, nejmene invazivni. Takze ti nezbyva, nez co nejrychleji nabehnout k doktorovi
Pilulku si měla použít hned po nehodě. Teď už je pozdě, takže na gyndu, tam jim sdělit svoje rozohodnutí a hurá na sál.
Nejsi ve druhém týdnu, ale nejspíš tak v pátém.
Ted už nezbude nic jiného než miniinterrupce.
možná nemusí na sál,mě ten zákrok uděla přímo můj gyndař ve své ordinaci při částečné narkoze ale už tehdá to stalo 3700 teď určitě víc
Jsi cca tak v 5 tt, takže neztrácej čas, abys to všechno do 8tt stihla…
Pokud se rozhodneš dítě nedonosit, půjde o miniinterupci - zákrok. Četla jsem, že skutečně existují léky, které způsobují, že se plod vstřebá sám a odejde. Ale u nás se to nepoužívá, je to prý drahé
U nás se to používá jen v případě mimoděložního těhotenství zachyceném ve velmi ranném stadiu - což je prý v praxi velmi málo případů, protože zachytit mimoděložní okamžitě je téměř nemožné, vždy gynekolog ještě pár dní čeká, jestli to nakonec nebude normální těhotenství po pozdější ovulaci v cyklu.
wewinek píše:
Dobrý den,
měla jsem pohlavní styk s přítelem,stala se nám nehoda-praskl nám kondom.
Za 14 dní jsem si udělala test a vyšel pozitivní.Jsem asi v 2 týdnu těhotenství.
Chtěla bych se zeptat zda existuje něco jako potrat injekcí nebo pilulkou,pokud ano kolik to stojí?Předem velmi děkuji za odpovědi.
milá zakladatelko. Těhotenství není rýma a sex není hra. Rýmu vyléčíš,interupcí zabiješ. Připočítej také riziko toho,že v budoucnu,až si jednou děti budeš z celého srdce přát už se to nemusí podařit. Interupce je velký zásah do lidského těla
jestli je to 2 týdny od té nehody, tak to budeš cca ve 4-5týdnu těhotenství. Na tabletku už je pozdě,ta se musí užít nejpozději do 72h po styku. Teď už jedině přichází v úvahu miniinterupce, kterou ti gynDr. provede do 8tt. Takže si k němu co nejdříve zajdi. ale počítej s cenou kolem 4-5 tisíc.
No a nebo pak je tu varianta co psala Sophinka a miminko si nechat
o tom jste neuvažovali?
…jen když tu byla zmíněná potratová pilulka-ta existuje,ale není v ČR schválena:
Sophinko, myslim, ze psala, ze pouzili kondom, bohuzel, stat se muze, ze praskne.
Predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze forma antikoncepce tu byla, tak asi dite zrovna nechteji a dotaz znel jinak. nemyslim, ze moralizovani je na miste- ono selhat muze cokoli,jakakoli antikoncepce. A ne vzdy je situace takova, ze je do ni vhodne privest dite.