Druhy interupcí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
19.1.12 13:59
momi33 píše: …jen když tu byla zmíněná potratová pilulka-ta existuje,ale není v ČR schválena:http://www.liveportal.cz/…ulka-ru-486/

Já jsem někde četla, že nejde jen o schválení, ale prostě u nás je považováno za neetické, aby se případné těhotenství „léčilo“ pilulkou - už proto, nebyla schválená(ale četla jsem zároveň, že v případě toho mimoděložního těhotenství se u malého procenta pacientek podají léky,aby se plod vstřebal sám).
Prostě by se změnilo myšlení lidí - otěhotním a vezmu si léky, můžu to tak „řešit“, prostě méně bolestivý způsob potratu, ženy by prý mohly ztratit odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.1.12 14:01
kikina2004 píše:
Sophinko, myslim, ze psala, ze pouzili kondom, bohuzel, stat se muze, ze praskne.Predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze forma antikoncepce tu byla, tak asi dite zrovna nechteji a dotaz znel jinak. nemyslim, ze moralizovani je na miste- ono selhat muze cokoli,jakakoli antikoncepce. A ne vzdy je situace takova, ze je do ni vhodne privest dite.

S tím souhlasím, selhat může cokoliv, forma antikoncepce tu byla.
Ne pro každého je vhodná hormonální antikoncepce.
A navíc, pravděpodobně je zakladatelka mladá, i když o věku nic nepíše. Já nepovažuju za dobré ani u zdravé dívky dopovat tělo hormony snad od 15 nebo 16 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.12 14:01
kikina2004 píše:
Sophinko, myslim, ze psala, ze pouzili kondom, bohuzel, stat se muze, ze praskne.Predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze forma antikoncepce tu byla, tak asi dite zrovna nechteji a dotaz znel jinak. nemyslim, ze moralizovani je na miste- ono selhat muze cokoli,jakakoli antikoncepce. A ne vzdy je situace takova, ze je do ni vhodne privest dite.

souhlasím,moralizování není na místě,a dotaz zněl jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.12 14:03
Jana206 píše:
momi33 píše: …jen když tu byla zmíněná potratová pilulka-ta existuje,ale není v ČR schválena:http://www.liveportal.cz/…ulka-ru-486/
Já jsem někde četla, že nejde jen o schválení, ale prostě u nás je považováno za neetické, aby se případné těhotenství „léčilo“ pilulkou - už proto, nebyla schválená(ale četla jsem zároveň, že v případě toho mimoděložního těhotenství se u malého procenta pacientek podají léky,aby se plod vstřebal sám).
Prostě by se změnilo myšlení lidí - otěhotním a vezmu si léky, můžu to tak „řešit“, prostě méně bolestivý způsob potratu, ženy by prý mohly ztratit odpovědnost.

jj,vedou se o tom letité spory,ta pilulka byla novinkou v době,kdy jsem se v pubertě starala o HA,proto si na ní velice dobře pamatuji.
I když s tou odpovědností-to by se to samé dalo říci o Postinoru,a myslím,že to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 14:05

já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo 8)

• Citovat
  • Upravit
3126
19.1.12 14:07
sophinka píše:
wewinek píše:
Dobrý den,
měla jsem pohlavní styk s přítelem,stala se nám nehoda-praskl nám kondom.
Za 14 dní jsem si udělala test a vyšel pozitivní.Jsem asi v 2 týdnu těhotenství.
Chtěla bych se zeptat zda existuje něco jako potrat injekcí nebo pilulkou,pokud ano kolik to stojí?Předem velmi děkuji za odpovědi.
milá zakladatelko. Těhotenství není rýma a sex není hra. Rýmu vyléčíš,interupcí zabiješ. Připočítej také riziko toho,že v budoucnu,až si jednou děti budeš z celého srdce přát už se to nemusí podařit. Interupce je velký zásah do lidského těla
:potlesk: :potlesk: :potlesk: co by jiné daly za to, mít miminko
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
19.1.12 14:07
Jana206 píše:
kikina2004 píše:
S tím souhlasím, selhat může cokoliv, forma antikoncepce tu byla.
Ne pro každého je vhodná hormonální antikoncepce.
A navíc, pravděpodobně je zakladatelka mladá, i když o věku nic nepíše. Já nepovažuju za dobré ani u zdravé dívky dopovat tělo hormony snad od 15 nebo 16 let :roll:

moralizování 8o ?? když mám věk na sex tak také musím předpokládat ,že jakákoliv antikoncepce může selhat a brát interupci jako prostředek no a co ,když se něco přihodí zbavím se toho? To je moralizování? Holky já nevím,všechno je nějak naruby. Dcera rozhodně povedu k tomu,že pokud se budou cítit staré na sex -ochrana neochrana,musí být připraveny na těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
1366
19.1.12 14:08
sophinka píše:
nebo je ještě varianta dítě si nechat

pokud situace jen trochu dovoluje, taky bych se přikláněla, aby jsi jednou nelitovala..... ale to nechce kázat je to jen možnost a tvoje rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.1.12 14:09

Myslím, že diskuze už směřuje jinam, než byla zamýšlená, ať už jde o vymyšlenou diskuzi nebo ne.
Přece když nechci, nemusím reagovat, když se mi to nezdá, můžu hlásit adminům :nevim:

Ano, jsou ženy, které nemohou otěhotnět a daly by vše za to, aby mohly mít miminko, a potom další skupina, která otěhotní, ani neví jak. Pro tu první skupinu je to prostě nepochopitelné. Příroda v tomto není spravedlivá a diskuze na toto téma podle mě bezpředmětná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
Anonymní píše:
já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo 8)

na moralizaci jsou u pubošů rodiče,a sexuální výchova ve škole.
Myslím,že Emimi by si mělo zachovat neutrální charakter ;)
Mimochodem,proč anonym,stydíš se za svůj názor?
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
Jana206 píše:
Myslím, že diskuze už směřuje jinam, než byla zamýšlená, ať už jde o vymyšlenou diskuzi nebo ne.
Přece když nechci, nemusím reagovat, když se mi to nezdá, můžu hlásit adminům :nevim:Ano, jsou ženy, které nemohou otěhotnět a daly by vše za to, aby mohly mít miminko, a potom další skupina, která otěhotní, ani neví jak. Pro tu první skupinu je to prostě nepochopitelné. Příroda v tomto není spravedlivá a diskuze na toto téma podle mě bezpředmětná :nevim:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
19.1.12 14:10
momi33 píše:
Anonymní píše:
já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo 8)
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru ;)

ale od toho jsou diskuze, a pokud člověk nejde s davem, tak je to špatně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 14:12

já jo,už jsem tu psala že jsem taky byla na miniinterupci a vykřikovat to tady všem nechci,proto anonym ;)

• Citovat
  • Upravit
25324
19.1.12 14:12
mončíček píše:
momi33 píše:
Anonymní píše:
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru ;)
ale od toho jsou diskuze, a pokud člověk nejde s davem, tak je to špatně? :nevim:

nic takového jsem neřekla :nevim:
nebo si toho nejsem vědoma.
Jen sem chtěla říci,že by se diskuse o formě potratu neměla zvrhnout v moralizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awantia
19.1.12 14:14

mončiček spis kdyz se nejdede s tema co maji uz kolem 11 569 prispevku,Tady se na novacky,povidalky,a stalice diva jinak :( Je to hnus

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky