Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
momi33 píše: …jen když tu byla zmíněná potratová pilulka-ta existuje,ale není v ČR schválena:http://www.liveportal.cz/…ulka-ru-486/
Já jsem někde četla, že nejde jen o schválení, ale prostě u nás je považováno za neetické, aby se případné těhotenství „léčilo“ pilulkou - už proto, nebyla schválená(ale četla jsem zároveň, že v případě toho mimoděložního těhotenství se u malého procenta pacientek podají léky,aby se plod vstřebal sám).
Prostě by se změnilo myšlení lidí - otěhotním a vezmu si léky, můžu to tak „řešit“, prostě méně bolestivý způsob potratu, ženy by prý mohly ztratit odpovědnost.
kikina2004 píše:
Sophinko, myslim, ze psala, ze pouzili kondom, bohuzel, stat se muze, ze praskne.Predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze forma antikoncepce tu byla, tak asi dite zrovna nechteji a dotaz znel jinak. nemyslim, ze moralizovani je na miste- ono selhat muze cokoli,jakakoli antikoncepce. A ne vzdy je situace takova, ze je do ni vhodne privest dite.
S tím souhlasím, selhat může cokoliv, forma antikoncepce tu byla.
Ne pro každého je vhodná hormonální antikoncepce.
A navíc, pravděpodobně je zakladatelka mladá, i když o věku nic nepíše. Já nepovažuju za dobré ani u zdravé dívky dopovat tělo hormony snad od 15 nebo 16 let ![]()
kikina2004 píše:
Sophinko, myslim, ze psala, ze pouzili kondom, bohuzel, stat se muze, ze praskne.Predpokladam, ze vzhledem k tomu, ze forma antikoncepce tu byla, tak asi dite zrovna nechteji a dotaz znel jinak. nemyslim, ze moralizovani je na miste- ono selhat muze cokoli,jakakoli antikoncepce. A ne vzdy je situace takova, ze je do ni vhodne privest dite.
souhlasím,moralizování není na místě,a dotaz zněl jinak.
Jana206 píše:momi33 píše: …jen když tu byla zmíněná potratová pilulka-ta existuje,ale není v ČR schválena:http://www.liveportal.cz/…ulka-ru-486/Já jsem někde četla, že nejde jen o schválení, ale prostě u nás je považováno za neetické, aby se případné těhotenství „léčilo“ pilulkou - už proto, nebyla schválená(ale četla jsem zároveň, že v případě toho mimoděložního těhotenství se u malého procenta pacientek podají léky,aby se plod vstřebal sám).
Prostě by se změnilo myšlení lidí - otěhotním a vezmu si léky, můžu to tak „řešit“, prostě méně bolestivý způsob potratu, ženy by prý mohly ztratit odpovědnost.
jj,vedou se o tom letité spory,ta pilulka byla novinkou v době,kdy jsem se v pubertě starala o HA,proto si na ní velice dobře pamatuji.
I když s tou odpovědností-to by se to samé dalo říci o Postinoru,a myslím,že to tak není.
já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo ![]()
sophinka píše:wewinek píše:milá zakladatelko. Těhotenství není rýma a sex není hra. Rýmu vyléčíš,interupcí zabiješ. Připočítej také riziko toho,že v budoucnu,až si jednou děti budeš z celého srdce přát už se to nemusí podařit. Interupce je velký zásah do lidského těla
Dobrý den,
měla jsem pohlavní styk s přítelem,stala se nám nehoda-praskl nám kondom.
Za 14 dní jsem si udělala test a vyšel pozitivní.Jsem asi v 2 týdnu těhotenství.
Chtěla bych se zeptat zda existuje něco jako potrat injekcí nebo pilulkou,pokud ano kolik to stojí?Předem velmi děkuji za odpovědi.
Jana206 píše:kikina2004 píše:S tím souhlasím, selhat může cokoliv, forma antikoncepce tu byla.
Ne pro každého je vhodná hormonální antikoncepce.
A navíc, pravděpodobně je zakladatelka mladá, i když o věku nic nepíše. Já nepovažuju za dobré ani u zdravé dívky dopovat tělo hormony snad od 15 nebo 16 let
moralizování
?? když mám věk na sex tak také musím předpokládat ,že jakákoliv antikoncepce může selhat a brát interupci jako prostředek no a co ,když se něco přihodí zbavím se toho? To je moralizování? Holky já nevím,všechno je nějak naruby. Dcera rozhodně povedu k tomu,že pokud se budou cítit staré na sex -ochrana neochrana,musí být připraveny na těhotenství.
sophinka píše:
nebo je ještě varianta dítě si nechat
pokud situace jen trochu dovoluje, taky bych se přikláněla, aby jsi jednou nelitovala..... ale to nechce kázat je to jen možnost a tvoje rozhodnutí
Myslím, že diskuze už směřuje jinam, než byla zamýšlená, ať už jde o vymyšlenou diskuzi nebo ne.
Přece když nechci, nemusím reagovat, když se mi to nezdá, můžu hlásit adminům ![]()
Ano, jsou ženy, které nemohou otěhotnět a daly by vše za to, aby mohly mít miminko, a potom další skupina, která otěhotní, ani neví jak. Pro tu první skupinu je to prostě nepochopitelné. Příroda v tomto není spravedlivá a diskuze na toto téma podle mě bezpředmětná ![]()
Anonymní píše:
já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo
na moralizaci jsou u pubošů rodiče,a sexuální výchova ve škole.
Myslím,že Emimi by si mělo zachovat neutrální charakter ![]()
Mimochodem,proč anonym,stydíš se za svůj názor?
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru ![]()
Jana206 píše:
Myslím, že diskuze už směřuje jinam, než byla zamýšlená, ať už jde o vymyšlenou diskuzi nebo ne.
Přece když nechci, nemusím reagovat, když se mi to nezdá, můžu hlásit adminůmAno, jsou ženy, které nemohou otěhotnět a daly by vše za to, aby mohly mít miminko, a potom další skupina, která otěhotní, ani neví jak. Pro tu první skupinu je to prostě nepochopitelné. Příroda v tomto není spravedlivá a diskuze na toto téma podle mě bezpředmětná
momi33 píše:Anonymní píše:na moralizaci jsou u pubošů rodiče,a sexuální výchova ve škole.
já myslím že diskuze je opět vymyšlená vzhledem k nováčkovi,k stále se opakujícím tématům a vhledem k tomu že zakladatelka jaksi zmizela.ale kdyby náhodou ne tak si myslím že pokud praskne kondom a těhotenství nechci tak upaluju pro pilulku.myslím že mnoho puberťaček by moralizaci potřebovalo
Myslím,že Emimi by si mělo zachovat neutrální charakter
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru
ale od toho jsou diskuze, a pokud člověk nejde s davem, tak je to špatně? ![]()
já jo,už jsem tu psala že jsem taky byla na miniinterupci a vykřikovat to tady všem nechci,proto anonym ![]()
mončíček píše:momi33 píše:ale od toho jsou diskuze, a pokud člověk nejde s davem, tak je to špatně?Anonymní píše:na moralizaci jsou u pubošů rodiče,a sexuální výchova ve škole.
Myslím,že Emimi by si mělo zachovat neutrální charakter
Nevidím ve tvém příspěvku nic,co by bylo osobního a citlivého charakteru
nic takového jsem neřekla ![]()
nebo si toho nejsem vědoma.
Jen sem chtěla říci,že by se diskuse o formě potratu neměla zvrhnout v moralizování.
mončiček spis kdyz se nejdede s tema co maji uz kolem 11 569 prispevku,Tady se na novacky,povidalky,a stalice diva jinak
Je to hnus