Vyšetření během IVFka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36
11.8.24 18:23

Vyšetření během IVFka

Ahoj holky, po roce snažení se nám nedaří… :( Takže jdeme na kliniku, no… A protože se bojím všeho neznámého, tak bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti s umělým oplodněním. Co všechno mě čeká za vyšetření, než se k samotnému zákroku dostaneme? Jak dlouho celý proces trvá a jaké kroky jsou nejnáročnější? Chci být co nejlépe připravená, takže budu moc vděčná za vaše rady a sdílení zkušeností. Moc moc díky za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
11.8.24 18:36

@Mušálek myslim, ze bys mela projit diskuze, ktery tu uz jsou. Jsou i aktualni, je jich tu dost a vse se tam doctes. Ten proces muze bejt dlouhej a taky nemusi, vse zalezi jakej mate problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
madla90
11.8.24 19:33

@Mušálek Ahojky, ráda ti odpovím. :)
Z vlastní zkušenosti se objednej cca na 2 DC, rovnou by ti mohli vzít krev na HP. Mě tedy i rovnou paní doktorka vyšetřila, zkontrolovala vaječníky atd. Do druhého dne jsem měla výsledky a následný cyklus jsem už měla připravený protokol a začala jsem se stimulací.
Vyšetřuje se i u partnera spermio a imunologie. My tedy měli výsledky z gynekologie, když jsme to ještě řešili tam, takže nebylo potřeba.
V den odběru vajíček šel partner na krev (pohlavní nemoci) a na odběr spermatu.

U nás to bylo velmi rychlé, ale jen proto, že nám vlastně nic není. IVF postupujeme kvůli neprůchozím vaječníkům.

Klidně se dál otej když by tě něco zajímalo, ty dikuze jsem tady fajn, ale jsou rozsáhlé a sama vím jak bylo fajn si vše přečíst za “čerstva”.

• Citovat
  • Upravit
4466
12.8.24 06:58

Celým procesem IVF jsme si prošli během půl roku.
Nejhorší pro mě bylo několik dní po odběru vajíček, kdy mi bylo strašně zle.
Jinak mě nenapadlo nic řešit a vše jsme dělali podle plánů kliniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
12.8.24 10:32

To za jak dlouho se dostaneš od první konzultace k IVF záleží dost na vaší diagnóze a na výsledcích testů. Nám to trvalo zhruba půl roku.
Před první konzultací jsme měli hotový akorát spermiogram (to byl taky důvod proč jsme šli do CAR). Na první schůzce s námi probrali rodinnou anamnézu, oběma nám vzali krev na genetiku a mě na imunologii a měla jsem dojít na krev ještě jednou 1-3 DC na hormonální profil a donést moč od obou.
Pak bylo dlouhé čekání na výsledky, genetika cca 8 týdnů trvá. V tom mezičase jsem stihla i vyšetření průchodnosti vejcovodů, klinika mě do toho celkem tlačila i když nám bylo id začátku jasné že skončíme u IVF kvůli opravdu hodně mizernému spermiogramu. Po těch cca 8 týdnech byla konzultace výsledků a přišlo se na to, že máme v moči oba ureaplasmu, takže jsme nafasovali ATB a před jakýmkoliv dalším postupem jsme museli být oba přeléčeni (10 dní ATB a pak 6 týdnů čekání na další test). Po negativním kontrolním testu už jsme začali domlouvat první IVF. Takže první konzultace byla v půlce září a stimulaci jsem začínala na začátku dubna.
Toto všechno bylo v Gennetu, jiné kliniky mohou mít ten postup trochu jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 18:42

Ahoj, no… nejdříve se setkáš s lékařem na počáteční konzultaci, kde se provede podrobný rozhovor o tvém zdravotním stavu a historii. Bude také potřeba vyšetření partnera, pokud je to nutné. Poté budou následovat další vyšetření, která zahrnují hormonální testy ke zjištění hladin hormonů, ultrazvuk k kontrole stavu vaječníků a dělohy a spermiogram pro vyšetření kvality spermií u partnera. Pokud jsou vyšetření v pořádku, začnete s hormonální stimulací, která má za cíl zvýšit počet vajíček zralých pro odběr. Po několika týdnech stimulace se provede odběr vajíček, což je drobný chirurgický zákrok, který se obvykle provádí v celkové anestezii :) Není se čeho bát :) Vajíčka se následně oplodní spermiemi. Po přibližně dvou týdnech se provede těhotenský test, který ukáže, zda byl cyklus úspěšný. My jsme tohle vše podstoupili na IVF klinice ve Zlíně. Ale myslím, že jinde to nebude jiné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí