Vyšetření kyčlí - kolik plínek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
963
24.11.10 13:26

vyšetření kyčlí - kolik plínek?

Ahojda maminy,

dnes jsme byli s malou na vyšetření kyčlí v 6 týdnech. Doktor nám napsa hodnocení Ia a řekl, že vše je naprosto v pořádku. Taky mi ale řekl, že mám na papírovou plínu místo současné jedné látkové dávat dvě. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to tak v pořádku nebo mi doporučuje něco zbytečného. Na pana doktora jsou stížnosti, ale bohužel je jediný u nás, kdo dělá kontroly kyčlí u dětiček :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
24.11.10 13:29

My byli ve 3.týdnech,doktor řekl že je to v pořádku a o dalších plínkách nic neříkal.Ještě půjdem na kontrolu ve 3.měsících.Proč máš dávat latkovou plenu když je všechno v pořádku to nevím teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
24.11.10 13:29

Já teda nechápu, proč když je všechno v pořádku by si měla dávat ještě látkový…
Mě když na kyčlích řekli, že je všechno v pořádku, tak jsem látkovky nedávala a i jsem se projistotu zeptala jestli mám dávat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.11.10 13:38

Prosím,jak ty třmínky vypadají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
24.11.10 13:38

Ahoj,
nám v tom věku taky řekli že je vše v pořádku,ale Dr říkal že pokud chci občas můžu dát látkové balení.
Nedávala jsem ho.Ko máme za sebou už 3 a ještě nás čeká 11.1.2011 další.Nemá totiž jadýrka :think: a ani mi neřekl co to znamená … kdyby ji neměl ani pak.Naše pediatrička se nad tím zhrozila tak snad tonení nic vážného a pak už tam budou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21519
24.11.10 13:50

tak viki měl ve 4 týdnech kyčle Ib, což je také dobrý nález a doktorka napsala, že mám dávat preventivně 2 plíny. po zkušenostech s KLárkou, která měla výrazně horší nález a měla 2 plíny až do 6 měsíců mi toto připadá zbytečné. stejně vikiho trápí dost často bříško a s tímhle by se už nehnul vůbec. podle mého názoru je to stejné, jako bys měla dávat preventivně sirup na kašel, aby dítě kašel nechytlo… takže mi při přebalování cvičíme s nožičkama a široké balení nedávám. uvidíme na kontrole ve 3 měsících. říkala jsem to i naší dětské doktorce a ta je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.11.10 13:56
donaga píše:
MarkyM píše:
Prosím,jak ty třmínky vypadají?

Třmínky vypadají takhle, jen to asi za chvíli smažu. [/citac

Jo děkuju smaž to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.10 14:04
MegK píše:
Ahoj,
nám v tom věku taky řekli že je vše v pořádku,ale Dr říkal že pokud chci občas můžu dát látkové balení.
Nedávala jsem ho.Ko máme za sebou už 3 a ještě nás čeká 11.1.2011 další.Nemá totiž jadýrka :think: a ani mi neřekl co to znamená … kdyby ji neměl ani pak.Naše pediatrička se nad tím zhrozila tak snad tonení nic vážného a pak už tam budou :roll:

Jadýrka jsou myslím ossifikační jádra, místa, odkud se měkké kosti chrupavčité, co mají dětičky, mění na „dospěláckou“ kost. Myslím, že do roka je to v pohodě, Majda je taky měla později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
24.11.10 14:07

Ia je nejlepší nález. Spousta ortopedů látkovky nevyžaduje, je to fakt jen preventivně. Jestli chceš, dávat samozřejmě můžeš. A jadýrka se můžou vyvíjet až do roka, takže času dost… Ortopedi se i v tomhle liší - někdo vyžaduje docházet na kontroly, dokud se nevyvinou, někteří ne a končí kontrolou ve 3 měsících. V těch 3 měsících je většina dětí ale stejně nemá. A k tomu dlouhému došení třmínků nebo peřinky při dobrém nálezu - jamile ortoped dá, je těžké se toho zbavit, nechávají to obvykle až moc dlouho, taky jakoby preventivně, i když by už stačilo třeba jen na noc nebo látkové pleny přes jednorázovku. V otázce kyčlí se fakt ortopedi hodně liší, nebojte se konzulovat i s jiným, pokud se vám něco nezdá. Měla jsem ortopedické peripetie se starší dcerou, protože ten první mně přišel divný, a nestačila jsem se divit, když jsem porovnávala názory nakonec tří ortopedů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
24.11.10 14:16

My i s perfektnim nalezem davali radeji pres papirovou jednu latkovku a pak bodycko. Male to neublizilo a ja mela lepsi pocit, ze neco nezanedbavam. Jinak zalezi na doktorovi, jak hodnoti. Sice je to dane, ale kazdy to dela stejne po svem. Nas doktor dava na hodnoceni vzdy II A , i kdyz je vsecko super a jen nejsou jadyrka, bo je prte malicke, pak da I A a rovnou propusti. Takze u nas v 8 tydnech vse super, II A, plina preventivne, ve 4 mesicich vse super vcetne jadyrek, I A, propusteni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
24.11.10 14:20
Pipet píše:
MegK píše:
Ahoj,
Nedávala jsem ho.Ko máme za sebou už 3 a ještě nás čeká 11.1.2011 další.Nemá totiž jadýrka :think: a ani mi neřekl co to znamená … kdyby ji neměl ani pak.Naše pediatrička se nad tím zhrozila tak snad tonení nic vážného a pak už tam budou :roll:
Jadýrka jsou myslím ossifikační jádra, místa, odkud se měkké kosti chrupavčité, co mají dětičky, mění na „dospěláckou“ kost. Myslím, že do roka je to v pohodě, Majda je taky měla později…

jo to bude ono něco takového mi řekl i Dr
takže do roka žádný stres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
24.11.10 14:38

Každý dr. to dělá jinak. My jsme byli ve 3 týdnech (kvůli nálezu hned v porodce), pak v 6ti a ještě půjdeme ve 3 měsících, 6ti měsících a v roce. V 6ti týdnech jsme měli taky 1a, ale stále mám dávat preventivně 2 látkovky. Nic tím nezkazím, tak je dávám a malému to nevadí. Občas mu je třeba 1-2 hodky před koupáním sundám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.11.10 14:48

My jsme měli pozvánku do porodnice (taky Kladno) asi v 6.ti týdnech. Dvacet matek ve 14,00 v prťavé čekárně. Děti jsme měli svléknout už tam. Na každé dítě cca 30 sekund mladý doktor. Výsledek 2a, dávejte látkovou plínu. Přístup otřesný. Tak jsem se sebrala a šla na soukromou ortopedii, kterou tady provozuje vyhlášený starý praktik. Výsledek Ia a rozhodně nedávat žádnou další plínu, to prohnutí, které způsobuje ten velký balík pod zadkem škodí páteři. Takže tak. Na kontroly jsem chodila taky tam a s případným dalším dítkem už do nemocnice na tu první kontrolu vůbec nepůjdu a jdu rovnou sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12800
24.11.10 15:34

tak já byla s malou na KO ve 14 dnech, 6 týdnech a 10 týdnech, jadýrka už má, nález 1b, ale široké balení máme dávat ještě 2 měsíce. Nijak jí to nevadí, takže dávám přes jednorázovku ještě 2 hadrové plínky a ty ortoped.kaťata. jediné co mě zaráží je, že už nemusíme na KO :think: takže mě moje dětská dr. ještě pošle asi k jinému ortopedovi na KO - pro jistotu :wink: (špatná rodinná anamnéza kyčlí :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.11.10 15:55
MegK píše:
Ahoj,

Dcera měla jadýrka v osmi měsících, podle ortopeda je to v pořádku a nikdo se nad tím nehrozil. Takže klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí