Vyšetření kyčlí - nález IIC

Anonymní
23.8.21 20:39

Vyšetření kyčlí-nález IIC

Ahoj holky, dnes jsme byli na vyšetření kyčlí, malá má 4 týdny a nález byl IIC.. Tudíž jsme odešli s tím že musíme balit na široko s dvěmi plenami. Další kontrolu máme za 4 týdny. Dost mě to vystrašilo a jsem z toho špatná. Můžu se zeptat jak jste dávali miminka spinkat? Zda nevadí, když bude ležet na boku. Jaké jste měli s tímto nálezem zkušenosti vy? Věřím, že se to spraví a bude to vse v pořádku :srdce: Děkuji za jakékoliv informace

Příspěvek upraven 23.08.21 v 20:51

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37288
23.8.21 20:43

Ono ti v tom širokém balení asi na boku spát nebude, se překulí jak bude mít nohy na široko :think: syn měl teda látkové pleny, takže měl takové balení normálně a spal klasicky na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
23.8.21 21:08

Moje malá měla ne c, ale nález b a dostala freyovu peřinku. Takže musela spát jen na zádech. Ono je to i lepší na zádech, protože potom má kyčle v takové poloze v jaké být mají. Výhoda je, že u dětí se vše brzo rychle spraví. Já jsem peřinku dost flakala a moc jí malé nedávala, ale hodně jsem ji nosila v manduce a na další kontrole už to bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
23.8.21 21:20

@Kresatkovi ono záleží na dítěti, já měla syna v latkovkach, takže široké balení, plus se často nosil v šátku a stejně mu kyčle hlídali až do 10 měsíců a pořád sme tam běhali, protože to nebylo úplně ok. Starší naopak obyč pleny, nic extra sme nedělali a hned na druhé kontrole byl v pohodě, každému ty kyčle dozrávají jinak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2954
23.8.21 21:30

Mala take nalez 2c, dostali jsme Frejkovu perinku. Po mesici zlepseni na 2a. Dalsi kontrola teprve bude. Nosi ji cca. 20 hodin denne. Samozrejme spi jen na zadech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
23.8.21 21:40

Maly nalez 2c na obou, naštěstí jsme nakonec konzultovali s vyhlasenym ortopedem, ktery do tri mesicu nedoporucuje zadny saskovani s plenkama a naopak mi kladl na srdce, abychom nechavali co nejvíce na volno, aby mohlo dite kopat a davat nohy ‚na zabicku‘. Pry takto casne ma zhorseny nalez spousta deti, ale u drtive vetsiny se to zlepsi samo. Kde ne, nastupuje ve trech měsících pomucka. Perinky, trminky a siroke baleni pry naopak cely proces mohou zpomalit.
Ktera strana ma pravdu soudit nebudu, ale fakt je, ze synovi se kycle do tri mesicu obe zlepsily na 1b samy, takže nam jedna konzultace ušetřila spoustu trapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.21 22:11
@Villanelle píše:
Maly nalez 2c na obou, naštěstí jsme nakonec konzultovali s vyhlasenym ortopedem, ktery do tri mesicu nedoporucuje zadny saskovani s plenkama a naopak mi kladl na srdce, abychom nechavali co nejvíce na volno, aby mohlo dite kopat a davat nohy ‚na zabicku‘. Pry takto casne ma zhorseny nalez spousta deti, ale u drtive vetsiny se to zlepsi samo. Kde ne, nastupuje ve trech měsících pomucka. Perinky, trminky a siroke baleni pry naopak cely proces mohou zpomalit.
Ktera strana ma pravdu soudit nebudu, ale fakt je, ze synovi se kycle do tri mesicu obe zlepsily na 1b samy, takže nam jedna konzultace ušetřila spoustu trapeni.

Tak to je zajímavé.. Mohu vědět, který to byl ortoped? Člověk na internetu zase od vyhlášených ortopedu čte články, kde se to zase naopak striktně doporučuje.. Tak nevím. Ale děkuji, zase jsem chytřejší a zkusím zavolat ještě jinde ;)

• Citovat
  • Upravit
4068
24.8.21 10:58
@Anonymní píše:
Tak to je zajímavé.. Mohu vědět, který to byl ortoped? Člověk na internetu zase od vyhlášených ortopedu čte články, kde se to zase naopak striktně doporučuje.. Tak nevím. Ale děkuji, zase jsem chytřejší a zkusím zavolat ještě jinde ;)

Napis zprávu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.9.26 13:27

@Villanelle mohla bych se také přidat o jakého ortopeda se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí