Vyšetření očiček u půlročního mimi

413
24.2.16 09:39

Vyšetření očiček u půlročního mimi

Ahoj,
chtěla bych požádat o radu/zkušenost s vyšetřením očiček u půlročního miminka. Dostali jsme žádanku na oční kvůli šilhání (dcerce občas ujíždí jedno očičko, tak pro jistotu to zkontrolovat), ale vůbec nevím, jak by takové vyšetření mělo vypadat :nevim:? Dokonce jsem zaslechla, že se takto malému dítěti nesmí do očiček svítit s takovým tím kukátkem, ale vůbec nevím, co je na tom pravdy… Byla jste některá na očním vyšetření takto brzy, nebo není tu náhodou nějaká oční sestřička či lékař? :-)
Děkuji za každou radu, nerada bych něco zanedbala, nebo dceři nechala dělat něco, co pro ní není vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1603
24.2.16 09:48

Ahoj, malé vyšetřoval oči přímo náš pediiatr a použil na to takový přístroj, do kterého se miminko jen z dálky podívá. Nic nesvítilo. A hned nám vyjel výsledek na pc. Nevím jak bych to líp popsala, trvalo to asi 5 vteřin. Ale je pravda, že malá nešilhala, jen je hlídaná, protože já mám oční vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
24.2.16 09:49

Já jsem byla taky aktivní matka, protože se mi zálo divné, že syn v 8m trošíčku šilhal na jedno oko. Byla jsem s ním na očním v Brně a tam mi Dr. řekla, že u tak malých je to úplně normální, že se to svalstvo ještě dovyvíjí. Vyšetření neproběhlo, protože tak malý prcek se stejně nenechal vyšetřit. Nevydržel se dívat do toho stroje ani to ruční kukátko. Dr. mi řekla, že máme přijít ve 2 letech, až to bude mít smysl, pokud se to nespraví. Spravilo se to kolem roku. Počkala bych pár měsíců a nacvičovala koukání do dalekohledu, ať není potom u Dr. řev ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 09:52

@Ebixa hm, taky dceři vyšetřovali oči tímhle… prý v cajku. Za půl roku jsme odcházeli od oční s necelými 3dioptriemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
24.2.16 09:54

@atominnka to mi neříkej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
24.2.16 09:56

@Ebixa o tomhle přístroji jsem četla.. Náš pediatr to nemá, kontroloval malou jen pohledem, ale já to ujíždění vidím taky…

Na internetu se píše, že šilhání je v normě právě do toho půl roku, jinak že by se to mělo začít řešit :nevim: Nikdo v rodině nešilhá, jen klasická krátko/dalekozrakost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
24.2.16 09:57

Také se s dcerkou (téměř 14 měsíců) chystám na vyšetření, jelikož jí lehce ujíždí jedno očičko, na což mě upozornila mamka. Prý je to vidět na fotkách. O tom přístroji jsem četla, to by ten náš rarach zvládl. Nevíte, jak se u tak malých dětí koriguje lehká šilhavost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
24.2.16 10:00

Ani nevím kolik bylo synovi, ale ještě jezdil ve vajíčku…prvně mu sestra přikladala k oku takový přístroj, kde byl obrázek a on měl zaostřit, to mu moc nešlo, když byl malý. No a pak sestřička za MUDr. Dělala blbiny s hračkou a ona sledovala jak pracuje oční sval. Svidrani se samo srovnalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 10:02

@Ebixa jn, bohužel.. očařka (btw u nás v regionu fakt vyhlášená, žádnej lempl) říkala, že tenhle přístroj je na prd, že hází falešný výsledky - bud falešně pozitivní nebo negativní. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
24.2.16 10:02

Taky se mi zdalo, ze mala silha, tak jsme asi v osmi mesicich sli na detske ocni. Maji takovy specialni pristroj, dite se na to z dalky podiva a je to. Ted jsme byli znova na kontrole a podle dr.ma plochy nos (jeste nedorostly) ci co, takze to oko jakoby ujizdi pod nej, ale az tak ve trech letech se da rict, ze by opravdu silhala. To vysetreni je uplne v pohode, kez by byla vsechna takova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
24.2.16 10:10

@atominnka to je pěkný teda. Já bych ani neměla kam jít s malou, tady u nás, je zas opak, očařka lempl, navíc protivná baba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 10:12

@Ebixa však já taky k oční jela skoro 40km ;) a čekačka tusím 3měsíce. u náís máme oční dve, jedna nebere děti a k druhý nejdu, protože na děti zvedá hlas. vedle ve městě taky oční děti nebere :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
24.2.16 10:30

No jako ten náš místní očař chce malé hned očička rozkapávat :roll: takže vyšetření na min hodinu, to se mi tam malá zblázní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 11:33

@Klanel malý taky oči rozkapala, pak jsme šli na hodku do cukrárny a pak dodělala vyšetření :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 11:36

@Klanel v tom rozkapávání nevidím problém, kor když je ještě mimino. narveš do kočáru, projdete se a pak se zase dostavíte :nevim: s naší 5letou to bylo horší páč viděla rozmazaně, tu už do kočáru nedám, že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí