Vyvýšená postýlka, kdy dát na rovno

Anonymní
24.2.16 07:39

vyvýšená postýlka, kdy dát na rovno

Ahoj holky, malé je 5 měsíců, má vyvýšenou postýlku pořád, aby neležela rovně, kdy to mám dát na rovno? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
24.2.16 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, malé je 5 měsíců, má vyvýšenou postýlku pořád, aby neležela rovně, kdy to mám dát na rovno? díky

Nespechala bych na to, jestli jí zvýšená poloha nevadí, tak proč měnit? Já teď taky uvažuji o tom, že vyndám klín, protože malá občas spinká na bříšku a to pak není dobré na záda. A taky spí napříč otočená nahoru a pak si říkám, že je klín spíš kontraproduktivní, kdyby si náhodou ublinkla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
24.2.16 08:01

Nikdy jsem vyvýšenou postýlku neměla, i když syn měl reflux. Zkusila jsem to, ničemu to nepomáhalo, nebyl důvod. Můžeš ji dát na rovno kdykoliv.

• Citovat
  • Upravit
15995
24.2.16 08:11

Hned, vyvysena poloha udajne zvysuje riziko SIDS, aspon nam tak rikali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
24.2.16 08:23

@beruska9 zvyšuje? to slyším poprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
24.2.16 08:34

Proc vyvysena postylka? U mimin max pri kasly jinak ne, to ti rekne kazdy dr. rovna poloha je nejprirozenejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.2.16 08:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, malé je 5 měsíců, má vyvýšenou postýlku pořád, aby neležela rovně, kdy to mám dát na rovno? díky

nějak nechápu důvod, proč to tak má, to jsme nedělali ani při rýmě :think: :think: a tehdy se to doporučuje.. odmala na rovném, čim víc se pohybuje, tim spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.2.16 09:08

My jsme to tak měli první dva měsíce. Pak jsme začali chodit na rehabky a tam nám řekli, ať to hned srovnáme. Že je to dobré pro ty, co mají reflux, ale jinak to dětem škodí tím víc, čím jsou starší. Musí totiž při pohybech vyrovnávat ještě i to zešikmení, takže si tím můžou upevňovat špatné návyky v držení těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.2.16 11:11

@majki.r : ja jsem v zahranici a tadu jsou tim docela posedli…teda ted mozna kecam, oni michaji dohromady SIDS jako takove a „fatal sleep accidents,“ proste vsechno, co muze zpusobit, ze dite umre ve spanku (tj ne jenom SIDS jako takove, ale i uduseni, zalehnuti atd), ale naklaneni je v kategorii „nebezpecne.“
Ale zase se tady deti bezne posazuji atd, takze aby se v tech teoriich prase vyznalo :mrgreen:
V kazdem pripade bych rekla, ze pokud neni duvod mit postylku naklonenou (ryma nebo silny reflux), tak bych ji radeji dala rovne, urcite se tim nic nezkazi, spis to pomuze. Fyzioterapeuti to taky moc radi nevidi co vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
24.2.16 13:10

@beruska9 No já jsem ráda, že jsem na tuhle diskusi natrefila…moje dětská mi zas kladla na srdce, že klín nechat co nejdýl, že to ničemu nevadí a naopak to zvyšuje bezpečí dítěte. Ale můj zdravý rozum mi to nebral. Ono totiž i u toho ublinkávání…když mimčo má tendence točit se v postýlce na příč, tak je to kolikrát horší, než když tam ten klín není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.2.16 17:30

My měli zvyšenou postýlku jen do 3 měsíců kvůli širokému balení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie