Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hokky poradte mi,
V sobotu zacla male ryma, takova ta tekouci pruhledna, v pondeli uz to byly zlute hleny, ale porad tekouci, pridal se kasel zrejme z te rymy protoze ji to tece opravdu hodne.. A ikdyz striknu nasdivin nos se uvolni jen na chvilku.. Volala jsem dr. Poradila mi sterimar (nasivin nedavat) + mucosolvan ptala jsem se jestli mame prijit tak rikala, ze pokud nema teploty, ze by mi stejne nic jineho nepredepsala, ze pak uz jedine antibiotika..
Mala ted spi a ve spani ji natahuje
a obcas kasle. mozna to i ten mucosolvan zbusobuje, nevim..
Sly byste zitra za doktorkou? Nebo je to normalbi a chce to jen vydrzet?
Dekuji
Na spánek to chce zvýšenou polohu, podlož matraci, nebo postýlku. Kašle nejspíš z rýmy a celkového zahlenění, já bych kvůli tomu pro ATB nešla. Víš, jak se to říká - neléčená rýma trvá týden, léčená sedm dní. Vydrž. Odsávej, zvlhčuj vzduch, na ucpaný noc bych koupila nějaké kapky (Otrivin třeba). Proč ne Nasivin, řekla?
@veruka85 to je normální, za pár dní bude lépe. Je to od soboty. Je to normální vývoj. K doktorce chodím jen s horečkou a pokud hodně chrchlají.
A předtím, než doktor předepíše atb, bych trvala na CRP, aby to nebylo zbytečné.
A ano Mucosovlan podporuje vykašlávání.
Ještě bych zvlhčovala vzduch, podložila jako u refluxu a před spaním bych vyvětrala. Pokud nemá teplotu, tak bych klidně na spaní přiotevřela okno a dobře zakuklila. Mám ověřené, že dětem se v chladu spí lépe.
Pokud nemá teploty, tak bych fakt nešla, nehledě na to, že v čekárně může malá chytit jinej moribundus. Určitě bych dávala sterimar a pak bych nosík klidně odsála. Malý měl takhle rýmku jen jednou a hezky jsme to zvládli, teklo mu to hodně do krku, kašlal z toho, všechno polykal, takže pak měl z toho navíc ještě průjem, ale nějak za 3 dny byl klid. Jednou s rýmou s malým šel manžel k doktorce, dostal pamycon, ale nechtěl si to nechat kapat, takže rýma se zvládla i bez atb.
Souhlas. zvýšená poloha na spaní. zvlhčovat vzduch. větrat, nebo nechat na spaní otevřené okno. stříkat mořskou vodu, na noc můžeš nasivin. odsávat. k doktorce s rýmou po týdnu