Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Wine Ano, nase doktorka vzdy vysetreni pred ockovanim dela. Uz se mi i stalo, ze ja sama jsem na diteti nepozorovala zadne priznaky nemoci, ale doktorka pohledem do krku konstatovala, ze ma zarudle patrove oblouky, coz muze znacit pocatecni nachlazeni a neockovala. Syn opravdu za 2 dny ochraptel. Nase lekarka se pred ockovanim i pta, jestli jsme doma vsichni zdravi a kdy jsme naposled prodelali nejakou nemoc.
Příspěvek upraven 21.06.19 v 00:18
A zkusila jste ji o to poprosit? Naše tedy prohlíží, ale nevím, jak je to s nepovinným. Ale tipuju, že to samé. Slyšela něco stetoskopem (syn žádné zjevné příznaky ničeho neměl) a preventivně neočkovala. My jsme to pak tedy celé taky přehodnotili, ale poprvé na očkování dorazili a zkušenost v tomto výborná. Než zase měnit lékařku, zkusila bych se domluvit. Nechcete po ní nic nadpozemského ani něco, co by měla proplácet pojišťovna navíc.
Takový přístup měla i ta bývalá doktorka..tyjo, tak ja asi budu hledat jinou. Tahle nová je samé srandičky a člověk se tam cítí fajn, ale to jak ji odbyla mě dost znepokojilo ![]()
@Mari.G píše:
A zkusila jste ji o to poprosit? Naše tedy prohlíží, ale nevím, jak je to s nepovinným. Ale tipuju, že to samé. Slyšela něco stetoskopem (syn žádné zjevné příznaky ničeho neměl) a preventivně neočkovala. My jsme to pak tedy celé taky přehodnotili, ale poprvé na očkování dorazili a zkušenost v tomto výborná. Než zase měnit lékařku, zkusila bych se domluvit. Nechcete po ní nic nadpozemského ani něco, co by měla proplácet pojišťovna navíc.
Já si to uvědomila až teď v posteli, že ji ani neprohlídla..očkování bylo včera. A ani nám neřekla, ať počkáme v čekárně kdyby se dostavila nežádoucí reakce ![]()
Naše taky neprohlíží, dokonce se na očkování chodí jen k sestře do předsálí. Jinak je vyhlášená, jak je dobrá MUDra
. Já jsem ji o vyšetření vždy požádala, tak ho udělala. Ono je to tím, že ona očkuje i s mírným nachlazením, neočkuje jen při akutních stavech. Takže nějaké zarudlé oblouky by stejně neřešila. Jakkoliv s tím nesouhlasím a zní to drasticky, je to doporučený postup, rýma a chrapot, popř. nezávažné onemocnění v rodině není kontraindikací.
@Wine vzdy pred ockovanim vysetrila a pak az ockovala. A krome toho provedla vyslech, zda ted nekdo nebyl doma nemocny apod.
Zkus ji o to pozadat.
@Wine Ja bych ji napred pozadala o vysetrni, nez bych hned utikala. Treba s rom nebude mit problem a ty si usetris pracne hledani nove doktorky a prehlasovani ditete.
Pečlivá prohlídka, konzultace s rodičem zda se dítě v posledních dnech jeví zdravé a po očkování povinná půlhodinka ve zvláštní místnosti, aby dítě nebylo v čekárně s nemocnými. Pokud v tomhle nejsi se svou lékařkou spokojená, zkus ji o prohlídku požádat a když odmítne, tak hledej jinou. Zrovna tohle mi přijde dost zásadní.
Mě to zase extra zásadní nepřijde. Pokud je jinak dobrá. Že má dítě virózu můžete poznat vy, nebo taky nikdo. A taky bych brala v potaz, kolik toho ještě budete očkovat.
Požádat ji o to příště můžu, ale může se urazit, že ji do toho kecám a i když ji jakože vyšetří, tak ikdyby se ji něco nezdálo, tak může říct, že je radši všechno ok. U doktora většinou naslouchám co říká, prijimam rady a nejak se neprojevuju..zcela jim duveruju. Ale jakmile odborník nedělá co má, tak k němu ztrácím důvěru. Nejsem odborník, abych ji něco připomínala..kdybych neměla srovnání s tou původní doktorkou, tak ani nevím, že by ji vyšetřit měla. Víte jak to myslím, potřebuji mít jistotu že ví co dělá..tím jsem si asi odpověděla, zda hledat jinou. ![]()
@Petula306 píše:
Mě to zase extra zásadní nepřijde. Pokud je jinak dobrá. Že má dítě virózu můžete poznat vy, nebo taky nikdo. A taky bych brala v potaz, kolik toho ještě budete očkovat.
To že je dobrá jsem jen vycetla z recenzi, kdyz jsem hledala novou. Moc ji ještě neznam, tak nemuzu hodnotit. Byla jsem tam poprve pred dvěma tydny na pravidelnou 6ti měsíční prohlídku..dost me vyděsila čekárna nevymalovana snad nikdy..a celkove prostředí nic moc..ale rikala jsem si klid je dobra!! Na te prohlidce ji taky neposlechla když si ted uvedomuju. A ted včera s tím očkováním byla druhá zkušenost. Chtěla jsem znát názory ostanich jaky je průběh pred ockovanim..jestli treba nejsem moc zhyckana puvodni doktorkou.
@Wine No, je pravda, ze lekarce bys mela duverovat a pokud ji duverovat nebudes, asi to nebude moc dobre fungovat. Mimochodem, jak tu nekdo zminoval setrvani v cekarne po ockovani, tak to je zasadnejsi, nez to vysetreni predtim. Nachlazeni, ktere se zhorsi ockovanim poresit zvladnes, kolaps ditete na ulici poresis dost tezko. To by mela doktorka vyzadovat. U nas to ma napsano na vyrazne tabulce na dverich a vzdy to jeste pripomene.
@Wine tak malou očkuje vždycky v rámci prohlídky. Takže váha, výška, obvod hlavy, poslech, vizuální kontrola. No a otázka, jestli je zdravá. Nějaké červené oblouky v puse.. těžko říci, jestli by si všiml. Já mu věřím a taky beru v potaz, že bych asi poznala, kdyby nebyla fit, že takhle malé miminko je málokdy nemocné a že už hromada dětí byla očkovaná a za pár dní se projevila viróza.
@Hoa Mai píše:
@Wine No, je pravda, ze lekarce bys mela duverovat a pokud ji duverovat nebudes, asi to nebude moc dobre fungovat. Mimochodem, jak tu nekdo zminoval setrvani v cekarne po ockovani, tak to je zasadnejsi, nez to vysetreni predtim. Nachlazeni, ktere se zhorsi ockovanim poresit zvladnes, kolaps ditete na ulici poresis dost tezko. To by mela doktorka vyzadovat. U nas to ma napsano na vyrazne tabulce na dverich a vzdy to jeste pripomene.
Nechápu jak jsem na to mohla zapomenout a odejít jen tak..ale to je přesně ono. Měla by mi to říct sama..klidně i jako příkaz, vůbec bych se nezlobila ba naopak aspon bych viděla, že je zodpovědna a nic nepodcenuje. No asi mam jasno..nejradsi bych se vrátila k te původní..ale jezdit pres pul Prahy je blbost. No a jak ji to mam říct? Prominte je s vama sranda, ale nejsem s vami spokojená? To nedokážu ![]()
@Petula306 píše:
@Wine tak malou očkuje vždycky v rámci prohlídky. Takže váha, výška, obvod hlavy, poslech, vizuální kontrola. No a otázka, jestli je zdravá. Nějaké červené oblouky v puse.. těžko říci, jestli by si všiml. Já mu věřím a taky beru v potaz, že bych asi poznala, kdyby nebyla fit, že takhle malé miminko je málokdy nemocné a že už hromada dětí byla očkovaná a za pár dní se projevila viróza.
Musely se dodrzet přesné časové úseky, takže to v rámci prohlídky neslo. Píšeš, ze mu veris..coz je super. To ja uz bohuzel říct nemuzu. Uz to mam v hlave a uz mam pocit, ze jsem dceru nesverila do spravnych rukou ![]()